Ana-Loredana Predescu (deputat AUR): ”România eșuată! Dezastru la simularea Evaluării Naționale”

Simularea Evaluării Naționale arată încă o dată, dacă mai era nevoie, deficiențele sistemului de învățământ din România. Această „Românie educată” a lui Klaus Iohannis și cei în mâinile cărora a lăsat frâiele Educației.

„România educată”, proiectul de suflet al președintelui Iohannis, este un eșec. Nu o spun eu, o arată clar rezultatele obținute de elevi la simularea Evaluării Naționale. Eșecul politicii duse în mandatul lui Klaus Iohannis și al miniștrilor pe care el i-a manevrat este confirmat de procentul uluitor de peste 57% din elevi care au note între 1 şi 4,99 la proba de matematică, cel mai mare procent de note sub 5 din ultimii 4 ani.

Doar 42,37% dintre elevi au obținut nota 5 sau peste 5 la Matematică, iar un procent de 73,98% dintre elevi au obținut nota 5 sau peste 5 la Limba română, conform datelor oficiale, cifre care arată clar că în România este nevoie de reflecție și reformă asupra întregului sistem educațional, pornind cu Legea Educației, cea despre care am atras de la bun început atenția că nu va rezolva problemele din sistem. Continuând  cu implicarea profesorilor, a părinților și a elevilor.

Românii sunt mințiti de ani de zile că se fac investiții în Educație, iar doamna Ligia Deca, pupila președintelui Iohannis, ne spune că lucrează pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ.

Doar că realitatea din teren îi contrazice și demonstrează ineficiența tuturor măsurilor pe care le adoptă. O reformă reală a învățământului nu poate exista când în 2024 încă ai  200 de școli cu toaleta în fundul curții!

Pe zi ce trece, România condusă de Klaus Iohannis, PSD și PNL își lasă elevii în urmă față de Europa și alte state ale lumii din punct de vedere educațional.

Eșecul sistemului care a guvernat România și bătaia de joc la adresa educației pot fi oprite doar cu o guvernare AUR și aplicarea unei reforme reale, nu de fațadă, a educației. De altfel, în programul de guvernare AUR ne asumăm că vom avea școli bune, profesori bine plătiți și că o să redăm prestigiul de altădată învățământului. Începând de la introducerea uniformei școlare așa cum în Franța, ajunsă și ea în colaps  al sistemului educațional, s-a  adoptat recent.

Trebuie înlăturată corupția, birocrația, plagiatul, servilismul, iar promovarea să aibă un singur criteriu: meritocrația. Cei care se ocupă de Ministerul  Educației  trebuie să fie oameni bine pregătiți, nu oameni care nu au petrecut o zi la catedră, așa cum este cazul Ligiei Deca. 

Pentru a nu mai avea generații pierdute de elevi, pentru a nu rămâne în urmă față de alte state europene și ale lumii, trebuie să luăm măsuri acum! Este necesară o infuzie de învățători și profesori bine pregătiți, posibilă doar odată cu creșterea salariului debutantului!

Doar așa România va fi educată și nu va înregistra eșec după eșec și procente din ce în ce mai rușinoase, care să ne pună în topul Europei în ceea ce privește analfabetismul, incluisv cel funcțional, și iată, coform noului trend, agramatismul!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Nu trădăm încrederea pe care ne-au acordat-o românii la alegerile europarlamentare! Astăzi, europarlamentarii AUR au votat împotriva realegerii Robertei Metsola în funcția de președinte al Parlamentului European! Nu putem să fim de acord cu politica dusă de doamna Metsola în ultimii ani, o politică ce a […]
Sute de români stabiliți în Spania s-au întâlnit luni, 15 iulie, cu președintele AUR, George Simion. Cu acest prilej, aceștia au semnat și contractele de înscriere în Planul SIMION, program ce are ca obiectiv înlesnirea întoarcerii acasă a românilor din diaspora. „Avem o țară atât de […]
„Guvernarea PSD-PNL a înregistrat o nouă „performanță” în materie economică. Datoria guvernamentală a urcat, în aprilie 2024, până la 852,816 miliarde lei. Ca procent din PIB, datoria guvernamentală a crescut la 52,1%. La această valoare a datoriei, conform legii, guvernul este obligat să ia măsuri urgente! […]
Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor și liderul europarlamentarilor AUR, reacționează la afirmațiile făcute de ministrul energiei, Sebastian Burduja, care a declarat că vizează implementarea unui sistem de contorizare inteligent, care să-i taxeze mai mult pe cetățenii care folosesc energie […]
Pentru a-şi asigura poziția în fruntea Comisiei Europene, Ursula von der Leyen promite imposibilul: mai mult Green Deal pentru a obține voturi în Parlament şi mai puțin Green Deal pentru industrie şi noi toți, arată europarlamentarul AUR, Adrian Axinia. Acesta a subliniat că, în această săptămână, […]
Într-o Românie care târăște mii de tineri prin tribunale pentru consum de stupefiante, autoritățile au considerat că un cetățean american care avea asupra sa 18 grame de droguri și care face apologia consumului pe o scenă, în fața unui public larg, nu merită să fie nici […]