Aelenei Dănuț – declarație politică – “Energia, încotro?”

Efectul scumpirii prețurilor la energie (electrică, termică, gaze) va fi unul cu repercusiuni asupra economiei, în general, dar, cel mai important, al asupra tuturor cetățenilor, în special, pentru că va antrena majorare semnificativă a prețurilor alimentelor și bunurilor de larg consum .

Pe toate canalele media se dezbate acest subiect.

Industria noastră producătoare de energie este una în declin, datorita faptului ca nu se încurajează dezvoltarea de noi capacități de generare a energiei (convenționale cu grad mic de poluare și regenerabile hidro, eoliene, fotovoltaice ) și nici extragerea resurselor de gaz din Marea Neagra.

De asemenea, gospodăriile individuale, instituțiile, nu sunt susținute și încurajate în demersul lor pentru a-și eficientiza consumul de energie și a deveni producători.

În aceste condiții, piața de energie din România, care în lanțul ce merge de la producător, printr-o mulțime de furnizori spre consumatori, nu este una concurențială, ci profund speculativă.

Guvernul propune în aceste clipe măsuri de subvenționare a facturilor pentru aproape 10 milioane de locuitori, firme și instituții, măsuri ce nu vor face decât sa sărăcească bugetul de stat și să îmbogățească furnizorii de utilități.

Să propunem, deci, plafonarea prețurilor pe energie la o valoare rezonabilă, precum și măsuri urgente pentru construirea de noi capacități energetice pentru eficientizarea consumului de energie în general.

Susțin așa numitele sisteme hibride de generare a energiei ce vor avea o mai mare flexibilitate în cazul în care condițiile climatice nu sunt favorabile energiei regenerabile.

Hidrocentralele construite vor trebui să fie date în exploatare pentru a genera energie electrică (menționez în acest caz hidrocentrala de pe Valea Jiului).

Piața producătorilor mici de energie electrică, care de fapt nu există ar trebui sa apară și să se dezvolte.

Pe fiecare acoperiș ar trebui să fie sisteme de generare a energiei fotovoltaice cu o capacitate de cel puțin 3 KWh.

Procesul de extragere a gazelor din Marea Neagră trebuie să înceapă, iar acestea să fie folosite la nivel național, nu pentru export!

Stimați colegi acestea sunt prioritățile României, priorități pe care toate partidele politice indiferent de ideologie, ar trebui să le susțină!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a adoptat la Congresul Extraordinar desfășurat sâmbătă la Alba Iulia rezoluția prin care s-a decis continuarea și extinderea Caravanei Medicale în 2024, luând măsuri semnificative pentru a acoperi un număr mai mare de zone defavorizate și pentru a facilita accesul la […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) își propune să sprijine producătorii autohtoni și afacerile românești prin implementarea unor politici economice care să promoveze dezvoltarea și prosperitatea în interiorul țării. În acest sens, în cadrul Congresului Extraordinar din 2 decembrie desfășurat la Alba Iulia a fost adoptată „Strategia […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat sâmbătă, 2 decembrie, Congresul Extraordinar al partidului în cadrul căruia au fost adoptate o serie de rezoluții și au fost completate structurile de conducere ale partidului. La eveniment au participat 555 de delegați din toate județele țării. În cadrul […]
Pe 1 decembrie 2019 apărea pe scena politică din România o mișcare ce avea să schimbe cu totul peisajul politic, o mișcare ce avea să dea o nouă speranță românilor: Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Astăzi, la patru ani distanță, AUR a celebrat acest moment festiv […]
Peste 10.000 de români din toate colțurile țării au participat de 1 decembrie la Marșul Unirii organizat de AUR și George Simion la Alba Iulia. La ora 8:00 a ajuns în gara din Alba Iulia trenul Unirii cu sute de români care și-au dorit să participe […]
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria București a mers cu Trenul Unirii, un proiect inedit al partidului pentru  a marca Ziua Națională a României și împlinirea a 105 ani de la Marea Unire.  Acest demers reflectă poziția sa în angajamentul pe care AUR îl are pentru […]