Dumitrina Mitrea – întrebare către Ministerul Energiei – Clarificări asupra Strategiei Energetice a României 2022-2030, cu perspectiva anului 2050

Adresată: Domnului  Ministru al Energiei,

               Virgil Daniel POPESCU

De către:  Doamna Dumitrina MITREA,

                Deputat AUR, circumscripția nr. 29 Neamț

Data: 16.11.2022

Obiectul întrebării: Clarificări asupra Strategiei Energetice a României 2022-

                             2030, cu perspectiva anului 2050

                                             Stimate Domnule Ministru,

             Dezvoltarea sectorului energetic presupune, pe de-o parte, politici energetice coerente și clare, iar pe de altă parte, investiții. Creșterea economiei românești înseamnă, prin prisma sectorului energetic, construirea de noi capacități de producție a energiei, retehnologizarea și modernizarea capacităților de producție, transport și distribuție de energie, încurajarea creșterii producției interne în condiții optime, ceea ce ar trebui să conducă la obținerea statutului de independență energetică.

           Strategia Energetică ar trebui să propună ținte concrete, să stabilească direcții clare și să definească aspectele prin care România își va menține poziția de producător de energie în regiune și de actor activ și important în gestionarea unor posibile situații dificile la nivel regional.

              România dispune de resursele energetice necesare, avem un mix energetic echilibrat și diversificat, iar aceast proiect de Strategie Energetică se cere a fi unul întocmit în sensul de a face din România un furnizor de securitate energetică în regiune.

                Ținând cont de cele menționate, vă solicit, domnule ministru, să îmi puneți la dispoziție documentația completă și detaliată  care cuprinde Strategia Energetică a României 2022-2030, cu perspectiva anului 2050, precum și să îmi răspundeți la următoarea întrebare:

  1. Care au fost entitățile implicate în configurarea documentației care a stat la baza elaborării Strategiei Energetice a României menționată anterior și când aveți în vedere o asumare oficială, la nivel guvernamental, a acestei Strategii?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Valeriu Munteanu, deputat și vicepreședinte AUR, îi răspunde lui Frank-Walter Steinmeier, președintele Germaniei, care a […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) anunță că a strâns peste 200.000 de semnături pentru Călin […]
“De ani de zile ați demonstrat o abilitate remarcabilă de a găsi pretexte și de […]
Petrișor Peiu, senator AUR, atrage atenția asupra unei realități economice care riscă să aibă efecte […]
Deputatul AUR Gianina Șerban, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a avut vineri, 21 februarie 2025, o […]