Ringo Dămureanu – declarație politică – Craiova, capitala umilinței, batjocurii și a sărăciei

Craiova, capitala umilinței, batjocurii și a sărăciei

Deși și-a propus ca fix în anul 2023 să fie capitală culturală europeană, sub conducerea clanului Vasilescu – Manda, stăpânul de facto al PSD la Dolj, Craiova a devenit un oraș-eșuat, o capitală a sărăciei, umilinței și a batjocurii la adresa cetățenilor săi, în special a celor săraci.

În timp ce orașul se zbate în subdezvoltare, fără locuri de muncă, fără condiții decente de trai pentru mii de locuitori ai urbei, cu un nivel îngrijorător al sărăciei și al nesiguranței cetățenilor, clanul Vasilescu – Manda oferă posturi pe listele parlamentare clienților politici care direcționează milioane și milioane de euro bani publici către nesătula clică de pe malul Jiului.

Olguța Vasilescu organizează frecvent petreceri din bani publici de milioane de euro, cu care ar putea oferi sute de apartamente anual pentru tinerii săraci ai urbei, dar nu îi pasă.

Orașul plătește din bani publici becuri și luminițe, instalate încă din Octombrie, pentru a fi inaugurate în ajun de ziua aniversară a doamnei Primar, o cheltuială cu care ar putea lumina un oraș mai mic sau casele craiovenilor aflați la limita sărăciei.

În acest timp, aproape 200 de familii de craioveni, din două blocuri cămin de pe strada Putnei, sunt debranșate de la apa curentă de șase luni, pentru datoriile acumulate, fără ca Administrația Vasilescu să ia vreo atitudine în favoarea acestora, în condițiile în care două treimi dintre locatari, mai exact 120 din 183 de apartamente sunt cu datoriile la zi.

Așa îi pedepsește Olguța Vasilescu și Administrația PSD – PNL de la Compania de Apă Oltenia din Craiova pe craiovenii care plătesc: ținându-i în condiții de trai inumane, respingând cererile celor bun-platnici de a se branșa individual la apă.

Oameni săraci, mulți dintre ei bolnavi, operați, cară apă cu bidoanele până la etajul 4, pentru a-și prepara hrana, pentru igiena personală, mașina de spălat sau turnat în toaletă.

Sute de oameni se alimentează cu toții de la o țeavă de PVC, instalată de Compania de apă ”la mica înțelegere”, la un colț de stradă, putând fi oricând distrusă de răufăcători, riscând să înghețe o dată cu venirea iernii, iar oamenii să rămână fără apă. Dar nimănui nu-i pasă.

Au strigat, dar nimeni nu i-a auzit.

Au mers în primărie să ceară audiență, dar au fost refuzați constant. În prezența noastră, primărița s-a furișat, spunând că are ședințe, pe care niciodată nu a mai anunțat că le-ar fi terminat. Pentru Olguța Vasilescu, orice a fost mai important decât drama acestor familii.

Ziua mondială pentru eradicarea sărăciei, 17 Octombrie, a fost complet ignorată de cei care au transformat Craiova într-o feudă personală, fără să le pese de oameni.

Doar membrii AUR au înțeles drama acestor familii și le-au dus elementara apă potabilă.

Craiova are nevoie de o conducere democratică și demnă, iar AUR este gata să le asigure.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]
Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale. „România este un stat capturat, iar puterea politică de la București, efectiv, a asasinat democrația. Spun […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, susține că democrația este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care 5% din voturile românilor exprimare la alegerile europarlamentare au fost anulate. „Într-un stat condus de hoți, nu se putea altfel decât ca aceste alegeri să fie fraudate, pornind de la […]
AUR a reușit la alegerile din 9 iunie un scor istoric. După doar 4 ani de la înființare, AUR este a doua forță politică a României după alianța comasaților. Am reușit ca în 4 ani de zile aproape să ne triplăm numărul de voturi obținute, de […]
Au trecut mai bine de 15 ore de când s-au închis urnele, iar Biroul Electoral Central refuză să publice rezultate parțiale oficiale. Între timp, sunt răspândite date neverificate, care induc intenționat lumea în eroare. Pe site-uri specializate sunt încărcate procese verbale neverificate, fără să se fi […]
Georgiana Teodorescu, candidat AUR, a prezentat duminică, 9 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul din Alianței pentru Unirea Românilor, noi informații privitoare la fraudele electorale care se află astăzi în desfășurare. ”Prima și cea mai gravă despre care am aflat recent și […]