Ringo Dămureanu – declarație politică – Craiova, capitala umilinței, batjocurii și a sărăciei

Craiova, capitala umilinței, batjocurii și a sărăciei

Deși și-a propus ca fix în anul 2023 să fie capitală culturală europeană, sub conducerea clanului Vasilescu – Manda, stăpânul de facto al PSD la Dolj, Craiova a devenit un oraș-eșuat, o capitală a sărăciei, umilinței și a batjocurii la adresa cetățenilor săi, în special a celor săraci.

În timp ce orașul se zbate în subdezvoltare, fără locuri de muncă, fără condiții decente de trai pentru mii de locuitori ai urbei, cu un nivel îngrijorător al sărăciei și al nesiguranței cetățenilor, clanul Vasilescu – Manda oferă posturi pe listele parlamentare clienților politici care direcționează milioane și milioane de euro bani publici către nesătula clică de pe malul Jiului.

Olguța Vasilescu organizează frecvent petreceri din bani publici de milioane de euro, cu care ar putea oferi sute de apartamente anual pentru tinerii săraci ai urbei, dar nu îi pasă.

Orașul plătește din bani publici becuri și luminițe, instalate încă din Octombrie, pentru a fi inaugurate în ajun de ziua aniversară a doamnei Primar, o cheltuială cu care ar putea lumina un oraș mai mic sau casele craiovenilor aflați la limita sărăciei.

În acest timp, aproape 200 de familii de craioveni, din două blocuri cămin de pe strada Putnei, sunt debranșate de la apa curentă de șase luni, pentru datoriile acumulate, fără ca Administrația Vasilescu să ia vreo atitudine în favoarea acestora, în condițiile în care două treimi dintre locatari, mai exact 120 din 183 de apartamente sunt cu datoriile la zi.

Așa îi pedepsește Olguța Vasilescu și Administrația PSD – PNL de la Compania de Apă Oltenia din Craiova pe craiovenii care plătesc: ținându-i în condiții de trai inumane, respingând cererile celor bun-platnici de a se branșa individual la apă.

Oameni săraci, mulți dintre ei bolnavi, operați, cară apă cu bidoanele până la etajul 4, pentru a-și prepara hrana, pentru igiena personală, mașina de spălat sau turnat în toaletă.

Sute de oameni se alimentează cu toții de la o țeavă de PVC, instalată de Compania de apă ”la mica înțelegere”, la un colț de stradă, putând fi oricând distrusă de răufăcători, riscând să înghețe o dată cu venirea iernii, iar oamenii să rămână fără apă. Dar nimănui nu-i pasă.

Au strigat, dar nimeni nu i-a auzit.

Au mers în primărie să ceară audiență, dar au fost refuzați constant. În prezența noastră, primărița s-a furișat, spunând că are ședințe, pe care niciodată nu a mai anunțat că le-ar fi terminat. Pentru Olguța Vasilescu, orice a fost mai important decât drama acestor familii.

Ziua mondială pentru eradicarea sărăciei, 17 Octombrie, a fost complet ignorată de cei care au transformat Craiova într-o feudă personală, fără să le pese de oameni.

Doar membrii AUR au înțeles drama acestor familii și le-au dus elementara apă potabilă.

Craiova are nevoie de o conducere democratică și demnă, iar AUR este gata să le asigure.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]
Președintele AUR, George Simion, a transmis, din Statele Unite ale Americii, de la CPAC, un mesaj cu privire la ultimele evoluții de pe scena politică din România. Acesta a spus că ceea ce se întâmplă în România este inimaginabil, un atac asupra democrației. „Ceea ce se […]
conferință de presă AUR
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat joi, 22 februarie, o conferință de presă în cadrul căreia s-a prezentat poziția partidului despre desfășurarea alegerilor din acest an. Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, a declarat în cadrul conferinței de presă organizată chiar în fața Guvernului României, că actuala coaliție […]