Flucuș Dumitru – declarație politică – “80 de ani de la bătăliile de la Cotul Donului, Stalingrad şi Stepa Calmucă”.

“80 de ani de la bătăliile de la Cotul Donului, Stalingrad şi Stepa Calmucă”.

Se împlinesc 80 de ani de la bătăliile de la Cotul Donului, Stalingrad şi Stepa Calmucă.

În 1940, în urma Dictatului de la Viena, România a pierdut jumătatea de nord a Transilvaniei în favoarea Ungariei şi, prin Pactul Ribbentrop-Molotov, a cedat Basarabia Uniunii Sovietice, care, în plus, ne-a răpit şi Bucovina de Nord şi Ţinutul Herţa, drept despăgubire pentru alipirea Basarabiei, timp de 22 de ani, la România.

Anul următor, aveam ca proiect de ţară Reunificarea Naţională prin eliberarea teritoriilor ocupate de sovietici şi redobândirea Transilvaniei de Nord.

Alături de Germania, aliatul nostru strategic de atunci, armata noastră a început eliberarea Basarabiei şi a Bucovinei de Nord.

Cu speranţa că implicarea consistentă a Armatei României în continuarea războiului contra bolşevicilor va avea ca rezultat recuperarea Transilvaniei de Nord, ţara noastră a trimis pe frontul de est peste 250.000 de militari, organizaţi în două armate.

Bătălia de la Stalingrad, din perioada 23 august 1942 – 2 februarie 1943, este cea mai mare şi cea mai sângeroasă bătălie din istoria omenirii, numărul pierderilor de vieţi omeneşti fiind de peste 3 milioane.

Doar între 19 şi 22 noiembrie 1942, peste 150.000 de luptători români au pierit în această bătălie. Deşi au fost învinşi, ei s-au acoperit de glorie. Sunt acum eroii uitaţi ai neamului nostru.

Rusia a atacat şi ocupat teritoriile româneşti de 12 ori, România a atacat Rusia doar o singură dată, şi asta pentru a-şi recupera teritoriile istorice şi tezaurul.

Istoria noastră suntem obligaţi să ne-o asumăm aşa cum a fost, conştienţi că eroii noştri s-au sacrificat pentru reîntregirea ţării.

După 23 August 1944, România a avut un alt partener strategic, URSS, şi un alt proiect de ţară, care de fapt nu era al nostru şi nu era dorit – instaurarea comunismului.

Cei care şi-au slujit ţara şi au respectat ordinele au purtat toată viaţa vinovăţia, declarată de regimul impus de ruşi după 23 august 1944, de a fi luptat împotriva popoarelor sovietice.

Comandanţii care s-au umplut de glorie pe frontul de est au fost executaţi în Valea Piersicilor, la Jilava, au murit în închisorile de la Aiud, Văcăreşti, Râmnicu Sărat, Făgăraş, Sighet şi s-au chinuit în condiţii inumane, ani grei, întemniţaţi.

După 80 de ani de la acea luptă, nimeni nu se îngrijeşte de rămăşiţele eroilor români căzuţi la datorie pentru ţară şi pentru graniţele ei.

Nu există niciun cimitir, un monument, un mausoleu, o troiţă sau măcar o cruce pentru ei.

Toate ţările care au ostaşi căzuţi în bătăliile de la Cotul Donului s-au îngrijit de eroii lor.

Noi, urmaşii eroilor căzuţi, avem datoria sacră să nu le uităm faptele, să respectăm demnitatea generaţiei lor, să recuperăm memoria şi să rememorăm sacrificiul ostaşilor români, ca o responsabilitate ce o avem în faţa generaţiilor viitoare.

Cinste lor, eroilor căzuţi la Stalingrad acum 80 de ani!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Către: Ministerul transporturilor și infrastructurii, domnului Ministru Sorin-Mihai GRINDEANU De la: Mihail ALBIŞTEANU, Cristian-Daniel IVĂNUŢĂ, deputați AUR aleși în circumscripția electorală nr. 24 Iași Subiectul întrebării: Demararea procedurii de transferare a 15 spitale și a 20 de policlinici din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a autorităților […]
Către: Ministerul Sănătății, domnului Ministru, prof. univ. Dr. Alexandru RAFILA De la: Mihail ALBIŞTEANU, Cristian-Daniel IVĂNUŢĂ, deputați AUR, circumscripția electorală nr. 24 Iași Subiectul întrebării: Necesitatea construirii Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară în județul Iași Stimate domnule Ministru, Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară din județul Iași, […]
George Simion, președintele AUR, a solicitat conducerii comisiei de anchetă cu privire la achizițiile din timpul pandemiei să demareze lucrările acesteia în cel mai scurt timp, astfel încât cei responsabili să vină să ofere explicații în fața parlamentarilor cu privire la achizițiile din pandemie. „Tragem un […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că una dintre prioritățile legislative pentru prima sesiune a Parlamentului în 2023 vizează reducerea taxării muncii. În acest sens, AUR va iniția un proiect de lege care va modifica impozitarea muncii. „Nu mai […]
Către: Ministerul Sportului Domnului Răzvan BURLEANU, Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal De la: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureş Subiectul întrebării: Incidente la meciul de fotbal SEPSI – „U” CRAIOVA 1948 Stimate domnule Președinte, Chiar dacă seamănă identic cu sute de alte manifestări condamnabile, […]
Către: Domnul Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministrul Guvernului României   De la: Doamna Raisa ENACHI, Deputat AUR, circumscripția electorală nr. 39 Vaslui Subiectul întrebării: Verificările la domiciliu. Românii rămân fără carte de identitate? Se anulează cartea de identitate? Stimate Domnule Prim-ministru, Ministerul Afacerilor Interne a organizat, pe data de […]