Cătălin Silegeanu, candidat AUR la Primăria Botoșani: “Ne confruntăm cu o situație tragică și inadmisibilă”

Cătălin Silegeanu candidat AUR la Primăria Botoșani

“Aceasta afectează direct viețile celor mai vulnerabili dintre noi. Spitalul de Îngrijiri Paliative din Botoșani, o unitate medicală menită să aducă alinare și suport celor aflați în stadii terminale ale unor boli cronice grave, stă închis de aproximativ doi ani.

Această instituție, finalizată în proporție de 90%, rămâne blocată din cauza incompetenței și neglijenței decidenților de până acum, în frunte cu actualul primar, Cosmin Andrei.

Cum am ajuns aici? Încă din 2013, acest proiect a fost demarat cu speranță și așteptări mari. Cu toate acestea, sub administrația lui Cosmin Andrei, lucrările au stagnat, iar neregulile tehnice au fost ignorate. Firma de construcții angajată a intrat în faliment, lăsând în urmă un șantier plin de probleme: termoizolația necorespunzătoare, uși și lifturi neconforme, instalații de gaze medicale nefuncționale. Cosmin Andrei nu a făcut nimic pentru a remedia aceste situații, lăsându-ne în fața unui dezastru administrativ.

Rezultatul? O unitate medicală care ar fi trebuit să fie un sanctuar de speranță și alinare, rămâne un monument al eșecului și al nepăsării. În timp ce pacienți în suferință și familiile lor așteaptă cu disperare un loc unde să primească îngrijiri adecvate, acest spital stă nefolosit. Și să ne amintim că, în plină pandemie, când nevoia de astfel de facilități a fost acută, spitalul a rămas sub lacăt, incapabil să ofere ajutorul necesar.

Dragi botoșăneni, este timpul să spunem stop acestei incompetențe crase! Este timpul să ne unim forțele pentru a transforma această tragedie într-un simbol al renașterii și al speranței. Ca viitor primar, mă angajez să efectuez un audit detaliat al lucrărilor efectuate și al fondurilor alocate, pentru a înțelege exact unde s-au produs erorile și cine trebuie tras la răspundere.

Voi aloca imediat resursele necesare pentru a corecta toate problemele tehnice identificate, astfel încât spitalul să poată fi recepționat și pus în funcțiune fără întârziere. Voi colabora cu specialiști în construcții și în domeniul medical pentru a ne asigura că toate standardele sunt respectate și că spitalul oferă cele mai bune condiții pentru pacienți. În tot acest timp, vom asigura o comunicare constantă cu cetățenii, oferindu-vă actualizări periodice despre stadiul lucrărilor și măsurile luate pentru a preveni astfel de situații în viitor.

Și cred că este imperios să implementăm un sistem de monitorizare și control riguros pentru toate proiectele de infrastructură, pentru a ne asigura că fondurile publice sunt utilizate eficient și responsabil.

Aceste măsuri nu sunt doar promisiuni electorale, ci angajamente ferme pentru a aduce o schimbare reală în comunitatea noastră. Nu mai putem permite ca incompetența și nepăsarea să ne saboteze viitorul. Este timpul pentru o administrație dedicată, transparentă și responsabilă, care să pună pe primul loc interesele cetățenilor.

Împreună, putem transforma acest spital într-un simbol al speranței și al vieții. Împreună, putem asigura că astfel de situații devin doar o amintire tristă din trecut.”

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Marcel Ciolacu a organizat astăzi o ședință de urgență la Guvern din cauza riscului de blackout. O întâlnire care, dacă nu ar fi fost politicile distructive din domeniul energetic ale PSD și PNL din ultimii 34 de ani, nu ar fi trebuit să aibă loc. Care […]
Claudiu Târziu Parlamentul European Ursula von der Leyen
Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor și liderul europarlamentarilor AUR, Claudiu Târziu, a declarat, în contextul sesiunii plenare desfășurate la Strasbourg în cadrul căreia Ursula von der Leyen a fost aleasă cu 401 voturi din 707 valabil exprimate pentru conducerea Comisiei Europene, […]
Delegația AUR în Parlamentul European a votat astăzi împotriva desemnării Ursulei von der Leyen pentru încă un mandat de președinte al Comisiei Europene. În schimb, europarlamentarii PSD – PNL – USR – UDMR au susținut-o entuziaști și au ridicat mâna aprobator pentru continuarea tuturor politicilor de […]
Parlamentul European a votat în 17 iulie, cu o largă majoritate, rezoluția privind sprijinul continuu al Ucrainei. Europarlamentarii AUR, din rândurile cărora face parte și Gheorghe Piperea,  au votat CONTRA acestei rezoluții. Gheorghe Piperea explică ce trebuie să știe românii despre rezoluția privind sprijinul continuu al […]
AUR votat împotriva implicării militare a UE în Ucraina
Delegația AUR din Parlamentul European s-a poziționat împotriva unei rezoluții privind „necesitatea ca UE să sprijine Ucraina continuu”. Textul redactat de grupul Popularilor Europeni, din care fac parte atât partidul Ursulei von der Leyen, cât și PNL, propune aruncarea Europei în haos economic și aducerea frontului […]
Nu trădăm încrederea pe care ne-au acordat-o românii la alegerile europarlamentare! Astăzi, europarlamentarii AUR au votat împotriva realegerii Robertei Metsola în funcția de președinte al Parlamentului European! Nu putem să fim de acord cu politica dusă de doamna Metsola în ultimii ani, o politică ce a […]