Andrei Hangan – Întrebare parlamentară – Situația alarmantă a defrișărilor ilegale în România

Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

De către:  Senator Andrei HANGAN

Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila

Grupul parlamentar: AUR

Şedința Senatului din data de: 31.05.2023

Obiectul întrebării: Situația alarmantă a defrișărilor ilegale în România

Stimate domnule Ministru,

Prin prezenta întrebare, doresc să atrag atenția și să vă solicit informații de la Ministerul dumneavoastră cu privire la situația alarmantă a defrișărilor ilegale care au loc în România, așa cum este relatat, de ceva vreme, în tot spațiul public al presei române.

Conform informațiilor prezentate într-un articol recent publicat, se evidențiază o situație îngrijorătoare în ceea ce privește defrișările ilegale în România. Aceste acțiuni nelegale au generat consecințe devastatoare asupra ecosistemului, biodiversității și calității vieții în general. Este imperativ ca Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor să ia măsuri eficiente pentru a stopa și a combate aceste practici ilegale și distructive.

În acest sens, se estimează că aproape în fiecare oră a zilei se pierd șase hectare de pădure, iar pe parcursul unui între an, rezultă un total de 20 de milioane de metri cubi de lemn tăiate legal în țara noastră. Este cât se poate de evident că aceste date statistice evidențiază, în mod alarmant, amploarea problemei și necesitatea acuta a unor acțiuni ferme din partea autorităților pentru a proteja și conserva aceste resurse naturale.

Mai mult decât atât, conform datelor publicate de Inspecția Judiciară, procurorii investighează în prezent 26953 de dosare care vizează acțiuni silvice ilegale.

În acest context alarmant al defrișărilor ilegale din România, vă solicit, să manifestați o conștientizare profundă cu privire la gravitatea situației și să luați inițiative decisive pentru protejarea pădurilor noastre și pentru asigurarea unui viitor durabil pentru mediul înconjurător.

Aşadar, fiind în legătură cu subiectul, vă rugăm să ne precizaţi:

– Care este gradul de extindere a defrișărilor ilegale în România și cum s-au înregistrat aceste evoluții în ultimii ani?

– Ce măsuri concrete a luat Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru prevenirea și combaterea defrișărilor ilegale și pentru protejarea pădurilor din România?

– Care este stadiul actual al aplicării legilor și reglementărilor referitoare la defrișările ilegale? Ce rezultate concrete au fost obținute în privința identificării și sancționării celor implicați în aceste acțiuni ilegale?

– Există o colaborare eficientă și coordonată între Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și alte instituții relevante, pentru a combate eficient defrișările ilegale? Ce măsuri se iau pentru a îmbunătăți și consolida această cooperare?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Democrația a fost oficial ucisă de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, disperați să rămână la putere pentru următorii 10 ani de iluzorie stabilitate. Ce nu înțeleg ei este că românii s-au săturat de cele două partide care au nenorocit România timp de 34 de ani și […]
AUR a luat act de protestele românilor în privința amplasării statuii Hidra a sculptorului contemporan Costin Ioniță în fața grupului statuar al Voievozilor Români, lucrare de artă de for public, din perioada interbelică, șapte dintre statui fiind incluse în lista monumentelor istorice. Întrebarea legitimă este cine […]
Demiterea șefului APIA, Ionuț Lupu, după doar două luni de mandat, pe motiv că ar fi blocat banii pentru fermieri nu este altceva decât o mascaradă făcută de ministrul PSD al agriculturii, Florin Barbu, nimeni altul decât marioneta lui Paul Stănescu, doar pentru a ascunde adevăratul […]
Alături de activistul Tiberiu Boșutar, dăm startul celui mai important proiect inițiat împotriva mafiei pădurilor. AUR înființează Departamentul „Legea Codrului de AUR”, prin care vrem să aducem investigații de proporții despre jaful făcut asupra resurselor țării de șmecheri protejați la nivel local chiar de cei care […]
Alianța pentru Unirea Românilor îi îndeamnă pe românii patrioți, indiferent de culoarea politică, să se alieze la alegerile locale împotriva reprezentanților PNL-PSD, care țin România în subdezvoltare de mai bine de 30 de ani. „Având în vedere graba guvernării de a face alegeri comasate, ne schimbăm […]
Adresată: Domnului Tudorel ANDREI, Președinte al Institutului Național de StatisticăDe către: Deputat Boris VOLOSATÎI, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țăriiCircumscripția: nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara graniţelor ţăriiObiectul întrebării: Datele recensămintelor generale ale populației României privind […]