Andrei Hangan – Întrebare parlamentară – Situația alarmantă a defrișărilor ilegale în România

Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

De către:  Senator Andrei HANGAN

Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila

Grupul parlamentar: AUR

Şedința Senatului din data de: 31.05.2023

Obiectul întrebării: Situația alarmantă a defrișărilor ilegale în România

Stimate domnule Ministru,

Prin prezenta întrebare, doresc să atrag atenția și să vă solicit informații de la Ministerul dumneavoastră cu privire la situația alarmantă a defrișărilor ilegale care au loc în România, așa cum este relatat, de ceva vreme, în tot spațiul public al presei române.

Conform informațiilor prezentate într-un articol recent publicat, se evidențiază o situație îngrijorătoare în ceea ce privește defrișările ilegale în România. Aceste acțiuni nelegale au generat consecințe devastatoare asupra ecosistemului, biodiversității și calității vieții în general. Este imperativ ca Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor să ia măsuri eficiente pentru a stopa și a combate aceste practici ilegale și distructive.

În acest sens, se estimează că aproape în fiecare oră a zilei se pierd șase hectare de pădure, iar pe parcursul unui între an, rezultă un total de 20 de milioane de metri cubi de lemn tăiate legal în țara noastră. Este cât se poate de evident că aceste date statistice evidențiază, în mod alarmant, amploarea problemei și necesitatea acuta a unor acțiuni ferme din partea autorităților pentru a proteja și conserva aceste resurse naturale.

Mai mult decât atât, conform datelor publicate de Inspecția Judiciară, procurorii investighează în prezent 26953 de dosare care vizează acțiuni silvice ilegale.

În acest context alarmant al defrișărilor ilegale din România, vă solicit, să manifestați o conștientizare profundă cu privire la gravitatea situației și să luați inițiative decisive pentru protejarea pădurilor noastre și pentru asigurarea unui viitor durabil pentru mediul înconjurător.

Aşadar, fiind în legătură cu subiectul, vă rugăm să ne precizaţi:

– Care este gradul de extindere a defrișărilor ilegale în România și cum s-au înregistrat aceste evoluții în ultimii ani?

– Ce măsuri concrete a luat Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru prevenirea și combaterea defrișărilor ilegale și pentru protejarea pădurilor din România?

– Care este stadiul actual al aplicării legilor și reglementărilor referitoare la defrișările ilegale? Ce rezultate concrete au fost obținute în privința identificării și sancționării celor implicați în aceste acțiuni ilegale?

– Există o colaborare eficientă și coordonată între Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și alte instituții relevante, pentru a combate eficient defrișările ilegale? Ce măsuri se iau pentru a îmbunătăți și consolida această cooperare?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor și-a lansat sâmbătă, 15 iunie, candidatul la alegerile prezidențiale, în persoana lui George Simion. Evenimentul a avut loc la Arenele Romane, în prezența a peste 7.000 de membri și simpatizanți AUR. „Noi știm să depunem efort. Poate de aceea sunt singurul care […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]
Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale. „România este un stat capturat, iar puterea politică de la București, efectiv, a asasinat democrația. Spun […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, susține că democrația este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care 5% din voturile românilor exprimare la alegerile europarlamentare au fost anulate. „Într-un stat condus de hoți, nu se putea altfel decât ca aceste alegeri să fie fraudate, pornind de la […]
AUR a reușit la alegerile din 9 iunie un scor istoric. După doar 4 ani de la înființare, AUR este a doua forță politică a României după alianța comasaților. Am reușit ca în 4 ani de zile aproape să ne triplăm numărul de voturi obținute, de […]
Au trecut mai bine de 15 ore de când s-au închis urnele, iar Biroul Electoral Central refuză să publice rezultate parțiale oficiale. Între timp, sunt răspândite date neverificate, care induc intenționat lumea în eroare. Pe site-uri specializate sunt încărcate procese verbale neverificate, fără să se fi […]