Adrian-Gheorghe Cătană – Întrebare parlamentară – Acțiunile UDMR contra siguranței naționale a României

Adresată de către domnul senator: Adrian Cătană

Circumscripția electorală: 34 Sibiu

Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor

Ședința Senatului din data de: 22.02.2022

Domnului Eduard Raul Hellvig

Directorul Serviciului Român de Informații

Obiectul întrebării: Acțiunile UDMR contra siguranței naționale a României

Domnule director,

În prezent, UDMR are reprezentanți în conducerea guvernului, a instituțiilor deconcentrate, a autorităților publice centrale și locale, inclusiv a comisiilor parlamentare pentru controlul activității SRI, iar mulți dintre aceștia sunt și cetățeni maghiari.

Potrivit informațiilor apărute în mass-media, existente în opinia publică, sau primite de la membrii și simpatizanții noștri, unii dintre acești reprezentanți ai minorității maghiare constituie vectori de învrăjbire etnică, sunt sprijiniți conceptual și material de la Budapesta, nu fac decât să mai ia o piatră din temelia statalității românești, au atitudini șovine, acționează ocult pentru enclavizare și corup autorități în vederea îndeplinirii scopurilor fixate, pe care le urmăresc cu obstinație.

Astfel, s-a dovedit în mod repetat și fără dubiu că, în fiecare zi aceștia făptuiesc ascuns, ori de-a dreptul la vedere, nesocotesc legile țării, vandalizează sau lasă spre degradare clădiri și monumente de for public, spânzură simbolic figuri naționale românești, pun inscripții neînțelese de români, dau jos drapelele României, fac alianțe dominate de interese etnice, înlătură simboluri ale statului român, ridică statui care nu reprezintă nimic pentru poporul în sânul căruia au migrat și care i-a tratat cu respect, omenie și îngăduință.

În fapt, adeseori aceste acțiuni sunt comise cu încălcarea Constituției României și a Legii Siguranței Naționale, cu acceptul ori chiar fără intervenția hotărâtă a organelor în drept, aspect care se observă și de către cetățenii obișnuiți. Or, scopul lor este, din cât se observă, altul decât cel afișat oficial, în vreme ce noi toți, indiferent de etnie, ar trebui să fim împreună.

Domnule director,

Nicolae Titulescu spunea acum un veac: ,,Nu trebuie să fii trădător pentru a pierde o țară. E suficient să fii nepriceput.”

Având în vedere îndeosebi prevederile art.7 din Legea nr.14/1992, cu modificările ulterioare și luând în considerare cele prezentate absolut succint, vă solicit să-mi comunicați, pentru perioada 1990 – 2022, următoarele:

  1. Dacă aveți informații despre constituirea – în unele județe din Transilvania –  a unor structuri paramilitare și informative, care constituie o amenințare pentru siguranța națională a României?
  2. Câte informații despre acțiunile antiromânești, contrare Constituției, ale UDMR a adresat SRI președintelui, premierilor și altor destinatari prevăzuți de lege și care a fost natura acestora?
  3. Dacă SRI a transmis factorilor decidenți informații despre extremismul maghiar și implicarea unor parlamentari, prefecți și primari ai UDMR în săvârșirea unor astfel de fapte, inclusiv despre nesocotirea istoriei și personalităților României?
  4. Care sunt activitățile desfășurate de serviciul pe cere-l conduceți pentru contracararea unor asemenea acțiuni?
  5. Considerați că dubla cetățenie a unor demnitari maghiari constituie o vulnerabilitate pentru România?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

CĂTRE, BIROUL PERMANENT AL SENATULUI           În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1)  și ale art. 75 din Constituția României, republicată, precum și cu prevederile art. 92 alin. (2) și (4) din Regulamentul Senatului, republicat, vă înaintăm propunerea legislativă „Lege pentru modificarea și completarea Legii […]
CĂTRE, BIROUL PERMANENT AL SENATULUI În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) și ale art. 75 din Constituția României, republicată și cu prevederile art. 92 alin. (2) și (4) din Regulamentul Senatului, republicat, vă înaintăm propunerea legislativă intitulată„LEGE pentru completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul […]
CĂTRE, BIROUL PERMANENT AL CAMEREI DEPUTAȚILOR În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) și ale art. 75 din Constituția României, republicată, și cu prevederile art. 92 alin. (1) din Regulamentul Camerei Deputaților, republicat, vă înaintăm propunerea legislativă intitulată „Lege pentru modificarea art. 16 alin. (1) […]
CĂTRE, BIROUL PERMANENT AL SENATULUI În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) și ale art. 75 din Constituția României, republicată și cu prevederile art. 92 alin. (2) și (4) din Regulamentul Senatului, republicat, vă înaintămPropunerea legislativă ”Lege pentru aprobarea Programului național de conformare a fondului […]
CĂTRE, BIROUL PERMANENT AL SENATULUI În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) și ale art. 75 din Constituția României, republicată și cu prevederile art. 92 alin. (2) și (4) din Regulamentul Senatului, republicat, vă înaintăm propunerea legislativă intitulată„Lege pentru modificarea Legii nr.126/1995 privind regimul materiilor […]
CĂTRE, BIROUL PERMANENT AL SENATULUI În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) și ale art. 75 din Constituția României, republicată și cu prevederile art. 92 alin. (2) și (4) din Regulamentul Senatului, republicat, vă înaintăm propunerea legislativă intitulată„Lege pentru completarea art. 128 din Legea învățământului […]