Adrian-Gheorghe Cătană – Întrebare parlamentară – Acțiunile UDMR contra siguranței naționale a României

Adresată de către domnul senator: Adrian Cătană

Circumscripția electorală: 34 Sibiu

Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor

Ședința Senatului din data de: 22.02.2022

Domnului Eduard Raul Hellvig

Directorul Serviciului Român de Informații

Obiectul întrebării: Acțiunile UDMR contra siguranței naționale a României

Domnule director,

În prezent, UDMR are reprezentanți în conducerea guvernului, a instituțiilor deconcentrate, a autorităților publice centrale și locale, inclusiv a comisiilor parlamentare pentru controlul activității SRI, iar mulți dintre aceștia sunt și cetățeni maghiari.

Potrivit informațiilor apărute în mass-media, existente în opinia publică, sau primite de la membrii și simpatizanții noștri, unii dintre acești reprezentanți ai minorității maghiare constituie vectori de învrăjbire etnică, sunt sprijiniți conceptual și material de la Budapesta, nu fac decât să mai ia o piatră din temelia statalității românești, au atitudini șovine, acționează ocult pentru enclavizare și corup autorități în vederea îndeplinirii scopurilor fixate, pe care le urmăresc cu obstinație.

Astfel, s-a dovedit în mod repetat și fără dubiu că, în fiecare zi aceștia făptuiesc ascuns, ori de-a dreptul la vedere, nesocotesc legile țării, vandalizează sau lasă spre degradare clădiri și monumente de for public, spânzură simbolic figuri naționale românești, pun inscripții neînțelese de români, dau jos drapelele României, fac alianțe dominate de interese etnice, înlătură simboluri ale statului român, ridică statui care nu reprezintă nimic pentru poporul în sânul căruia au migrat și care i-a tratat cu respect, omenie și îngăduință.

În fapt, adeseori aceste acțiuni sunt comise cu încălcarea Constituției României și a Legii Siguranței Naționale, cu acceptul ori chiar fără intervenția hotărâtă a organelor în drept, aspect care se observă și de către cetățenii obișnuiți. Or, scopul lor este, din cât se observă, altul decât cel afișat oficial, în vreme ce noi toți, indiferent de etnie, ar trebui să fim împreună.

Domnule director,

Nicolae Titulescu spunea acum un veac: ,,Nu trebuie să fii trădător pentru a pierde o țară. E suficient să fii nepriceput.”

Având în vedere îndeosebi prevederile art.7 din Legea nr.14/1992, cu modificările ulterioare și luând în considerare cele prezentate absolut succint, vă solicit să-mi comunicați, pentru perioada 1990 – 2022, următoarele:

  1. Dacă aveți informații despre constituirea – în unele județe din Transilvania –  a unor structuri paramilitare și informative, care constituie o amenințare pentru siguranța națională a României?
  2. Câte informații despre acțiunile antiromânești, contrare Constituției, ale UDMR a adresat SRI președintelui, premierilor și altor destinatari prevăzuți de lege și care a fost natura acestora?
  3. Dacă SRI a transmis factorilor decidenți informații despre extremismul maghiar și implicarea unor parlamentari, prefecți și primari ai UDMR în săvârșirea unor astfel de fapte, inclusiv despre nesocotirea istoriei și personalităților României?
  4. Care sunt activitățile desfășurate de serviciul pe cere-l conduceți pentru contracararea unor asemenea acțiuni?
  5. Considerați că dubla cetățenie a unor demnitari maghiari constituie o vulnerabilitate pentru România?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Toți cei șase europarlamentari AUR au aderat la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR). „Ne-au cântat prohodul, dar s-au înșelat! Europarlamentarii AUR vor activa în cadrul Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), cel mai important grup conservator din Parlamentul European. Sper ca alături de celelalte guverne […]
Importanți lideri conservatori din Europa îl susțin pe liderul AUR, George Simion, în cursa pentru Cotroceni. Printre ei se află și Jaroslaw Kaczynski, președintele partidului „Lege și Justiție”, din Polonia, care a transmis, de altfel, un videoclip în care își arată aprecierea față de lupta pe […]
În vizita sa în Munchen cu ocazia Campionatului European de Fotbal, George Simion s-a întâlnit și cu românii stabiliți în Germania, cărora le-a mulțumit pentru susținere și le-a vorbit despre sistemul corupt care a acaparat țara. „Mulțumesc că ne-ați votat, mulțumesc că mulți dintre voi sunteți […]
Alianța pentru Unirea Românilor și-a lansat sâmbătă, 15 iunie, candidatul la alegerile prezidențiale, în persoana lui George Simion. Evenimentul a avut loc la Arenele Romane, în prezența a peste 7.000 de membri și simpatizanți AUR. „Noi știm să depunem efort. Poate de aceea sunt singurul care […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]
Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale. „România este un stat capturat, iar puterea politică de la București, efectiv, a asasinat democrația. Spun […]