Claudiu-Richard Târziu – Întrebare parlamentară – Vaccinurile anti-Covid-19, creșterea imunității populației

Adresată de către senator: Claudiu-Richard Târziu

Circumscripția electorală: nr. 42 București

Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor

Ședința Senatului din data de: 23.02.2022

Adresată: domnului Alexandru RafilaMinistrul Sănătății

Obiectul: Vaccinurile anti-Covid-19, creșterea imunității populației

Stimate domnule ministru,

În contextul amplei campanii desfășurate, la toate nivelurile, pentru a lupta împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2, vă solicit să-mi răspundeți la următoarele întrebări:

1. Există studii care arată eficacitatea Vitaminei D3 atât în prevenția bolii, cât și a formelor severe de boală. Este mai mult decât îngrijorător faptul că, după aproape 2 ani de la începerea acestei pandemii, nu a existat nicio campanie națională care să ajungă până la medicii de familie și la întreaga populație, pentru testarea și suplimentarea corespunzătoare a nivelului de vitamina D3.

De ce nu se popularizează astfel de informații și nu este crescută nespecific imunitatea întregii populații prin educarea populației în a adopta și astfel de măsuri ieftine, lipsite de riscuri și eficace?

2. Există studii care au stabilit că vaccinurile anti Covid-19 sunt eficiente față de toate tulpinile virale care s-au selectat și se vor selecta după lansarea acestor vaccinuri?

3. Având în vedere că studiile de siguranță și eficacitate ale vaccinurilor anti Covid-19 nu sunt încheiate, orice deces la o persoană vaccinată trebuie luat în considerare ca având o posibilă legătură de cauzalitate cu vaccinarea. În plus, vaccinarea este o informație medicală care trebuie consemnată obligatoriu în fișa medicală a pacienților vii sau decedați; anamneza include obligatoriu orice informație cu caracter medical.

Câte necropsii au fost efectuate la persoane care au decedat din diferite cauze, dar care erau vaccinate pentru a se stabili o eventuală legătură de cauzalitate?

Câte persoane vaccinate au decedat până la ora actuală, indiferent de cauza decesului? Institutele de medicină legală au acces la Platforma Coronaforms, astfel încât să poată verifica dacă persoana decedată a fost vaccinată sau nu?

4. Se susține la nivel oficial că vaccinarea personalului medical este necesară pentru ca pacienții să beneficieze de siguranță în timpul acordării serviciilor medicale.

Care sunt beneficiile medicale ale vaccinării personalului medical fără o testare prealabilă a imunității acestuia față de SARS-Cov-2?

5. Există studii care să ateste că, în urma vaccinării, în plină pandemie nu este perturbat sistemul imunitar, în sensul unei scăderi a capacității de apărare a organismului față de alte infecții sau în sensul creșterii riscului de apariție a unei boli autoimune sau cancere?                                                                           

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Adresată:  Domnului Sándor PETRES, prefect al județului Harghita De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/09/2023 Obiectul întrebării: Acțiunile Instituției Prefectului din județul Harghita […]
Adresată: Domnului Tudorel ANDREI, Președinte al Institutului Național de Statistică De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/09/2023 Obiectul întrebării: Distribuția pe localități a […]
Adresată: Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Preşedintelui ANPM Laurențiu-Alexandru PĂȘTINARU, Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor Mircea FECHET   De către: Senator Andrei BUSUIOC  Circumscripția electorală: nr. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/09/2023 Obiectul întrebării: Perioada de stocare și de prelucrare maximă […]
Adresată: Domnului Ministru al Apărării, Angel TÎLĂR, De către: Senator AELENEI Evdochia Circumscripția: nr. 14, Constanţa Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 27.09.2023 Obiectul întrebării: protejarea cetățenilor județului Constanța Stimate domnule Ministru,           Mă adresez dumneavoastră în contextul războiului nemilos al […]
Adresată: Autorității de Supraveghere Financiară, Președintelui Nicu Marcu De către: Senator Andrei BUSUIOC  Circumscripția electorală: nr. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 27/09/2023 Obiectul întrebării: Companiile de reasigurări Stimate domnule Președinte Nicu Marcu, Printre principalele modalități de protecție împotriva unor pierderi financiare considerabile […]
Adresată: Doamnei Luminița-Teodora ODOBESCU, ministrul afacerilor externe Doamnei Simona BUCURA-OPRESCU, ministrul muncii și solidarității sociale Doamnei Ligia DECA, ministrul educației Domnului Alexandru RAFILA, ministrul sănătății De către Domnul senator: Dorinel COSMA Circumscripția electorală: Nr. 7, Botoșani Grupul Parlamentar: A.U.R. Ședința Senatului din data de: 27.09.2023 Obiectul […]