Claudiu-Richard Târziu – Întrebare parlamentară – Vaccinurile anti-Covid-19, creșterea imunității populației

Adresată de către senator: Claudiu-Richard Târziu

Circumscripția electorală: nr. 42 București

Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor

Ședința Senatului din data de: 23.02.2022

Adresată: domnului Alexandru RafilaMinistrul Sănătății

Obiectul: Vaccinurile anti-Covid-19, creșterea imunității populației

Stimate domnule ministru,

În contextul amplei campanii desfășurate, la toate nivelurile, pentru a lupta împotriva răspândirii virusului SARS-CoV-2, vă solicit să-mi răspundeți la următoarele întrebări:

1. Există studii care arată eficacitatea Vitaminei D3 atât în prevenția bolii, cât și a formelor severe de boală. Este mai mult decât îngrijorător faptul că, după aproape 2 ani de la începerea acestei pandemii, nu a existat nicio campanie națională care să ajungă până la medicii de familie și la întreaga populație, pentru testarea și suplimentarea corespunzătoare a nivelului de vitamina D3.

De ce nu se popularizează astfel de informații și nu este crescută nespecific imunitatea întregii populații prin educarea populației în a adopta și astfel de măsuri ieftine, lipsite de riscuri și eficace?

2. Există studii care au stabilit că vaccinurile anti Covid-19 sunt eficiente față de toate tulpinile virale care s-au selectat și se vor selecta după lansarea acestor vaccinuri?

3. Având în vedere că studiile de siguranță și eficacitate ale vaccinurilor anti Covid-19 nu sunt încheiate, orice deces la o persoană vaccinată trebuie luat în considerare ca având o posibilă legătură de cauzalitate cu vaccinarea. În plus, vaccinarea este o informație medicală care trebuie consemnată obligatoriu în fișa medicală a pacienților vii sau decedați; anamneza include obligatoriu orice informație cu caracter medical.

Câte necropsii au fost efectuate la persoane care au decedat din diferite cauze, dar care erau vaccinate pentru a se stabili o eventuală legătură de cauzalitate?

Câte persoane vaccinate au decedat până la ora actuală, indiferent de cauza decesului? Institutele de medicină legală au acces la Platforma Coronaforms, astfel încât să poată verifica dacă persoana decedată a fost vaccinată sau nu?

4. Se susține la nivel oficial că vaccinarea personalului medical este necesară pentru ca pacienții să beneficieze de siguranță în timpul acordării serviciilor medicale.

Care sunt beneficiile medicale ale vaccinării personalului medical fără o testare prealabilă a imunității acestuia față de SARS-Cov-2?

5. Există studii care să ateste că, în urma vaccinării, în plină pandemie nu este perturbat sistemul imunitar, în sensul unei scăderi a capacității de apărare a organismului față de alte infecții sau în sensul creșterii riscului de apariție a unei boli autoimune sau cancere?                                                                           

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Către: Guvernul României, domnului prim-ministru Nicolae-Ionel CIUCĂ           Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, domnului viceprim-ministru Sorin Mihai GRINDEANU           Ministerul Afacerilor Interne, domnului ministru Lucian Nicolae BODE De la: Antonio ANDRUȘCEAC Deputat AUR, circumscripția electorală nr. 4, Bacău Subiectul întrebării: Solicitarea Prim-ministrului României de trecere a unităților […]
Către: Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-ministrul României De la: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Românii cu mai multe locuințe pot plăti un preț de 5 lei/kWh Stimate Domnule Prim-ministru,           Conform declarațiilor oficialilor români din urmă cu câteva zile, „nici o lege nu […]
Către: domnul Florin Marian SPĂTARU, Ministrul Economiei De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Economiei                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda unei situații economice […]
Către: domnul Sorin Mihai GRINDEANU, Viceprim-ministru, ministrul transporturilor și infrastructurii De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Transporturilor                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda […]
Către: domnul Virgil Daniel Popescu, Ministrul Energiei De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Situația primelor acordate în cadrul companiilor aflate în portofoliul, în subordinea și sub autoritatea Ministerului Energiei                                      Stimate Domnule ministru,           În ciuda unei situații economice […]
Către: domnul prof. univ. dr. Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății De la: domnul Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării: Riscul ca România să rămână fără medici cu specializări expuse la mare risc de malpraxis                                      Stimate Domnule ministru,           Emigrarea în masă a […]