Valentin-Rică Cioromelea – Declarație politică – Jefuirea Pescarilor Români: Scandalul Celor 2 Milioane de Euro!

Adresată de către domnul senator: Valentin-Rică CIOROMELEA

Circumscripția electorală: Nr. 38, Tulcea

Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)

Şedinţa Senatului din data de: 11.10.2023


Titlul declaraţiei politice: Jefuirea Pescarilor Români: Scandalul Celor 2 Milioane de Euro!

Astăzi, vreau să vă povestesc despre o realitate amară care afectează pescarii noștri și industria piscicolă din România. Este o poveste despre neputința și neglijența guvernanților noștri, care au permis ca aproape 2 milioane de euro, bani europeni meniți să sprijine pescarii români, să se piardă într-un labirint birocratic.

În ciuda faptului că România importă 92% din pește, pescarii noștri se confruntă cu greutăți imense. Este o ironie tristă că importăm pește din alte țări, inclusiv de la vecinii noștri de la Marea Neagră, în timp ce pescarii noștri se luptă pentru supraviețuire.

Dar mai șocant este că 18 firme de pescuit sunt acum obligate să returneze aproape 2 milioane de euro din fondurile destinate sprijinirii lor în timpul pandemiei de COVID-19. Banii noștri, ai contribuabililor, ar fi trebuit să fie acolo pentru a-i ajuta pe pescarii români în aceste momente dificile.

Problema principală aici este o greșeală monumentală – ghidul pentru acordarea fondurilor europene a fost redactat greșit. Acest lucru a dus la ineligibilitatea acestor firme, care au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a urma regulile.

Este inacceptabil să aducem pescarii noștri la pragul falimentului din cauza erorilor birocratice. Avem nevoie de o strategie pe termen lung, de minim zece ani, pentru a susține industria piscicolă.

Este timpul să cerem guvernanților să-și asume responsabilitatea pentru această greșeală gravă și să protejeze industria piscicolă din România. PSD și PNL au demonstrat că sunt mai capabili să distrugă decât să construiască. Este timpul să acționăm împreună pentru a schimba această situație și pentru a sprijini pescarii români. Împreună, putem face diferența.Trebuie să cerem guvernului să corecteze această greșeală și să aloce resurse pentru a proteja industria piscicolă din România.

Ne confruntăm cu o realitate dureroasă: PSD și PNL nu au arătat că pot face acest lucru. Aceste partide au lăsat de izbeliște industria noastră piscicolă și au permis ca această greșeală să se întâmple.

Este timpul să ne organizăm și să exercităm presiune asupra autorităților pentru a face ce este corect. Pescarii noștri merită mai mult decât să fie lăsați în voia sorții. Ei sunt o parte vitală a economiei și a identității noastre naționale.

Haideți să fim vocea pescarilor noștri și să ne asigurăm că se iau măsurile corective necesare. Este responsabilitatea noastră să apărăm industria piscicolă din România, iar acum este momentul să acționăm.

Vă mulțumesc și vă încurajez să vă alăturați acestei lupte pentru dreptate și sprijinirea pescarilor români.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR a luat act de protestele românilor în privința amplasării statuii Hidra a sculptorului contemporan Costin Ioniță în fața grupului statuar al Voievozilor Români, lucrare de artă de for public, din perioada interbelică, șapte dintre statui fiind incluse în lista monumentelor istorice. Întrebarea legitimă este cine […]
Demiterea șefului APIA, Ionuț Lupu, după doar două luni de mandat, pe motiv că ar fi blocat banii pentru fermieri nu este altceva decât o mascaradă făcută de ministrul PSD al agriculturii, Florin Barbu, nimeni altul decât marioneta lui Paul Stănescu, doar pentru a ascunde adevăratul […]
Alături de activistul Tiberiu Boșutar, dăm startul celui mai important proiect inițiat împotriva mafiei pădurilor. AUR înființează Departamentul „Legea Codrului de AUR”, prin care vrem să aducem investigații de proporții despre jaful făcut asupra resurselor țării de șmecheri protejați la nivel local chiar de cei care […]
Alianța pentru Unirea Românilor îi îndeamnă pe românii patrioți, indiferent de culoarea politică, să se alieze la alegerile locale împotriva reprezentanților PNL-PSD, care țin România în subdezvoltare de mai bine de 30 de ani. „Având în vedere graba guvernării de a face alegeri comasate, ne schimbăm […]
Adresată: Domnului Tudorel ANDREI, Președinte al Institutului Național de StatisticăDe către: Deputat Boris VOLOSATÎI, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țăriiCircumscripția: nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara graniţelor ţăriiObiectul întrebării: Datele recensămintelor generale ale populației României privind […]
Către: Domnul Ion-Marcel CIOLACU, Prim-ministrul RomânieiDe la:Dan TANASĂ, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureş Subiectul întrebării: Renovarea Palatului Victoria Stimate domnule Prim-ministru, Având în vedere anunțul recent al Premierului Marcel Ciolacu privind planurile de reabilitare a Palatului Victoria, finanțate cu fonduri europene, exprimăm preocupare specială asupra […]