Valentin-Rică Cioromelea – Declarație politică – Jefuirea Pescarilor Români: Scandalul Celor 2 Milioane de Euro!

Adresată de către domnul senator: Valentin-Rică CIOROMELEA

Circumscripția electorală: Nr. 38, Tulcea

Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)

Şedinţa Senatului din data de: 11.10.2023


Titlul declaraţiei politice: Jefuirea Pescarilor Români: Scandalul Celor 2 Milioane de Euro!

Astăzi, vreau să vă povestesc despre o realitate amară care afectează pescarii noștri și industria piscicolă din România. Este o poveste despre neputința și neglijența guvernanților noștri, care au permis ca aproape 2 milioane de euro, bani europeni meniți să sprijine pescarii români, să se piardă într-un labirint birocratic.

În ciuda faptului că România importă 92% din pește, pescarii noștri se confruntă cu greutăți imense. Este o ironie tristă că importăm pește din alte țări, inclusiv de la vecinii noștri de la Marea Neagră, în timp ce pescarii noștri se luptă pentru supraviețuire.

Dar mai șocant este că 18 firme de pescuit sunt acum obligate să returneze aproape 2 milioane de euro din fondurile destinate sprijinirii lor în timpul pandemiei de COVID-19. Banii noștri, ai contribuabililor, ar fi trebuit să fie acolo pentru a-i ajuta pe pescarii români în aceste momente dificile.

Problema principală aici este o greșeală monumentală – ghidul pentru acordarea fondurilor europene a fost redactat greșit. Acest lucru a dus la ineligibilitatea acestor firme, care au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a urma regulile.

Este inacceptabil să aducem pescarii noștri la pragul falimentului din cauza erorilor birocratice. Avem nevoie de o strategie pe termen lung, de minim zece ani, pentru a susține industria piscicolă.

Este timpul să cerem guvernanților să-și asume responsabilitatea pentru această greșeală gravă și să protejeze industria piscicolă din România. PSD și PNL au demonstrat că sunt mai capabili să distrugă decât să construiască. Este timpul să acționăm împreună pentru a schimba această situație și pentru a sprijini pescarii români. Împreună, putem face diferența.Trebuie să cerem guvernului să corecteze această greșeală și să aloce resurse pentru a proteja industria piscicolă din România.

Ne confruntăm cu o realitate dureroasă: PSD și PNL nu au arătat că pot face acest lucru. Aceste partide au lăsat de izbeliște industria noastră piscicolă și au permis ca această greșeală să se întâmple.

Este timpul să ne organizăm și să exercităm presiune asupra autorităților pentru a face ce este corect. Pescarii noștri merită mai mult decât să fie lăsați în voia sorții. Ei sunt o parte vitală a economiei și a identității noastre naționale.

Haideți să fim vocea pescarilor noștri și să ne asigurăm că se iau măsurile corective necesare. Este responsabilitatea noastră să apărăm industria piscicolă din România, iar acum este momentul să acționăm.

Vă mulțumesc și vă încurajez să vă alăturați acestei lupte pentru dreptate și sprijinirea pescarilor români.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

  Adresată: Domnului Florin-Ionuț BARBU, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 16.06.2025 Obiectul întrebării: Situația industriei de morărit […]
Adresată:  Doamnei Raluca TURCAN, ministru al Culturii De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 18.06.2024 Obiectul întrebării: Protejarea și recuperarea operelor lui Brâncuși de […]
Președintelui AUR, George Simion, i s-a restricționat astăzi accesul în incinta Parchetului General, acolo unde a mers pentru a depune o solicitare de restituire a telefonului mobil, confiscat în mod abuziv de procurori. „E o țară în care procurorii au voie să te ridice în mod […]
Toți cei șase europarlamentari AUR au aderat la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR). „Ne-au cântat prohodul, dar s-au înșelat! Europarlamentarii AUR vor activa în cadrul Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), cel mai important grup conservator din Parlamentul European. Sper ca alături de celelalte guverne […]
  Adresată:  domnului Alexandru RAFILA, ministrul Sănătății De către: Senator Gheorghe Adrian CĂTANĂ Circumscripția electorală: nr. 34 Sibiu Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 18/06/2024 Obiectul interpelării: fără sprijin guvernamental în țară nu se mai produc medicamente inovative Stimate domnule ministru, România nu mai produce […]
  Adresată: Doamnei Luminiţa-Teodora ODOBESCU, Ministrul Afacerilor Externe De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 16.06.2025 Obiectul întrebării: Înființarea Institutului Cultural Român la Cernăuți […]