Suciu Sebastian – întrebare către M.A.I. – Petiția înregistrată la Filiala Județeană A.U.R. Sibiu cu nr.189/16.12.2022

Adresată: Ministerul Afacerilor Interne, domnului ministru Lucian Nicolae BODE,
                 În atanția Inspectoratului de poliție județean HUNEDOARA,

                 Șefului Inspectoratului,

                 Comisar şef de poliţie, BÎRLEA OVIDIU GABRIEL

De către: Sebastian-Ilie SUCIU, Deputat AUR, circumscripția electorală nr 34, Sibiu

Obiectul întrebării: Petiția înregistrată la Filiala Județeană A.U.R. Sibiu cu nr.189/16.12.2022

Stimate domnule Șef al Inspectoratului,

În data de 16.12.2022, la Filiala Județeană A.U.R. Sibiu, s-a primit din partea unui cetățean român, sibian, o solicitare ce a fost înregistrată cu nr.189/16.12.2022, anexată în copie la prezenta.

Prin intermediul acesteia mi s-a adus la cunoștință, în principal, modul disproporționat în care, anumite instituții ale statului, au ales să reacționeze la nemulțumirile exprimate de către un cetățean român privind respringerea de către Austria a aderării României la spațiul Schengen.

Nu voi interfera în actul de justiție, apreciez comportamentul corect al angajaților Poliției Deva, dar, totodată, resping categoric răspunsul disproportional al autorităților, modalitatea și celeritatea cu care s-a realizat aducerea la cunoștință a calității de suspect a cetățeanului, probabil posibile și prin prisma faptului că, persoana “vătămată” este în relație de rudenie respectiv naș-fin cu Președintele țării, cu toate că nu i-a fost pusă viața în pericol în nicun moment.  

Având în vedere aspectele prezentate în petiție, vă rog să întreprindeți toate demersurile legale ce se impun pentru clarificarea lor și obținerea răspunsurilor din partea celor implicați, respectiv:
  1. Cum a fost posibil ca instituțiile statului să reacționeze atât de prompt, în uriașă discrepanță față de agresiunea, periculozitatea atâtor cazuri existente chiar făcute publice?
  2. Cum a fost posibil ca la doar câteva zile – 8 decembrie discuția telefonică, iar pe 14 decembrie să aibă loc chemarea la poliție pentru aducerea la cunoștință a calității de suspect, mai exact în doar 5 zile?
  3. În ce îl privește pe domnul Huber Andreas, gradul de rudenie cu domnul președinte al României, respectiv naș-fin, precum și apartenența politică a domnului Hubert față de domnul Președinte, a făcut și determinat organele statului ca să acționeze așa de urgent? Ce v-a determinat să acționați așa de urgent?
  4. Vă rog să-mi comunicați modalitatea în care Poliția Deva a fosta anunțată, sesizată și de către cine, cu privire la presupusa faptă a petentului.
  5. De asemenea, vă rog să-mi comunicați costurile totale ale echipajelor de poliție necesare deplasării la locația petentului, incluzând: salariul angajaților de poliție implicați în activitate, costurile deplasării – carburant, precum și altele aferente activității, cu menționarea și defalcarea lor.
  6. Mai mult, vă rog să-mi comunicați situația tuturor cazurilor de corupție, viol, înșelăciune, trafic de droguri, de organe, de influență, din ultimii 3 ani, din care să reiasă durata perioadelor de anchetă, cu menționarea datei de sesizare/ autosesizare și respectiv a datei de aducere la cunoștință a calității.
  7. Dacă în ultimii 3 ani ați mai avut asemenea situație în care ați acționat cu așa urgență, astfel încât în mai puțin de 5 zile să aduceți persoanele în fața organelor de cercetare penală.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a solicitat Guvernului României, în cadrul unei conferințe de presă extraordinară, să conteste decizia pe care Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a pronunțat-o cu privire la căsătoriile între persoanele de același sex. Totodată, AUR solicită Executivului român să își exprime […]
Alianța pentru Unirea Românilor a reiterat, în cadrul unei conferințe de presă extraordinară, solicitarea transmisă ministrului de externe, Bogdan Aurescu, de a retrage susținerea publică pe care a anunțat-o cu privire la renunțarea Romaniei de a exercita dreptul de veto.„Pe neanunțate, România s-a alăturat unui grup […]
Cea de-a doua ediție a Conferinţei “România de Dincolo de Graniţe” dedicată românilor din diaspora şi organizată de Alianţa pentru Unirea Românilor a avut loc duminică, 28 Mai, la Roma, în Italia. De Ziua Românilor de Pretutindeni, AUR a fost alături de românii din diaspora. La […]
Astăzi, Guvernul României a venit exact cu aceeași ofertă pe care cadrele didactice au respins-o. Este o bătaie de joc din partea coaliției de guvernare la adresa dascălilor și la adresa învățământului românesc. Anunțul Guvernului vine ca nuca în perete! Este o dovadă de iresponsabilitate să […]
„Ca profesor și membru în Comisia de învățământ a Camerei Deputaților, mă alătur și eu zecilor de mii de colegi, întrucât, dacă Dumnezeu nu hotăra să fiu în Parlament, cu siguranță aș fi fost în stradă să îmi strig și eu nemulțumirile și să cer drepturile […]
Către: Domnul CSEKE Attila, Ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației De la: Domnul George-Nicolae SIMION, deputat în circumscripția electorală nr. 42 București Subiectul întrebării: Cetățenii strămutați din localitățile afectate de alunecările de teren Stimate domnule Ministru,           Vă adresez prezenta întrebare parlamentară în numele cetățenilor strămutați […]