Suciu Sebastian – întrebare către M.A.I. – Petiția înregistrată la Filiala Județeană A.U.R. Sibiu cu nr.189/16.12.2022

Adresată: Ministerul Afacerilor Interne, domnului ministru Lucian Nicolae BODE,
                 În atanția Inspectoratului de poliție județean HUNEDOARA,

                 Șefului Inspectoratului,

                 Comisar şef de poliţie, BÎRLEA OVIDIU GABRIEL

De către: Sebastian-Ilie SUCIU, Deputat AUR, circumscripția electorală nr 34, Sibiu

Obiectul întrebării: Petiția înregistrată la Filiala Județeană A.U.R. Sibiu cu nr.189/16.12.2022

Stimate domnule Șef al Inspectoratului,

În data de 16.12.2022, la Filiala Județeană A.U.R. Sibiu, s-a primit din partea unui cetățean român, sibian, o solicitare ce a fost înregistrată cu nr.189/16.12.2022, anexată în copie la prezenta.

Prin intermediul acesteia mi s-a adus la cunoștință, în principal, modul disproporționat în care, anumite instituții ale statului, au ales să reacționeze la nemulțumirile exprimate de către un cetățean român privind respringerea de către Austria a aderării României la spațiul Schengen.

Nu voi interfera în actul de justiție, apreciez comportamentul corect al angajaților Poliției Deva, dar, totodată, resping categoric răspunsul disproportional al autorităților, modalitatea și celeritatea cu care s-a realizat aducerea la cunoștință a calității de suspect a cetățeanului, probabil posibile și prin prisma faptului că, persoana “vătămată” este în relație de rudenie respectiv naș-fin cu Președintele țării, cu toate că nu i-a fost pusă viața în pericol în nicun moment.  

Având în vedere aspectele prezentate în petiție, vă rog să întreprindeți toate demersurile legale ce se impun pentru clarificarea lor și obținerea răspunsurilor din partea celor implicați, respectiv:
  1. Cum a fost posibil ca instituțiile statului să reacționeze atât de prompt, în uriașă discrepanță față de agresiunea, periculozitatea atâtor cazuri existente chiar făcute publice?
  2. Cum a fost posibil ca la doar câteva zile – 8 decembrie discuția telefonică, iar pe 14 decembrie să aibă loc chemarea la poliție pentru aducerea la cunoștință a calității de suspect, mai exact în doar 5 zile?
  3. În ce îl privește pe domnul Huber Andreas, gradul de rudenie cu domnul președinte al României, respectiv naș-fin, precum și apartenența politică a domnului Hubert față de domnul Președinte, a făcut și determinat organele statului ca să acționeze așa de urgent? Ce v-a determinat să acționați așa de urgent?
  4. Vă rog să-mi comunicați modalitatea în care Poliția Deva a fosta anunțată, sesizată și de către cine, cu privire la presupusa faptă a petentului.
  5. De asemenea, vă rog să-mi comunicați costurile totale ale echipajelor de poliție necesare deplasării la locația petentului, incluzând: salariul angajaților de poliție implicați în activitate, costurile deplasării – carburant, precum și altele aferente activității, cu menționarea și defalcarea lor.
  6. Mai mult, vă rog să-mi comunicați situația tuturor cazurilor de corupție, viol, înșelăciune, trafic de droguri, de organe, de influență, din ultimii 3 ani, din care să reiasă durata perioadelor de anchetă, cu menționarea datei de sesizare/ autosesizare și respectiv a datei de aducere la cunoștință a calității.
  7. Dacă în ultimii 3 ani ați mai avut asemenea situație în care ați acționat cu așa urgență, astfel încât în mai puțin de 5 zile să aduceți persoanele în fața organelor de cercetare penală.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

  Adresată: Domnului Florin-Ionuț BARBU, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 16.06.2025 Obiectul întrebării: Situația industriei de morărit […]
Adresată:  Doamnei Raluca TURCAN, ministru al Culturii De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 18.06.2024 Obiectul întrebării: Protejarea și recuperarea operelor lui Brâncuși de […]
Președintelui AUR, George Simion, i s-a restricționat astăzi accesul în incinta Parchetului General, acolo unde a mers pentru a depune o solicitare de restituire a telefonului mobil, confiscat în mod abuziv de procurori. „E o țară în care procurorii au voie să te ridice în mod […]
Toți cei șase europarlamentari AUR au aderat la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR). „Ne-au cântat prohodul, dar s-au înșelat! Europarlamentarii AUR vor activa în cadrul Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), cel mai important grup conservator din Parlamentul European. Sper ca alături de celelalte guverne […]
  Adresată:  domnului Alexandru RAFILA, ministrul Sănătății De către: Senator Gheorghe Adrian CĂTANĂ Circumscripția electorală: nr. 34 Sibiu Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 18/06/2024 Obiectul interpelării: fără sprijin guvernamental în țară nu se mai produc medicamente inovative Stimate domnule ministru, România nu mai produce […]
  Adresată: Doamnei Luminiţa-Teodora ODOBESCU, Ministrul Afacerilor Externe De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 16.06.2025 Obiectul întrebării: Înființarea Institutului Cultural Român la Cernăuți […]