Suciu Sebastian – întrebare către M.A.I. – Petiția înregistrată la Filiala Județeană A.U.R. Sibiu cu nr.189/16.12.2022

Adresată: Ministerul Afacerilor Interne, domnului ministru Lucian Nicolae BODE,
                 În atanția Inspectoratului de poliție județean HUNEDOARA,

                 Șefului Inspectoratului,

                 Comisar şef de poliţie, BÎRLEA OVIDIU GABRIEL

De către: Sebastian-Ilie SUCIU, Deputat AUR, circumscripția electorală nr 34, Sibiu

Obiectul întrebării: Petiția înregistrată la Filiala Județeană A.U.R. Sibiu cu nr.189/16.12.2022

Stimate domnule Șef al Inspectoratului,

În data de 16.12.2022, la Filiala Județeană A.U.R. Sibiu, s-a primit din partea unui cetățean român, sibian, o solicitare ce a fost înregistrată cu nr.189/16.12.2022, anexată în copie la prezenta.

Prin intermediul acesteia mi s-a adus la cunoștință, în principal, modul disproporționat în care, anumite instituții ale statului, au ales să reacționeze la nemulțumirile exprimate de către un cetățean român privind respringerea de către Austria a aderării României la spațiul Schengen.

Nu voi interfera în actul de justiție, apreciez comportamentul corect al angajaților Poliției Deva, dar, totodată, resping categoric răspunsul disproportional al autorităților, modalitatea și celeritatea cu care s-a realizat aducerea la cunoștință a calității de suspect a cetățeanului, probabil posibile și prin prisma faptului că, persoana “vătămată” este în relație de rudenie respectiv naș-fin cu Președintele țării, cu toate că nu i-a fost pusă viața în pericol în nicun moment.  

Având în vedere aspectele prezentate în petiție, vă rog să întreprindeți toate demersurile legale ce se impun pentru clarificarea lor și obținerea răspunsurilor din partea celor implicați, respectiv:
  1. Cum a fost posibil ca instituțiile statului să reacționeze atât de prompt, în uriașă discrepanță față de agresiunea, periculozitatea atâtor cazuri existente chiar făcute publice?
  2. Cum a fost posibil ca la doar câteva zile – 8 decembrie discuția telefonică, iar pe 14 decembrie să aibă loc chemarea la poliție pentru aducerea la cunoștință a calității de suspect, mai exact în doar 5 zile?
  3. În ce îl privește pe domnul Huber Andreas, gradul de rudenie cu domnul președinte al României, respectiv naș-fin, precum și apartenența politică a domnului Hubert față de domnul Președinte, a făcut și determinat organele statului ca să acționeze așa de urgent? Ce v-a determinat să acționați așa de urgent?
  4. Vă rog să-mi comunicați modalitatea în care Poliția Deva a fosta anunțată, sesizată și de către cine, cu privire la presupusa faptă a petentului.
  5. De asemenea, vă rog să-mi comunicați costurile totale ale echipajelor de poliție necesare deplasării la locația petentului, incluzând: salariul angajaților de poliție implicați în activitate, costurile deplasării – carburant, precum și altele aferente activității, cu menționarea și defalcarea lor.
  6. Mai mult, vă rog să-mi comunicați situația tuturor cazurilor de corupție, viol, înșelăciune, trafic de droguri, de organe, de influență, din ultimii 3 ani, din care să reiasă durata perioadelor de anchetă, cu menționarea datei de sesizare/ autosesizare și respectiv a datei de aducere la cunoștință a calității.
  7. Dacă în ultimii 3 ani ați mai avut asemenea situație în care ați acționat cu așa urgență, astfel încât în mai puțin de 5 zile să aduceți persoanele în fața organelor de cercetare penală.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Ziua a treia de la Conservative Political Action Conference – CPAC a fost marcată de discursul susținut de Donald Trump, fostul și cel mai probabil viitorul președinte al Statelor Unite ale Americii. Cu acest prilej, președintele AUR George Simion a subliniat că suveranismul trebuie să fie […]
Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]
Președintele AUR, George Simion, a transmis, din Statele Unite ale Americii, de la CPAC, un mesaj cu privire la ultimele evoluții de pe scena politică din România. Acesta a spus că ceea ce se întâmplă în România este inimaginabil, un atac asupra democrației. „Ceea ce se […]