Suciu Sebastian – întrebare către M.A.I. – Petiția înregistrată la Filiala Județeană A.U.R. Sibiu cu nr.189/16.12.2022

Adresată: Ministerul Afacerilor Interne, domnului ministru Lucian Nicolae BODE,
                 În atanția Inspectoratului de poliție județean HUNEDOARA,

                 Șefului Inspectoratului,

                 Comisar şef de poliţie, BÎRLEA OVIDIU GABRIEL

De către: Sebastian-Ilie SUCIU, Deputat AUR, circumscripția electorală nr 34, Sibiu

Obiectul întrebării: Petiția înregistrată la Filiala Județeană A.U.R. Sibiu cu nr.189/16.12.2022

Stimate domnule Șef al Inspectoratului,

În data de 16.12.2022, la Filiala Județeană A.U.R. Sibiu, s-a primit din partea unui cetățean român, sibian, o solicitare ce a fost înregistrată cu nr.189/16.12.2022, anexată în copie la prezenta.

Prin intermediul acesteia mi s-a adus la cunoștință, în principal, modul disproporționat în care, anumite instituții ale statului, au ales să reacționeze la nemulțumirile exprimate de către un cetățean român privind respringerea de către Austria a aderării României la spațiul Schengen.

Nu voi interfera în actul de justiție, apreciez comportamentul corect al angajaților Poliției Deva, dar, totodată, resping categoric răspunsul disproportional al autorităților, modalitatea și celeritatea cu care s-a realizat aducerea la cunoștință a calității de suspect a cetățeanului, probabil posibile și prin prisma faptului că, persoana “vătămată” este în relație de rudenie respectiv naș-fin cu Președintele țării, cu toate că nu i-a fost pusă viața în pericol în nicun moment.  

Având în vedere aspectele prezentate în petiție, vă rog să întreprindeți toate demersurile legale ce se impun pentru clarificarea lor și obținerea răspunsurilor din partea celor implicați, respectiv:
  1. Cum a fost posibil ca instituțiile statului să reacționeze atât de prompt, în uriașă discrepanță față de agresiunea, periculozitatea atâtor cazuri existente chiar făcute publice?
  2. Cum a fost posibil ca la doar câteva zile – 8 decembrie discuția telefonică, iar pe 14 decembrie să aibă loc chemarea la poliție pentru aducerea la cunoștință a calității de suspect, mai exact în doar 5 zile?
  3. În ce îl privește pe domnul Huber Andreas, gradul de rudenie cu domnul președinte al României, respectiv naș-fin, precum și apartenența politică a domnului Hubert față de domnul Președinte, a făcut și determinat organele statului ca să acționeze așa de urgent? Ce v-a determinat să acționați așa de urgent?
  4. Vă rog să-mi comunicați modalitatea în care Poliția Deva a fosta anunțată, sesizată și de către cine, cu privire la presupusa faptă a petentului.
  5. De asemenea, vă rog să-mi comunicați costurile totale ale echipajelor de poliție necesare deplasării la locația petentului, incluzând: salariul angajaților de poliție implicați în activitate, costurile deplasării – carburant, precum și altele aferente activității, cu menționarea și defalcarea lor.
  6. Mai mult, vă rog să-mi comunicați situația tuturor cazurilor de corupție, viol, înșelăciune, trafic de droguri, de organe, de influență, din ultimii 3 ani, din care să reiasă durata perioadelor de anchetă, cu menționarea datei de sesizare/ autosesizare și respectiv a datei de aducere la cunoștință a calității.
  7. Dacă în ultimii 3 ani ați mai avut asemenea situație în care ați acționat cu așa urgență, astfel încât în mai puțin de 5 zile să aduceți persoanele în fața organelor de cercetare penală.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Către: Domnul Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministrul Guvernului României   De la: Doamna Raisa ENACHI, Deputat AUR, circumscripția electorală nr. 39 Vaslui Subiectul întrebării: Verificările la domiciliu. Românii rămân fără carte de identitate? Se anulează cartea de identitate? Stimate Domnule Prim-ministru, Ministerul Afacerilor Interne a organizat, pe data de […]
˝Admite în parte cererea modificată. Anulează în parte Ordinul ANRE nr. 15/2022 astfel cum a fost modificat prin Ordinul nr. 95/2022, respectiv art.11 alin. 3 capitolul IV din Anexa la Ordinul 15/2022, modificat prin Ordinul nr. 95/2022. Cu drept de a formula recurs, în termen de […]
Către:Domnul Nicolae-Ionel Ciucă, Prim-Ministru al Guvernului României           Domnul Adrian Câciu, Ministrul finanțelor De la: Antonio ANDRUȘCEAC, Deputat AUR, circumscripția electorală 4 Bacău Subiectul întrebării: Informații privind împrumutul extern al României în anul 2023 Stimate domnule Prim ministru, Stimate domnule Ministru, Deși contractarea de împrumuturi externe este în […]
Adresată: Domnului Petre DAEA, ministrul agriculturii şi dezvoltării rurale De către: Deputat Gianina ȘERBAN, circumscripția electorală nr. 25 Ilfov Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Obiectul întrebării: Programe și subvenții pentru susținerea fermierilor și a agriculturii din România Stimate domnule ministru, Potențialul agricol al României este […]
Adresată: Domnului Ministru al Mediului,Apelor și Pădurilor                Barna Tanczos De către:  Mitrea Dumitrina                 Deputat AUR, circumscripția nr. 29 Neamț Data: 25.01.2023 Obiectul întrebării: Clarificări asupra jalonului PNRR privind operaționalizarea gestionării unitare a deșeurilor în conformitate cu Planul național de gestionare a deșeurilor                                                 […]
Adresată: Domnului  Ministru al Transporturilor și Infrastructurii                   Sorin Mihai Grindeanu De către:  Mitrea Dumitrina,                 Deputat AUR, circumscripția nr. 29 Neamț Data: 25.01.2023 Obiectul întrebării: Clarificări privind jalonul PNRR corespondent strategiei de dezvoltare a infrastructurii feroviare 2021-2025 Stimate Domnule Ministru,             Așa cum […]