Sebastian-Ilie Suciu – declaraţie politică având ca subiect “Antiromâni decoraţi cu «Steaua României»”

“Antiromâni decoraţi cu «Steaua României»”

Aduc astăzi în discuţie acutizarea decăderii morale, a lipsei de scrupule şi pragmatismului Machiavellian manifestat din ce în ce mai evident de către preşedintele României.

Eu am îndoieli referitor la discernământul preşedintelui nostru, Klaus Werner Iohannis, aceste îndoieli fiindu-mi alimentate de numeroasele sale gafe cu un caracter evident antiromânesc, iar cireaşa de pe tort a fost decorarea lui Marian Ilici Lupu cu Ordinul Naţional “Steaua României”.

Legea nr. 77 din 7 mai 1999 – Art. 1 descrie scopul acestui ordin:

(1) Se reinstituie Ordinul Naţional Steaua României, cel mai înalt ordin românesc, pentru a recompensa serviciile excepţionale, civile şi militare, aduse statului şi poporului român.

(2) Unităţilor militare le poate fi conferit Ordinul Naţional “Steaua României” pentru fapte deosebite săvârşite în timp de pace sau pentru acte de eroism în timp de război.

(3) Ordinul Naţional “Steaua României” poate fi conferit şi cetăţenilor străini pentru contribuţia lor deosebita la dezvoltarea relaţiilor de colaborare şi de prietenie cu România sau pentru fapte şi servicii excepţionale aduse statului şi poporului român.

Cine este acest Marian Ilici Lupu, care a fot decorat cu cel mai înalt ordin românesc şi ce servicii excepţionale a oferit el poporului şi ţării noastre?

Acest Marian Ilici Lupu a fost preşedintele Parlamentului Moldovean şi a fost preşedintele interimar al Republicii Moldova, născut politic în Partidul Comunist al lui Voronin, duşman declarat al limbii române. Marian Lupu susţine ideea privind existenţa poporului şi naţiunii moldoveneşti şi faptul că Republica Moldova, din punctul de vedere al construcţiei naţionale, al construcţiei politice reprezintă o entitate distinctă faţă de România. Marian Lupu se opune unirii Republicii Moldova cu România.

În anul 2013, când Traian Băsescu i-a îndemnat pe moldoveni să se unească cu România, realizând astfel şi integrarea europeană, Lupu a declarat “Niciodată! Moldovenii au identitatea lor. După aproape 23 de ani de independenţă, sondajele arată că 80% se consideră moldoveni”. În anul 2018, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, el a declarat că “Unirea este o iluzie, iar statalitatea, suveranitatea şi independenţa Republicii Moldova sunt lucruri sfinte”.

Acest Lupu, catalogat de presa din Republica Moldova şi România drept antiromân, primeşte din partea preşedintelui României cel mai înalt ordin al statului, pentru contribuţia lui deosebita la dezvoltarea relaţiilor de colaborare şi de prietenie cu România sau pentru fapte şi servicii excepţionale aduse statului şi poporului român.

Permiteţi-mi, deci, să fiu în continuare sceptic în ceea ce priveşte luciditatea politică şi discernământul preşedintelui nostru, Klaus Werner Iohannis.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Ziua a treia de la Conservative Political Action Conference – CPAC a fost marcată de discursul susținut de Donald Trump, fostul și cel mai probabil viitorul președinte al Statelor Unite ale Americii. Cu acest prilej, președintele AUR George Simion a subliniat că suveranismul trebuie să fie […]
Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]
Președintele AUR, George Simion, a transmis, din Statele Unite ale Americii, de la CPAC, un mesaj cu privire la ultimele evoluții de pe scena politică din România. Acesta a spus că ceea ce se întâmplă în România este inimaginabil, un atac asupra democrației. „Ceea ce se […]