Ringo Dămureanu – declarație de presă – O nouă păcăleală: Ciolacu vrea să scape doar de baronii locali PSD

Una din marile probleme ale administraţiei publice locale din România, în special în mediul rural şi urbanul mic din zonele sărace, precum Vaslui sau Teleorman, o reprezintă baronizarea aleşilor locali, care conduc zeci de ani, mandate după mandate, lichidându-şi potenţialii adversari şi intimidând cetăţenii.

Practic, vorbim de o polarizare socială, lupii paznici la oi, aceşti ”administratori” ai localităţilor sărace pun mâna pe terenuri, dobândesc mii de hectare prin abuzuri, fac averi fabuloase şi primesc şpăgi de mii şi milioane de euro.


AUR a susţinut, încă din 2020, ca primarii şi preşedinţii de consilii judeţene să nu se baronizeze, cerând limitarea la două a numărului de mandate. Aceasta a fost şi condiţia mea de a intra în politică, iar unul din cele 10 puncte din Proclamaţia AUR de la Țebea, din 13 septembrie 2020, a fost acesta.


PSD, însă, şi-a protejat fără jenă baronii, harta ruşinii României postdecembriste s-a făcut pe judeţe: Hrebenciuc, Constantinescu-Mazăre, Dumitru Buzatu, Marian Oprişan, Dragnea, Duicu, Vâlcov, Constantin Nicolescu, Bădălău, Solomon, clanul Vasilescu-Manda.


Ciolacu a declarat că doreşte ca primarii şi preşedinţii de CJ care candidează din partea PSD să nu aibă mai mult de două mandate: „Puterea îmbată”, justifică el. Dar, Marcel Ciolacu nu este doar liderul PSD, el este şi premierul României, conduce Guvernul Nicu şi Marcel şi coaliţia antinaţională cu PNL şi UDMR.
Cu toate acestea, Ciolacu nu a propus măsura decât raportat la PSD, în mod evident pentru a-şi consolida poziţia de lider în partid, nicidecum pentru a susţine o astfel de lege.


El crede că o ”reformă” în acest sens ar fi neconstituţională, fără să precizeze de unde a tras o astfel de concluzie.
Abia după 33 de ani să-şi fi dat PSD seama că puterea îi corupe baronii locali, pe cei care iau şpagă cu portbagajele şi cu toate acestea să îi favorizeze prin alegerile într-un singur tur?! Ciolacu şi PSD ar trebui să susţină revenirea la alegerea în două tururi.


Și reducerea la jumătate a indemnizaţiei baronilor care îşi angajează administratori publici din bani publici, aşa cum propune AUR, ar trebui să susţină PSD, dacă tot vrea să reducă cheltuielile şi să asaneze administraţia locală.


Liderii Puterii ar face bine să crească reprezentativitatea aleşilor locali şi legitimitatea acestora în cadrul comunităţilor locale, prin adoptarea legii alegerilor locale în două tururi, să ne asigurăm de alegeri corecte, să se alterneze democratic la putere şi la nivel local.
Altfel, vom rămâne veşnic cu baronii PSD şi PNL.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Democrația a fost oficial ucisă de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, disperați să rămână la putere pentru următorii 10 ani de iluzorie stabilitate. Ce nu înțeleg ei este că românii s-au săturat de cele două partide care au nenorocit România timp de 34 de ani și […]
AUR a luat act de protestele românilor în privința amplasării statuii Hidra a sculptorului contemporan Costin Ioniță în fața grupului statuar al Voievozilor Români, lucrare de artă de for public, din perioada interbelică, șapte dintre statui fiind incluse în lista monumentelor istorice. Întrebarea legitimă este cine […]
Demiterea șefului APIA, Ionuț Lupu, după doar două luni de mandat, pe motiv că ar fi blocat banii pentru fermieri nu este altceva decât o mascaradă făcută de ministrul PSD al agriculturii, Florin Barbu, nimeni altul decât marioneta lui Paul Stănescu, doar pentru a ascunde adevăratul […]
Alături de activistul Tiberiu Boșutar, dăm startul celui mai important proiect inițiat împotriva mafiei pădurilor. AUR înființează Departamentul „Legea Codrului de AUR”, prin care vrem să aducem investigații de proporții despre jaful făcut asupra resurselor țării de șmecheri protejați la nivel local chiar de cei care […]
Alianța pentru Unirea Românilor îi îndeamnă pe românii patrioți, indiferent de culoarea politică, să se alieze la alegerile locale împotriva reprezentanților PNL-PSD, care țin România în subdezvoltare de mai bine de 30 de ani. „Având în vedere graba guvernării de a face alegeri comasate, ne schimbăm […]
Adresată: Domnului Tudorel ANDREI, Președinte al Institutului Național de StatisticăDe către: Deputat Boris VOLOSATÎI, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țăriiCircumscripția: nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara graniţelor ţăriiObiectul întrebării: Datele recensămintelor generale ale populației României privind […]