Ringo Dămureanu – declarație de presă – Constituţia, în pericol.

Preşedintele Comisiei pentru Constituţionalitate a Camerei Deputaţilor, deputatul Ringo Dămureanu, atrage public atenţia asupra pericolului care paşte acum Constituţia ţării.

Actuala coaliţie de guvernare PNL – PSD – UDMR, cu susţinerea (i)morală din partea preşedintelui actual, Klaus-Werner Iohannis, şi a Grupului parlamentar USR, acţionează puternic împotriva Constituţiei prin promovarea unui pachet legislativ pe legile Justiţiei.

Prin aceasta, se doreşte înlăturarea priorităţii Legii noastre fundamentale în favoarea unor prevederi ”europene”, astfel încât fiecare judecător să aprecieze individual dacă mai dă sau nu întâietate Constituţiei Țării.”Pachetul” legislativ a trecut deja de Camera Deputaţilor, cu toată opoziţia Grupului parlamentar AUR şi a câtorva neafiliaţi şi se îndreaptă cu o viteză complet inexplicabilă către votul Senatului României, care va fi Cameră decizională.Judecătorii şi procurorii vor putea refuza, practic, să mai aplice deciziile Curţii Constituţionale a României şi pe cele ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cum a fost posibil ca respectiva Comisie parlamentară care dezbate ”Legile Justiţiei” să voteze, la Senat, propunerea ministrului Predoiu de abrogare a abaterii disciplinare vizând nerespectarea deciziilor CCR şi ICCJ, după ce, în prealabil, în timpul dezbaterilor de la Camera Deputaţilor, au respins-o? Care este explicaţia reală? Cine îi comandă? Este inadmisibil ca un grup de parlamentari să arunce complet în joc interesele de stat ale României, împotriva intereselor Poporului român şi fără a-l consulta.

Acest atac murdar la Legea noastră fundamentală trebuie oprit !

Suveranitatea naţională aparţine, însă, şi trebuie să aparţină doar Poporului român, iar niciun grup şi nicio persoană nu pot substitui voinţa Poporului în exercitarea suveranităţii.

Legea fundamentală a Statului român este expresia voinţei naţionale, fiind adoptată de o Adunare Constituantă, în 1991, şi aprobată prin plebiscit naţional la 8 decembrie 1991.

România este şi trebuie să rămână stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil, un stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din Decembrie 1989, şi trebuie să fie garantate şi apărate.În cadrul democraţiei constituţionale, Statul este organizat în baza principiului separaţiei şi echilibrului puterilor, iar respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor nu este facultativă, ci obligatorie.Partidele politice trebuie să-şi desfăşoare activitatea în condiţiile legii, respectând suveranitatea naţională, integritatea teritorială, ordinea de drept şi principiile democraţiei. Partidele care militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale.În exercitarea mandatului lor, deputaţii şi senatorii sunt în serviciul poporului, ca reprezentanţi aleşi ai poporului român, prin care acesta îşi exercită suveranitatea, având îndatorirea de a acţiona în interesul naţiunii, în baza Constituţiei şi nu împotriva acesteia.

Preşedintele României a jurat să apere democraţia, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României.

Inclusiv Armata este subordonată exclusiv voinţei Poporului, garant al suveranităţii, independenţei şi unităţii Statului, integrităţii teritoriale şi democraţiei constituţionale.

Aşadar, dragi români, este vremea ca noi, toţi, să ne apărăm Constituţia!Înţelegând îngrijorarea profund justificată a asociaţiilor civice, care au declarat în aceste zile mobilizare generală întru apărarea Constituţiei, formulând şi promovând o Petiţie on-line în acest sens, facem un apel la toţi românii şi îi îndemnăm să ia atitudine în aceste zile, pentru a apăra garantul drepturilor, libertăţilor, democraţiei şi statului de drept şi independenţa Justiţiei: Constituţia României.

Să participe în toată ţara la pichetarea sediilor partidelor parlamentare, pentru a le cere respectarea Constituţiei României şi a supremaţiei ei şi independenţa justiţiei.

Până aici! Peste constituţie nu se trece!

E nevoie să acţionăm toţi în acelaşi sens pentru a obţine rezultate!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Deputatul AUR, Dumitru-Viorel Focșa, a declarat că AUR a inițiat un proiect de lege care a fost în această săptămâna dezbătut în Comisia pentru Energie de la Senat și care prevede fuziunea dintre 2 coloși de producere a energiei electrice: CE Oltenia și Hidroelectrica. Potrivit deputatului […]
Deputatul AUR, Antonio Andrușceac, a declarat, în cadrul conferinței săptămânale de presă, că AUR își dorește să vadă în bugetul de stat și acele proiecte benefice pentru țară pe care le va depune opoziția. Liderul deputaților AUR a precizat că AUR se va opune unui buget […]
Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, a declarat, în cadrul conferinței de presă săptămânale, că pretextul invocat de Cancelarul Austriei că prin România sau din România există fluxuri masive de imigranți ilegal este unul rușinos din punctul de vedere al AUR. Liderul […]
AUR
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă cu fermitate limbajul extremist și xenofob exprimat în spațiul public de sociologul Gelu Duminică și atrage atenția asupra încercării de resuscitare a unor practici de represiune din perioada nazistă și din comunism. Gelu Duminică a evocat posibilitatea deportării deputatului George […]
Ordonanța care introduce taxa pe soare este un nou tun marca Virgil Popescu! Este uluitor tupeul cu care ministrul Energiei dă românilor asigurări că nimeni, niciodată, nu va plăti taxe pentru energia solară, în același discurs în care enumeră situațiile în care statul se angajează să […]
Basarabia e Romania
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită guvernelor de la București și Chișinău inițierea imediată de consultări bilaterale, precum și cu partenerii politici europeni și euro-atlantici, pentru stabilirea etapelor și măsurilor concrete în vederea reunificării statului și a națiunii române. Congresul național al Alianței pentru Unirea Românilor […]