Ringo Dămureanu – declarație de presă – Constituţia, în pericol.

Preşedintele Comisiei pentru Constituţionalitate a Camerei Deputaţilor, deputatul Ringo Dămureanu, atrage public atenţia asupra pericolului care paşte acum Constituţia ţării.

Actuala coaliţie de guvernare PNL – PSD – UDMR, cu susţinerea (i)morală din partea preşedintelui actual, Klaus-Werner Iohannis, şi a Grupului parlamentar USR, acţionează puternic împotriva Constituţiei prin promovarea unui pachet legislativ pe legile Justiţiei.

Prin aceasta, se doreşte înlăturarea priorităţii Legii noastre fundamentale în favoarea unor prevederi ”europene”, astfel încât fiecare judecător să aprecieze individual dacă mai dă sau nu întâietate Constituţiei Țării.”Pachetul” legislativ a trecut deja de Camera Deputaţilor, cu toată opoziţia Grupului parlamentar AUR şi a câtorva neafiliaţi şi se îndreaptă cu o viteză complet inexplicabilă către votul Senatului României, care va fi Cameră decizională.Judecătorii şi procurorii vor putea refuza, practic, să mai aplice deciziile Curţii Constituţionale a României şi pe cele ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Cum a fost posibil ca respectiva Comisie parlamentară care dezbate ”Legile Justiţiei” să voteze, la Senat, propunerea ministrului Predoiu de abrogare a abaterii disciplinare vizând nerespectarea deciziilor CCR şi ICCJ, după ce, în prealabil, în timpul dezbaterilor de la Camera Deputaţilor, au respins-o? Care este explicaţia reală? Cine îi comandă? Este inadmisibil ca un grup de parlamentari să arunce complet în joc interesele de stat ale României, împotriva intereselor Poporului român şi fără a-l consulta.

Acest atac murdar la Legea noastră fundamentală trebuie oprit !

Suveranitatea naţională aparţine, însă, şi trebuie să aparţină doar Poporului român, iar niciun grup şi nicio persoană nu pot substitui voinţa Poporului în exercitarea suveranităţii.

Legea fundamentală a Statului român este expresia voinţei naţionale, fiind adoptată de o Adunare Constituantă, în 1991, şi aprobată prin plebiscit naţional la 8 decembrie 1991.

România este şi trebuie să rămână stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil, un stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din Decembrie 1989, şi trebuie să fie garantate şi apărate.În cadrul democraţiei constituţionale, Statul este organizat în baza principiului separaţiei şi echilibrului puterilor, iar respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor nu este facultativă, ci obligatorie.Partidele politice trebuie să-şi desfăşoare activitatea în condiţiile legii, respectând suveranitatea naţională, integritatea teritorială, ordinea de drept şi principiile democraţiei. Partidele care militează împotriva pluralismului politic, a principiilor statului de drept ori a suveranităţii, a integrităţii sau a independenţei României sunt neconstituţionale.În exercitarea mandatului lor, deputaţii şi senatorii sunt în serviciul poporului, ca reprezentanţi aleşi ai poporului român, prin care acesta îşi exercită suveranitatea, având îndatorirea de a acţiona în interesul naţiunii, în baza Constituţiei şi nu împotriva acesteia.

Preşedintele României a jurat să apere democraţia, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, suveranitatea, independenţa, unitatea şi integritatea teritorială a României.

Inclusiv Armata este subordonată exclusiv voinţei Poporului, garant al suveranităţii, independenţei şi unităţii Statului, integrităţii teritoriale şi democraţiei constituţionale.

Aşadar, dragi români, este vremea ca noi, toţi, să ne apărăm Constituţia!Înţelegând îngrijorarea profund justificată a asociaţiilor civice, care au declarat în aceste zile mobilizare generală întru apărarea Constituţiei, formulând şi promovând o Petiţie on-line în acest sens, facem un apel la toţi românii şi îi îndemnăm să ia atitudine în aceste zile, pentru a apăra garantul drepturilor, libertăţilor, democraţiei şi statului de drept şi independenţa Justiţiei: Constituţia României.

Să participe în toată ţara la pichetarea sediilor partidelor parlamentare, pentru a le cere respectarea Constituţiei României şi a supremaţiei ei şi independenţa justiţiei.

Până aici! Peste constituţie nu se trece!

E nevoie să acţionăm toţi în acelaşi sens pentru a obţine rezultate!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]
Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale. „România este un stat capturat, iar puterea politică de la București, efectiv, a asasinat democrația. Spun […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, susține că democrația este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care 5% din voturile românilor exprimare la alegerile europarlamentare au fost anulate. „Într-un stat condus de hoți, nu se putea altfel decât ca aceste alegeri să fie fraudate, pornind de la […]
AUR a reușit la alegerile din 9 iunie un scor istoric. După doar 4 ani de la înființare, AUR este a doua forță politică a României după alianța comasaților. Am reușit ca în 4 ani de zile aproape să ne triplăm numărul de voturi obținute, de […]
Au trecut mai bine de 15 ore de când s-au închis urnele, iar Biroul Electoral Central refuză să publice rezultate parțiale oficiale. Între timp, sunt răspândite date neverificate, care induc intenționat lumea în eroare. Pe site-uri specializate sunt încărcate procese verbale neverificate, fără să se fi […]
Georgiana Teodorescu, candidat AUR, a prezentat duminică, 9 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul din Alianței pentru Unirea Românilor, noi informații privitoare la fraudele electorale care se află astăzi în desfășurare. ”Prima și cea mai gravă despre care am aflat recent și […]