Raisa Enachi – declarație politică – Cheltuieli de lux și nevoi educaționale ignorate

Cheltuieli de lux și nevoi educaționale ignorate

În condițiile în care România are nevoie de ajutor financiar, președintele țării își permite să facă un turneu de 10 zile în Africa, împreună cu prima doamnă a României. În condițiile în care în România au loc zeci de proteste din cauza condițiilor de trai precare, pe care românii trebuie să le suporte, Iohannis își permite să închirieze avioane private pentru vacanțe.

Este de menționat că incidentul recent în care președintele a efectuat o scurtă oprire la Sibiu pentru a prelua soția sa nu reprezintă un caz izolat, ci se înscrie într-un tablou mai amplu în care Iohannis a efectuat 19 opriri similare în ultimii doi ani în orașul său natal. Această practică ridică întrebări privind sursa fondurilor utilizate pentru închirierea aeronavelor prezidențiale, aceste resurse provenind, desigur, din contribuțiile financiare ale cetățenilor români care muncesc asiduu pentru un salariu ce abia acoperă necesitățile de bază.

În contextul discuțiilor privind președintele Iohannis, este relevant de subliniat că acesta a manifestat o atenție deosebită față de cei a căror situație socio-economică este mai puțin favorabilă. În acest sens, ați oferit ghiozdane pentru școală copiilor care se confruntă cu astfel de dificultăți? Cu toate acestea, întrebarea pertinentă rămâne: când vor beneficia copiii din România de astfel de inițiative?

Mai mult decât atât, informațiile recente indică faptul că foarte mulți copii din țară se confruntă cu lipsa unor elemente esențiale, precum cornul și laptele în cadrul programelor școlare, situație atribuită lipsei fondurilor adecvate. Acest aspect subliniază discrepanțele dintre gesturile individuale de sprijin și necesitatea unei abordări structurale și sustenabile pentru asigurarea bunăstării copiilor din România. Este crucială evaluarea și realocarea eficientă a resurselor pentru a remedia deficiențele din sistemul de educație și pentru a asigura că nevoile de bază ale copiilor sunt în mod corespunzător îndeplinite.

Domnule președinte, pare că indiferența dumneavoastră față de realitățile crunte din Vaslui este la fel de notorie precum cheltuielile exorbitante ale cabinetului prezidențial. Cât de des ați ales să vă întoarceți privirea de la suferința copiilor care nu au ce mânca , ignorându-le parcursul chinuitor către școală, pe distanțe considerabile? Desigur, astfel de detalii nu sunt la fel de atrăgătoare ca plimbările voastre luxoase cu avionul plătite din banii contribuabililor.

Vă întrebați cum arată școlile din Vaslui și sub ce condiții sunt nevoiți copiii să învețe? Poate ar trebui să vă îndreptați privirea spre realitatea cruntă în loc să vă ascundeți în umbra acțiunilor de imagine. Evident, preocuparea voastră pentru „România Educată” pare mai degrabă o mască decât o preocupare reală pentru educație. Întrebarea rămâne dacă sunteți complet indiferent la sărăcia și lipsurile din acest colț al țării sau pur și simplu vă închipuiți că aruncarea cuvintelor goale poate înlocui acțiunile concrete.

În acest context, ne întrebăm, domnule președinte, când a fost ultima dată când v-ați interesat direct de situația copiilor din România, când ați vizitat școlile și liceele acestei țări pentru a observa personal condițiile în care aceștia învață? Într-o perioadă în care resursele țării sunt solicitate în mod considerabil, este crucial să se prioritizeze alocările financiare în direcții care contribuie la dezvoltarea durabilă a societății, iar educația reprezintă un pilon fundamental în această privință. Întrebările legate de sursele fondurilor pentru cheltuielile prezidențiale nu pot fi evitate, iar cetățenii români merită să cunoască în mod transparent modul în care resursele lor sunt administrate.

În final, poate ar fi momentul să vă treziți din letargia elitistă și să vă confruntați cu adevărurile neplăcute ale țării pe care pretindeți că o conduceți. S-ar putea să descoperiți că lumea reală nu se rezumă la plimbările voastre cu avionul și la discursurile goale.

Până la urmă, care este scopul acestor vizite? Ce beneficiu aduc ele României? Mai bine v-ați preocupa de bunăstarea românilor, domnule președinte! Lăsați plimbările cu avioane, plimbări cu banii românilor!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR a luat act de protestele românilor în privința amplasării statuii Hidra a sculptorului contemporan Costin Ioniță în fața grupului statuar al Voievozilor Români, lucrare de artă de for public, din perioada interbelică, șapte dintre statui fiind incluse în lista monumentelor istorice. Întrebarea legitimă este cine […]
Demiterea șefului APIA, Ionuț Lupu, după doar două luni de mandat, pe motiv că ar fi blocat banii pentru fermieri nu este altceva decât o mascaradă făcută de ministrul PSD al agriculturii, Florin Barbu, nimeni altul decât marioneta lui Paul Stănescu, doar pentru a ascunde adevăratul […]
Alături de activistul Tiberiu Boșutar, dăm startul celui mai important proiect inițiat împotriva mafiei pădurilor. AUR înființează Departamentul „Legea Codrului de AUR”, prin care vrem să aducem investigații de proporții despre jaful făcut asupra resurselor țării de șmecheri protejați la nivel local chiar de cei care […]
Alianța pentru Unirea Românilor îi îndeamnă pe românii patrioți, indiferent de culoarea politică, să se alieze la alegerile locale împotriva reprezentanților PNL-PSD, care țin România în subdezvoltare de mai bine de 30 de ani. „Având în vedere graba guvernării de a face alegeri comasate, ne schimbăm […]
Adresată: Domnului Tudorel ANDREI, Președinte al Institutului Național de StatisticăDe către: Deputat Boris VOLOSATÎI, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țăriiCircumscripția: nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara graniţelor ţăriiObiectul întrebării: Datele recensămintelor generale ale populației României privind […]
Către: Domnul Ion-Marcel CIOLACU, Prim-ministrul RomânieiDe la:Dan TANASĂ, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureş Subiectul întrebării: Renovarea Palatului Victoria Stimate domnule Prim-ministru, Având în vedere anunțul recent al Premierului Marcel Ciolacu privind planurile de reabilitare a Palatului Victoria, finanțate cu fonduri europene, exprimăm preocupare specială asupra […]