Raisa Enachi – declarație politică – Cheltuieli de lux și nevoi educaționale ignorate

Cheltuieli de lux și nevoi educaționale ignorate

În condițiile în care România are nevoie de ajutor financiar, președintele țării își permite să facă un turneu de 10 zile în Africa, împreună cu prima doamnă a României. În condițiile în care în România au loc zeci de proteste din cauza condițiilor de trai precare, pe care românii trebuie să le suporte, Iohannis își permite să închirieze avioane private pentru vacanțe.

Este de menționat că incidentul recent în care președintele a efectuat o scurtă oprire la Sibiu pentru a prelua soția sa nu reprezintă un caz izolat, ci se înscrie într-un tablou mai amplu în care Iohannis a efectuat 19 opriri similare în ultimii doi ani în orașul său natal. Această practică ridică întrebări privind sursa fondurilor utilizate pentru închirierea aeronavelor prezidențiale, aceste resurse provenind, desigur, din contribuțiile financiare ale cetățenilor români care muncesc asiduu pentru un salariu ce abia acoperă necesitățile de bază.

În contextul discuțiilor privind președintele Iohannis, este relevant de subliniat că acesta a manifestat o atenție deosebită față de cei a căror situație socio-economică este mai puțin favorabilă. În acest sens, ați oferit ghiozdane pentru școală copiilor care se confruntă cu astfel de dificultăți? Cu toate acestea, întrebarea pertinentă rămâne: când vor beneficia copiii din România de astfel de inițiative?

Mai mult decât atât, informațiile recente indică faptul că foarte mulți copii din țară se confruntă cu lipsa unor elemente esențiale, precum cornul și laptele în cadrul programelor școlare, situație atribuită lipsei fondurilor adecvate. Acest aspect subliniază discrepanțele dintre gesturile individuale de sprijin și necesitatea unei abordări structurale și sustenabile pentru asigurarea bunăstării copiilor din România. Este crucială evaluarea și realocarea eficientă a resurselor pentru a remedia deficiențele din sistemul de educație și pentru a asigura că nevoile de bază ale copiilor sunt în mod corespunzător îndeplinite.

Domnule președinte, pare că indiferența dumneavoastră față de realitățile crunte din Vaslui este la fel de notorie precum cheltuielile exorbitante ale cabinetului prezidențial. Cât de des ați ales să vă întoarceți privirea de la suferința copiilor care nu au ce mânca , ignorându-le parcursul chinuitor către școală, pe distanțe considerabile? Desigur, astfel de detalii nu sunt la fel de atrăgătoare ca plimbările voastre luxoase cu avionul plătite din banii contribuabililor.

Vă întrebați cum arată școlile din Vaslui și sub ce condiții sunt nevoiți copiii să învețe? Poate ar trebui să vă îndreptați privirea spre realitatea cruntă în loc să vă ascundeți în umbra acțiunilor de imagine. Evident, preocuparea voastră pentru „România Educată” pare mai degrabă o mască decât o preocupare reală pentru educație. Întrebarea rămâne dacă sunteți complet indiferent la sărăcia și lipsurile din acest colț al țării sau pur și simplu vă închipuiți că aruncarea cuvintelor goale poate înlocui acțiunile concrete.

În acest context, ne întrebăm, domnule președinte, când a fost ultima dată când v-ați interesat direct de situația copiilor din România, când ați vizitat școlile și liceele acestei țări pentru a observa personal condițiile în care aceștia învață? Într-o perioadă în care resursele țării sunt solicitate în mod considerabil, este crucial să se prioritizeze alocările financiare în direcții care contribuie la dezvoltarea durabilă a societății, iar educația reprezintă un pilon fundamental în această privință. Întrebările legate de sursele fondurilor pentru cheltuielile prezidențiale nu pot fi evitate, iar cetățenii români merită să cunoască în mod transparent modul în care resursele lor sunt administrate.

În final, poate ar fi momentul să vă treziți din letargia elitistă și să vă confruntați cu adevărurile neplăcute ale țării pe care pretindeți că o conduceți. S-ar putea să descoperiți că lumea reală nu se rezumă la plimbările voastre cu avionul și la discursurile goale.

Până la urmă, care este scopul acestor vizite? Ce beneficiu aduc ele României? Mai bine v-ați preocupa de bunăstarea românilor, domnule președinte! Lăsați plimbările cu avioane, plimbări cu banii românilor!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, prezent duminică, 19 mai, la Baia Mare, în Maramureș, în cadrul Caravanei Patrioți în Europa, prin care AUR își prezintă candidații la alegerile din data de 9 iunie, a subliniat importanța acestor alegeri și diferențele dintre ceea […]
Sfânta zi de Duminică, 19 mai, a prilejuit oprirea Caravanei Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, în județul Maramureș, la Baia Mare. Sute de oameni au participat la Baia Mare la prezentarea unora dintre candidații AUR la alegerile […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a fost sâmbătă, 19 mai, pentru toată ziua, în județul Bistrița-Năsăud. În Bistrița, după un flashmob în parcul unde se regăsește și Cetatea Bistriței, o parte dintre candidații la alegerile europarlamentare […]
Cristian Terheș, europarlamentar, cel care deschide lista Alianței AUR pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie, lansează un apel urgent către cetățeni în contextul investigațiilor desfășurate de Parchetul European (EPPO) asupra președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cristian Terheș critică vehement protejarea continuă a […]
Între 27 mai și 1 iunie, la Geneva, va avea loc cea de-a 77-a adunare a Organizației Mondiale a Sănătății care, potrivit tuturor informațiilor disponibile până la acest moment, prin adoptarea Tratatului de Pandemie Globală, urmărește să instaureze o nouă formă de control la nivel global. […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, vineri, 17 mai, în județul Mureș, la Sighișoara și la Târgu Mureș. În urma unui flashmob organizat în centrul orașului Sighișoara, participanții au ajuns în Cetatea Medievală din Târgu […]