Radu-Vicenţiu Grădinaru – declaraţie politică având tema “Bătrânii României condamnaţi la foame, frig şi întuneric”

“Bătrânii României condamnaţi la foame, frig şi întuneric”.

Bătrânii României reprezintă o categorie socială de care partidele sistemului îşi vor reaminti doar înainte de alegeri, când vor vrea să îi cumpere din nou pe aceştia cu o sticlă de ulei sau cu o pungă de făină, după ce îi vor fi ţinut în foame, în frig şi în întuneric. O vorbă din popor spune: “Cine nu are bătrâni, să-i cumpere!”.

Bunicii reprezintă vocile trecutului şi modelele viitorului.

Din păcate, chiar acestei categorii sociale i se ia demnitatea, cei în vârstă sunt lăsaţi să trăiască în condiţii mizere, lipsiţi de ajutor, după ce tot deficitara guvernare a ţării le-a trimis copiii şi nepoţii peste hotare.

Guvernanţi, şi voi aveţi bunici, şi voi aveţi aceste persoane în grijă! Chiar nu vă pasă?!

Aţi angajat în ministere, agenţii, structuri guvernamentale mii de amante, de prieteni, de pile şi cunoştinţe de la partid şi dincolo de partid, uitând că acasă, departe, într-o localitate bătută de vânt, într-o cameră fără lumină, în frig, o bătrânică îşi aşteaptă nepotul.

Ţineţi la cald amantele şi ţineţi în frig bătrânii!

Nu uitaţi, bunicii au construit România! Tot ceea ce vedem, hidrocentrale, tot ce e în jurul nostru, de la metroul din Bucureşti până la Transfăgărăşan. Pe aceşti bunici i-aţi condamnat la frig, foamete şi sărăcie.

Vom ajunge să ne cumpărăm propriul gaz la preţuri enorme, fără să primim niciun profit din exportarea propriilor zăcăminte.

Aţi cedat resursele din Marea Neagră care ne-au mai rămas companiilor multinaţionale, care le vor exploata scoţând şi profitul peste hotare.

Aţi vândut Termocentrala Mintia unei companii din Irak, care o transformă chiar acum în fier vechi.

Există multe întrebări legate de vânzarea termocentralei cu doar 91 de milioane de euro, o sumă ce reprezintă jumătate din banii investiţi în ultima retehnologizare a acesteia.

De ce contractul nu a fost făcut public?

De ce statul a aşteptat momentul cel mai nefavorabil pentru o astfel de tranzacţie, aşteptând ca termocentrala să se degradeze? S-a vândut pe mai nimic cea mai mare termocentrală din zonă, în contextul crizei energetice prin care trece România.

Cât să vă mai răbdăm ipocrizia şi fariseismul? Nu ne-aţi vândut pe noi, v-aţi vândut bunicii, trecutul, dar şi viitorul. V-aţi vândut şi pe voi! Veţi regreta într-o zi, dar va fi prea târziu.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va lua parte la protestul organizat de mai multe organizații civice belgiene, care va avea loc joi, 23 mai, începând cu ora 13:30, pe esplanada din fața Parlamentului European. Protestul este îndreptat împotriva cenzurii exercitate de Radioteleviziunea Uniunii Europene (EBU). Contextul […]
Producătorii locali au nevoie de susținere reală din partea autorităților locale. Candidatul AUR la funcția de primar al municipiului Botoșani, antreprenorul Cătălin Silegeanu, propune o serie de măsuri care vin în sprijinul comercianților și consumatorilor deopotrivă, prin crearea condițiilor optime de comercializare a produselor agroalimentare. Piața […]
Potrivit lui Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, nu mai există bani pentru a plăti motorina și curentul necesare STB, dar nici pentru salariile angajaților societății. Situația este cauzată de neplata datoriilor de către de către Primăria Municipiului București, care a acumulat datorii uriașe în […]
Cel mai sensibil aspect care necesită o implicare deosebită din partea autoritaților locale este cel al spitalelor botoșănene, pentru care nu de puține ori, am avut dovada clară că se lucrează mai mult împotriva pacienților decât în favoarea acestora! Am ajuns la acestă tristă concluzie după […]
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat un marș electoral la Iași la care au participat peste o mie de persoane. Înaintea acestuia, Claudiu Târziu, președintele Consiliulul Național de Conducere al AUR, le-a adresat participanților câteva cuvinte despre votul din 9 iunie. “Dragi susținători ai Mișcării Naționale […]
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat un marș electoral la Iași la care au participat peste o mie de persoane. În timpul evenimentului, președintele AUR, George Simion, l-a acuzat pe primarul Iașiului, Mihai Chirica, de legături cu mafia imobiliară și i-a îndemnat pe românii din diaspora […]