Radu-Vicenţiu Grădinaru – declaraţie politică având tema “Bătrânii României condamnaţi la foame, frig şi întuneric”

“Bătrânii României condamnaţi la foame, frig şi întuneric”.

Bătrânii României reprezintă o categorie socială de care partidele sistemului îşi vor reaminti doar înainte de alegeri, când vor vrea să îi cumpere din nou pe aceştia cu o sticlă de ulei sau cu o pungă de făină, după ce îi vor fi ţinut în foame, în frig şi în întuneric. O vorbă din popor spune: “Cine nu are bătrâni, să-i cumpere!”.

Bunicii reprezintă vocile trecutului şi modelele viitorului.

Din păcate, chiar acestei categorii sociale i se ia demnitatea, cei în vârstă sunt lăsaţi să trăiască în condiţii mizere, lipsiţi de ajutor, după ce tot deficitara guvernare a ţării le-a trimis copiii şi nepoţii peste hotare.

Guvernanţi, şi voi aveţi bunici, şi voi aveţi aceste persoane în grijă! Chiar nu vă pasă?!

Aţi angajat în ministere, agenţii, structuri guvernamentale mii de amante, de prieteni, de pile şi cunoştinţe de la partid şi dincolo de partid, uitând că acasă, departe, într-o localitate bătută de vânt, într-o cameră fără lumină, în frig, o bătrânică îşi aşteaptă nepotul.

Ţineţi la cald amantele şi ţineţi în frig bătrânii!

Nu uitaţi, bunicii au construit România! Tot ceea ce vedem, hidrocentrale, tot ce e în jurul nostru, de la metroul din Bucureşti până la Transfăgărăşan. Pe aceşti bunici i-aţi condamnat la frig, foamete şi sărăcie.

Vom ajunge să ne cumpărăm propriul gaz la preţuri enorme, fără să primim niciun profit din exportarea propriilor zăcăminte.

Aţi cedat resursele din Marea Neagră care ne-au mai rămas companiilor multinaţionale, care le vor exploata scoţând şi profitul peste hotare.

Aţi vândut Termocentrala Mintia unei companii din Irak, care o transformă chiar acum în fier vechi.

Există multe întrebări legate de vânzarea termocentralei cu doar 91 de milioane de euro, o sumă ce reprezintă jumătate din banii investiţi în ultima retehnologizare a acesteia.

De ce contractul nu a fost făcut public?

De ce statul a aşteptat momentul cel mai nefavorabil pentru o astfel de tranzacţie, aşteptând ca termocentrala să se degradeze? S-a vândut pe mai nimic cea mai mare termocentrală din zonă, în contextul crizei energetice prin care trece România.

Cât să vă mai răbdăm ipocrizia şi fariseismul? Nu ne-aţi vândut pe noi, v-aţi vândut bunicii, trecutul, dar şi viitorul. V-aţi vândut şi pe voi! Veţi regreta într-o zi, dar va fi prea târziu.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Către: Ministerul transporturilor și infrastructurii, domnului Ministru Sorin-Mihai GRINDEANU De la: Mihail ALBIŞTEANU, Cristian-Daniel IVĂNUŢĂ, deputați AUR aleși în circumscripția electorală nr. 24 Iași Subiectul întrebării: Demararea procedurii de transferare a 15 spitale și a 20 de policlinici din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a autorităților […]
Către: Ministerul Sănătății, domnului Ministru, prof. univ. Dr. Alexandru RAFILA De la: Mihail ALBIŞTEANU, Cristian-Daniel IVĂNUŢĂ, deputați AUR, circumscripția electorală nr. 24 Iași Subiectul întrebării: Necesitatea construirii Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară în județul Iași Stimate domnule Ministru, Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară din județul Iași, […]
George Simion, președintele AUR, a solicitat conducerii comisiei de anchetă cu privire la achizițiile din timpul pandemiei să demareze lucrările acesteia în cel mai scurt timp, astfel încât cei responsabili să vină să ofere explicații în fața parlamentarilor cu privire la achizițiile din pandemie. „Tragem un […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că una dintre prioritățile legislative pentru prima sesiune a Parlamentului în 2023 vizează reducerea taxării muncii. În acest sens, AUR va iniția un proiect de lege care va modifica impozitarea muncii. „Nu mai […]
Către: Ministerul Sportului Domnului Răzvan BURLEANU, Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal De la: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureş Subiectul întrebării: Incidente la meciul de fotbal SEPSI – „U” CRAIOVA 1948 Stimate domnule Președinte, Chiar dacă seamănă identic cu sute de alte manifestări condamnabile, […]
Către: Domnul Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministrul Guvernului României   De la: Doamna Raisa ENACHI, Deputat AUR, circumscripția electorală nr. 39 Vaslui Subiectul întrebării: Verificările la domiciliu. Românii rămân fără carte de identitate? Se anulează cartea de identitate? Stimate Domnule Prim-ministru, Ministerul Afacerilor Interne a organizat, pe data de […]