Nagy Vasile – declarație politică – Orașul Sântana

 Orașul Sântana

Stimate domnule preşedinte,

Stimaţi colegi, declaraţia mea politică se numeşte “Orașul Sântana” și vizează un subiect extrem de important.

Dragi colegi deputați –  

Orașul Sântana este situat în zona de nord-vest a județului Arad, la o distanță de 28 km de municipiul Arad și este format din localităţile Sântana (reşedinţa) şi Caporal Alexa. iar prima atestare documentară datează din anul 1736.

Conform recensământului efectuat în 2011, populația orașului Sântana se ridică la 11.428 de locuitori, în scădere față de recensământul anterior din 2002, când se înregistraseră 12.936 de locuitori.

          Principalele repere turistice ale orașului Sântana sunt monumentele istorice și de arhitectură precum clădirea – Convictului, Complexul La cărămidărie și casa urbarială și fortificațiile – Cetatea veche și Parcul Morilor Sântana.

Deși economia orașului este predominant agrară, în ultima perioadă sectorul economic secundar și terțiar au avut evoluții ascendente. Sântana este și un important centru viticol al regiunii.

Din anul 2003, Sântana devine oraș cu drepturi depline. Astăzi orașul este în plină dezvoltare deși nu și-a pierdut specificul agrar, iar în ultima perioadă sectorul economic și serviciile au luat o mare amploare.

Administrația orașului trebuie să creeze facilități în primul rând cetățenilor, pentru a avea un trai cât mai confortabil și apoi condiții pentru atragerea  investitorilor și să pună accentul pe infrastructura orașului care este primul pas în dezvoltarea unei comunități.

Administrația actuală a orașului trebuie să atragă tot mai mulți investitori, să acorde o atenție deosebită  locurilor de muncă pentru cetățeni astfel  ca aceștia să nu mai fie nevoiți să plece din oraș.

Este necesar ca strategia de dezvoltare locală să devină un instrument de management care să ajute la stabilirea priorităţilor de dezvoltare şi la investirea corectă a resurselor care sunt limitate.

Utilizarea eficientă a energiei și dezvoltarea durabilă a orașului trebuie să fie preocupări constante ale autorităților locale iar investițiile în sectoarele mediu și transport să fie principalele elemente pentru asigurarea calității vieții cetățenilor.

Astăzi trebuie să ne concentrăm pe dezvoltarea mediului de afaceri și a spiritului antreprenorial, pe dezvoltarea durabilă a infrastructurii locale, pe dezvoltarea resurselor umane, pe conservarea și protejarea mediului înconjurător și pe dezvoltarea turismului.

                Pentru ca Sântana să redevină un oraș prosper, modern și curat este nevoie de proiecte de dezvoltare pentru conservarea și managementul resurselor naturale, pentru producerea de energie verde și de dezvoltarea socio–economică.

Deasemenea prin atragerea de investiții pentru dezvoltarea și consolidarea sectorului productiv, pentru stimularea colaborării dintre mediul de afaceri și administrașia locală și pentru acoperirea sectoarelor absente sau deficitare în mediul de afaceri local orașul va prospera.

Este nevoie să creștem calitatea vieții locuitorilor orașului Sântana și prin crearea  de spaţii de recreare și zone de promenadă, locuri de joacă pentru copii și spații pentru practicarea de diverse sporturi.

          Este esențial să avem în vedere îmbunătățirea sistemului de educație prin deschiderea de școlii profesionale pentru comunitate iar readucerea în școli a celor care au plecat sau au abandonat școala să fie o prioritate.

          Este important ca orașul Sântana să devină o destinaţie atractivă pentru turism şi afaceri conexe prin promovarea turismului local pentru atragerea unor investitori care să desfășoare activități productive.

Astăzi orașul Sântana este un oraș atrăgător cu un potențial uriaș fiind într-un proces de modernizare continuu, cu multe proiecte în derulare și cu proiecte care așteaptă să înceapă.

Orașul Sântana are nevoie de o dezvoltare o dezvoltare continuă și sănătoasă.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, anunță Conferința “Make Europe Great Again” din acest weekend de la Palatul Parlamentului ca fiind cel mai mare si mai important eveniment al mișcării conservatoare organizat până acum în România.   “Institutul Conservator […]
Mihai Enache AUR Primăria capitalei provocare
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, a vorbit, în cadrul unei conferințe de presă, despre noii candidați ai Coaliției PSD-PNL pentru postul de primar al Bucureștiului. Acesta a subliniat că acum, în loc de un candidat pierzător Coaliția are doi candidați pierzători și a detaliat: […]
Claudiu Târziu președintele CNC al AUR
Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a vorbit, în cadrul conferinței de presă a AUR de marți, 23 aprilie, despre evenimentul M.E.G.A., cel mai mare eveniment conservator desfășurat vreodată pe pământ românesc. ”Partidul AUR prin Institutul pentru Studii Politice […]
Deputatul AUR Adrian Axinia atrage atenția că România s-ar putea confrunta în acest an cu o situație economică fără precedent, din cauza măsurilor luate de ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. „Este o nebunie ce vedem în momentul de față. Practic, cu banii împrumutați, Guvernul încearcă să creeze […]
Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 23.04.2024 Obiectul întrebării: Provocările în aplicarea Planului Național pentru stoparea traficului de deșeuri din lipsa de personal Stimate domnule […]
Adresată: Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală Nicoleta-Mioara Cîrciumaru De către: Senator Andrei BUSUIOC  Circumscripția electorală: nr. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 23/04/2024 Obiectul întrebării: Sancțiunile privind nerespectarea obligațiilor de declarare în cadrul sistemului RO e-Transport Stimată Doamnă Preşedinte, […]