Mitrea Dumitrina – declarație politică – Stimaţi parlamentari, ce faceţi cu pensia românilor?

Pensionarii noștri sunt cei care au muncit ani întregi, au cotizat la bugetul de stat, au susținut la rândul lor milioane de pensionari iar astăzi instituțiile statului, în speță Casele Județene de Pensii, abuzează de neputința bătrânilor noștri fiind conștienți de faptul că mulți dintre ei nu-și pot permite un avocat și nu cunosc legislația, purtând prin tribunale, oameni care nu vor decât să-și primească drepturile pentru care au muncit și au cotizat.

Legea calculului pensiei, este una plină de modificări permanente și devine ambiguă atât pentru pensionari cât și pentru judecătorii care trebuie să judece cauza, de aceea de multe ori, aceeași situație poate fi favorabilă unor persoane și nefavorabilă altor persoane care s-au aflat in aceleași condiții de muncă.

Modificările aduse legii s-au bazat pe interese urmărite de cei care luau decizii, favorizând anumite categorii de pensionari, ele nevizând toți pensionarii, creând astfel o divizare a lor:

  • Pe de o parte pensionari cu decizii anterior anului 2011
  • Pe de altă parte pensionari cu decizii din 2011 până în prezent

Nimeni din cei care aplică legea, nu are nici un interes să explice pensionarilor cum se fac aceste calcule, pensionarii ajungând la limita disperării trăind adevărate drame, când ar trebui să trăiască liniștiți, să le fie protejate drepturile de către stat și nu să fie nevoiți să își piardă timpul și banii căutându-și dreptatea în Instanțele de judecată.

Una dintre cele mai mari greșeli a fost introducerea Indicelui de corecție inclus în legea 263/2010, care se aplică o singură dată la ieșirea la pensie și nu are prevederi egale pentru toți pensionarii.

Indicele de corecție a avut o evoluție care a determinat diferențierea exagerată a pensiilor, odată s-au creat discriminări față de cei care nu au beneficiat de indicele de corecție dar au avut aceleași condiții de muncă, dar și discriminări chiar în rândul pensionarilor care au beneficiat de indicele de corecție dar s-au pensionat în ani diferiți.

Statul nu dorește renunțarea la indicele de corecție deși acesta produce dezavantaje tuturor categoriilor de pensionari și continuă să se aducă modificări periodice pe calcularea pensiei cu ieșire la pensie în anumite perioade, în timp ce mii de pensionari își pierd timpul pentru a primi dreptate și banii ce li se cuvin pentru anii în care au muncit.

Un pensionar a primit de la Casa de pensii Neamț, 10 decizii de pensionare, fiecare decizie de calcul fiind diferită, inclusiv Ministerul Muncii nu are știință care din cele 10 decizii este cea corectă pentru pensionarul in cauză.

Nu există concordanțe în calculul pensiei între casele teritoriale de pensii, aceeași pensie este calculată diferit de 2 case de pensii din județe diferite.

Mii de pensionari nu găsesc sprijin și dreptate în deciziile Instituțiilor Statului, trec ani până primesc un răspuns final, iar bătrânii noștri pierd timp și bani în fiecare an din cauza unor iresponsabili care fac calcule greșite, fie din incompetența lor, fie cu bună știință, ceea ce este și mai grav.

Cine îi trage la răspundere pe cei care greșesc? Nimeni!

Cine plătește? Pensionarii noștri, bătrânii noștri!

AUR va ajunge la guvernare, iar pensionarii noștri nu vor mai suferi nici o nedreptate a statului îndreptată împotriva lor, iar cei care au greșit vor răspunde atât financiar cât și juridic.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Basarabia e Romania
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită guvernelor de la București și Chișinău inițierea imediată de consultări bilaterale, precum și cu partenerii politici europeni și euro-atlantici, pentru stabilirea etapelor și măsurilor concrete în vederea reunificării statului și a națiunii române. Congresul național al Alianței pentru Unirea Românilor […]
AUR
Congresul Național AUR, reunit la Alba Iulia, a aprobat vineri, 2 decembrie, strategia de promovare politică a partidului pentru anul 2023. Cele mai importante acțiuni anunțate pentru anul următor sunt construirea unui spital mobil și realizarea unei Caravane de promovare a programului politic, ce se va […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, să obțină un calendar clar privind eliminarea vizelor SUA pentru cetățenii români, în urma întrevederii cu secretarul de stat american Antony Blinken, programată să aibă loc marți. Acest subiect nu mai trebuie să fie tergiversat […]
Expertul în energie Dian Popescu a prezentat, în cadrul unei conferințe organizate de AUR la Palatul Parlamentului având ca temă: ˝Cartea Neagră a guvernării Ciucă. Comemorarea unui an de la instalarea guvernului PNL-PSD-UDMR˝, semnificația vizitei delegației OMV Petrom la Palatul Cotroceni. „OMV are 850 MW putere […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) atrage atenția că decizia Guvernului Ciucă privind majorarea salariului minim brut nu rezolvă problema sistemică, ci doar întreține o masă de manevră în cheie electorală. Soluția corectă ce oferă predictibilitate și stabilitate este cea propusă de AUR, ca venitul minim garantat […]
Adresată:  Domnului PETRE DAEA, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale De către domnul senator:  Dorinel COSMA Circumscripția electorală: Nr. 7, Botoșani Data: 17.11.2022 Obiectul întrebării: Reiterearea întrebării parlamentare nr. 1559/a din  14.9.2022  privind situația reală a sistemului de irigații din județul Botoșani Stimate domnule Domnule Ministru, Având […]