Mitrea Dumitrina – declarație politică – Stimaţi parlamentari, ce faceţi cu pensia românilor?

Pensionarii noștri sunt cei care au muncit ani întregi, au cotizat la bugetul de stat, au susținut la rândul lor milioane de pensionari iar astăzi instituțiile statului, în speță Casele Județene de Pensii, abuzează de neputința bătrânilor noștri fiind conștienți de faptul că mulți dintre ei nu-și pot permite un avocat și nu cunosc legislația, purtând prin tribunale, oameni care nu vor decât să-și primească drepturile pentru care au muncit și au cotizat.

Legea calculului pensiei, este una plină de modificări permanente și devine ambiguă atât pentru pensionari cât și pentru judecătorii care trebuie să judece cauza, de aceea de multe ori, aceeași situație poate fi favorabilă unor persoane și nefavorabilă altor persoane care s-au aflat in aceleași condiții de muncă.

Modificările aduse legii s-au bazat pe interese urmărite de cei care luau decizii, favorizând anumite categorii de pensionari, ele nevizând toți pensionarii, creând astfel o divizare a lor:

  • Pe de o parte pensionari cu decizii anterior anului 2011
  • Pe de altă parte pensionari cu decizii din 2011 până în prezent

Nimeni din cei care aplică legea, nu are nici un interes să explice pensionarilor cum se fac aceste calcule, pensionarii ajungând la limita disperării trăind adevărate drame, când ar trebui să trăiască liniștiți, să le fie protejate drepturile de către stat și nu să fie nevoiți să își piardă timpul și banii căutându-și dreptatea în Instanțele de judecată.

Una dintre cele mai mari greșeli a fost introducerea Indicelui de corecție inclus în legea 263/2010, care se aplică o singură dată la ieșirea la pensie și nu are prevederi egale pentru toți pensionarii.

Indicele de corecție a avut o evoluție care a determinat diferențierea exagerată a pensiilor, odată s-au creat discriminări față de cei care nu au beneficiat de indicele de corecție dar au avut aceleași condiții de muncă, dar și discriminări chiar în rândul pensionarilor care au beneficiat de indicele de corecție dar s-au pensionat în ani diferiți.

Statul nu dorește renunțarea la indicele de corecție deși acesta produce dezavantaje tuturor categoriilor de pensionari și continuă să se aducă modificări periodice pe calcularea pensiei cu ieșire la pensie în anumite perioade, în timp ce mii de pensionari își pierd timpul pentru a primi dreptate și banii ce li se cuvin pentru anii în care au muncit.

Un pensionar a primit de la Casa de pensii Neamț, 10 decizii de pensionare, fiecare decizie de calcul fiind diferită, inclusiv Ministerul Muncii nu are știință care din cele 10 decizii este cea corectă pentru pensionarul in cauză.

Nu există concordanțe în calculul pensiei între casele teritoriale de pensii, aceeași pensie este calculată diferit de 2 case de pensii din județe diferite.

Mii de pensionari nu găsesc sprijin și dreptate în deciziile Instituțiilor Statului, trec ani până primesc un răspuns final, iar bătrânii noștri pierd timp și bani în fiecare an din cauza unor iresponsabili care fac calcule greșite, fie din incompetența lor, fie cu bună știință, ceea ce este și mai grav.

Cine îi trage la răspundere pe cei care greșesc? Nimeni!

Cine plătește? Pensionarii noștri, bătrânii noștri!

AUR va ajunge la guvernare, iar pensionarii noștri nu vor mai suferi nici o nedreptate a statului îndreptată împotriva lor, iar cei care au greșit vor răspunde atât financiar cât și juridic.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită partidelor aflate la guvernare să renunțe la propunerea de creștere cu 60% a impozitului pe dividende și cu 80% a TVA-ului pentru industria HORECA, măsuri fiscale care ar afecta dramatic antreprenorii români. „În loc să procedeze la debirocratizare, la reducerea […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a strâns la nivel național, precum și din diaspora, peste 2 milioane de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis din funcția de președinte al României. „Românii nu îl mai vor pe Klaus Iohannis. Această campanie s-a bucurat de o largă susținere […]
Către: Domnul Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății Domnul Attila-Zoltán Cseke, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Adresată de către: Senator Adrian Costea Circumscripţia electorală: 23 Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Obiectul întrebării: Deficitul de medici de familie în România Data: 22 iunie 2022 Stimați Domni Miniștri, […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Dorinel Cosma Circumscripţia electorală: Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Controalele la  societățile comerciale ce practică arderi ilegale de deșeuri Stimate domnule Ministru, Pe 14 aprilie au avut loc […]
 Adresată:  Domnului ministru Carol Eduard NOVAK, Ministrul Sporturilor De către:  Domnul Senator Sorin Cristian MATEESCU  Circumscripţia electorală nr.14 Constanța,  Grupul  Parlamentar  AUR – Senat  şi prezentată în şedinţa Plenului din 22.06.2022 Obiectul întrebării : situația în care fostului mare fotbalist  Stelian Carabaș  i s-a îngrădit dreptul […]
Adresată: Domnului Ministru al Transporturilor Și Infrastructurii, Sorin Mihai GRINDEANU De către: Senator Andrei BUSUIOC Circumscripția electorală: NR. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Obiectul întrebării: Probabilitatea dezvoltării unui drum de mare viteză pe ruta Tișița- Vama Albița. Data: 22.06.2022 Stimate domnule ministru, Sorin […]