Ionuț Neagu – Întrebare parlamentară – Înființarea Comisiei de verificare la nivelul Ministerului Sportului și clarificări de natură financiar-bugetară.

Adresată:   Domnului Carol-Eduard NOVÁK, ministru al Sportului

De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi

Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna

Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor

Data: 12/10/2022

Obiectul întrebării: Înființarea Comisiei de verificare la nivelul Ministerului Sportului și clarificări de natură financiar-bugetară.

Stimate domnule ministru,

Angajați din mai multe instituții aflate în subordinea Ministerului Sportului au acuzat public că nu și-au primit salariile pe 14 septembrie 2022.

Sindicatul Național Sport și Tineret (SNST) v-a sesizat problema și a formulat în adresa dumneavoastră și alte acuzații vizând nereguli de ordin financiar în domeniul pe care îl administrați. De exemplu, SNST a cerut înființarea la nivelul Ministerului Sportului a unei Comisii abilitate cu verificarea modului în care s-au acordat premierile și motivele neacordării bugetelor către unitățile subordonate. De asemenea, sindicaliștii au cerut Ministerului o analiză amplă și completă privind criteriile de acordare a bugetelor către federațiile sportive naționale.

Potrivit celor declarate de sindicaliștii din branșă, SNST a solicitat deblocarea rapidă a bugetelor necesare pentru plata restanțelor: „Nu putem accepta ca unitățile să intre în colaps, sportivii să fie tăiați de la premieri, în timp ce în minister sunt tot felul de scheme de alocare a fondurilor și stabilire a nivelului rentelor viagere și premiilor”.

De asemenea, sportivii vă reproșează că ați ignorat invitația de a întâmpina echipa de canotori români care a cucerit 8 medalii la campionatul european.

Printre acuzele pe care vi le-a adus SNST este că v-ați fi stabilit și ați încasa o ”rentă viageră la nivel maxim (3000 € lunar).  

Având în vedere cele expuse mai sus, vă rog respectuos să ne transmiteți:

  1. Motivele pentru care angajați din mai multe instituții din subordinea Ministerului Sportului nu și-au primit salariile pe 14 septembrie 2022.
  • Dacă ați înființat la nivelul Ministerului Sportului o Comisie abilitată cu verificarea modului în care s-au acordat premierile și motivele neacordării bugetelor către unitățile subordonate. În cazul unui răspuns negativ, vă rugăm să specificați motivele temeinice pentru care nu ați dat curs acestei cereri legitime.
  • Motivele pentru care ați ignorat invitația de a întâmpina echipa de canotori români.
  • Dacă v-ați stabilit și ați încasa o rentă viageră lunară la nivel maxim, în cuantum de 3 000 €. În cazul unui răspuns afirmativ, vă rugăm să specificați conformitate și temeiul legal, precum și rațiunile de ordin moral, inclusiv cele privind nevoia de solidaritate financiar-economică cu populația țării în condiții de crize multiple suprapuse.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR
Ratarea aderării la Spațiul Schengen este un eșec monumental de politică externă al Președintelui Iohannis și al Guvernului Ciucă. Pentru români, este o trezire cruntă la realitate și o dovadă în plus că umilința, compromisurile, lașitatea și impostura nu sunt instrumente cu care să poată fi […]
Adresată:  Domnului Nicolae-Ionel CIUCĂ, prim-ministru al României                    Domnului Lucian ROMAȘCANU, ministru al Culturii De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 07/12/2021 Obiectul întrebării: […]
Deputatul AUR, Dumitru-Viorel Focșa, a declarat că AUR a inițiat un proiect de lege care a fost în această săptămâna dezbătut în Comisia pentru Energie de la Senat și care prevede fuziunea dintre 2 coloși de producere a energiei electrice: CE Oltenia și Hidroelectrica. Potrivit deputatului […]
Deputatul AUR, Antonio Andrușceac, a declarat, în cadrul conferinței săptămânale de presă, că AUR își dorește să vadă în bugetul de stat și acele proiecte benefice pentru țară pe care le va depune opoziția. Liderul deputaților AUR a precizat că AUR se va opune unui buget […]
Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, a declarat, în cadrul conferinței de presă săptămânale, că pretextul invocat de Cancelarul Austriei că prin România sau din România există fluxuri masive de imigranți ilegal este unul rușinos din punctul de vedere al AUR. Liderul […]
Adresată:  Domnului Nicolae-Ionel CIUCĂ, prim-ministru al României                    Domnului Lucian ROMAȘCANU, ministru al Culturii De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 07/12/2021 Obiectul întrebării: […]