Ionuț Neagu – Declarație politică – Starea deplorabilă a Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Sfântu Gheorghe, județul Covasna, și vandalizarea repetată a fostei bibliotecii românești. Dovezi clare de șovinism față de etnicii români din acest județ.

Adresată de către senator: Ionuț Neagu

Circumscripția electorală: nr. 15 – Covasna

Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor

Ședința Senatului din data de: 07/12/2022

Titlul declarației politice: Starea deplorabilă a Casei de Cultură a Sindicatelor din municipiul Sfântu Gheorghe, județul Covasna, și vandalizarea repetată a fostei bibliotecii românești. Dovezi clare de șovinism față de etnicii români din acest județ.

Doamnă președinte, stimați colegi,

Este bine cunoscut faptul că presiunile la care este supusă comunitatea românească din județul din care provin – Covasna – sunt din ce în ce mai multe și mai accentuate, dovedindu-se prin aceste aspecte caracterul șovin al unora dintre factorii administrativi locali de origine maghiară.

Anul acesta am sărbători Ziua Națională a României mai întâi prin participarea la slujba de la Catedrala Ortodoxă din Sfântu Gheorghe, apoi m-am îndreptat, alături de ceilalți participanți către grupul statuar Mihai Viteazul din oraș, care, deși este la doi pași de prefectură, se află într-o stare deplorabilă. Deși am făcut personal, încă din 2020, nenumărate demersuri la primărie pentru remedierea situației, așa cum ne-a obișnuit deja administrația locală fățiș antiromânească, solicitările românilor au fost complet ignorate.

La sfârșitul festivităților am mers să le prezint celor veniți din toată țara starea deplorabilă a Casei de Cultură a Sindicatelor din Sfântu Gheorghe, unde am constatat că fosta bibliotecă românească, ale cărei cărți fuseseră salvate anterior, a fost vandalizată din nou. Țin să precizez că este a doua oară când se întâmplă acest lucru. Ni se transmite, nouă românilor, în cel mai pur stil mafiot, că cineva face ce dorește aici.

Mormane de cărți, pe care le salvasem anterior, ajutat fiind de o echipă de voluntari, între care și copii de etnie maghiară, cărora țin să le mulțumesc pe această cale pentru efortul depus, au fost distruse. Clădirii i-au fost cauzate pagube irecuperabile. Bunăoară, au fost smulse din cadru uși interioare și aruncate de la etaj, într-o zonă intens monitorizată de către organele de ordine publică, sub nasul autorităților locale, la mică distanță de sediile mai multor autorități de stat.

Principalul vinovat pentru starea actuală este primarul Arpad Andras Antal, care, pentru a pune mâna pe clădirea Casei de Cultură a Sindicatelor, a blocat, sub pretinse datorii, conturile asociației care o gestiona. De altfel, în 2015, primăria orașului a mărit abuziv cu aproximativ 2547% impozitul pe această clădire. O mărire nejustificată, nerezonabilă, fără egal în întreaga țară și, probabil, în întreaga Europă. Aceeași primărie încearcă în prezent să treacă clădirea din proprietatea Asociației Naționale a Caselor de Cultură a Sindicatelor din România în domeniul public, adică sub administrația ei, pentru a o folosi în interese proprii.

În drept o naționalizare forțară, acest lucru ar părea ciudat la prima vedere prin prisma faptului că vine de la un primar reprezentant al unei minorităț̦i care reclamă abuzurile nationalizării regimului comunist, totuș̦i nu este de mirare UDMR fiind continuatorul PCR de limba maghiară prin primii săi lideri.

Consider că acest act de vandalism este sfidător și intolerabil. Condamn lipsa de implicare a organelor abilitate care s-ar fi putut autosesiza în acest sens, dar care, pentru a nu știu câta oară, ignoră cu o pasivitate devenită complice problemele comunității românești.

De aceea, de la înalta tribună a Senatului României transmit primarului, prefectului și tuturor celor implicați în acest demers antinațional că nu vom tolera tertipurile pe care le practică! Autorităților din România, nu românești (căci aceasta ar însemna să le preocupe proprii cetățeni, ceea ce am văzut în repetate rânduri că nu se întâmplă) le transmit că lipsa de reacție la acest tip de atitudine demonstrează servilism. Această situație este de netolerat. Insistăm asupra identificării și tragerii la răspundere a făptașilor, precum și asupra sancționării factorilor administrativi locali pentru abuzurile la care se dedau în mod repetat contra românilor și statului român.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR propune măsuri de sprijin pentru antreprenorii Români Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depus un proiect de lege care prevede că, în cazul construcțiilor cu destinație de producție sau depozitare, contribuabilul poate opta pentru metoda de amortizare accelerată pentru o valoare maximă de 1.000.000 lei […]
Nici săptămâna aceasta persoanele chemate la audieri în cadrul Comisiei de anchetă privind achizițiile din timpul pandemiei nu au dat curs invitațiilor transmise. Primele 7 puncte de pe ordinea de zi a comisiei au fost:  1) audierea domnului Alexandru Rafila, ministrul sănătății, 2) audierea domnului Victor […]
AUR
Federația Maghiară de Fotbal a reușit să iasă din anonimat printr-o știre mincinoasă publicată pe siteul oficial al forului. Într-un articol infirmat chiar de UEFA, oficialii maghiari pretindeau că federația europeană și-ar fi dat acceptul pentru utilizarea materialelor cu harta Ungariei mari pe stadioane.    La mai […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat marți, 21 martie, la Parlament, dezbaterea cu tema „Legile educației – de la intenție la realitate”. La evenimentul organizat de AUR au luat parte specialiști în domeniul educației, reprezentanți ai sindicatelor, ai Patriarhiei Române, cadre didactice, studenți, reprezentanți ai […]
AUR
Alianța pentru Unirea Românilor organizează în data de 21 martie 2023 de la ora 12:00, în sala Grupului AUR de la Camera Deputaților, o dezbatere cu tema: Legile educației – de la intenție la realitate. Comisia națională de specialitate din cadrul partidului organizează dezbaterea „Legile educației […]
Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR și președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului României, a avut o întâlnire cu E.S. Ambasadorul Brândușa Predescu și echipa misiunii diplomatice a României la Sofia. Printre temele abordate s-a aflat situația culturală dificilă a comunității […]