Gianina Șerban – întrebare către Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Lipsa sistemelor de alimentare cu apă și canalizare din județul Ilfov!

Adresată: Domnului Attila CSEKE, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației

De către: Deputat Gianina ȘERBAN

Circumscripția electorală: nr. 25 Ilfov

Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor

Obiectul întrebării: Lipsa sistemelor de alimentare cu apă și canalizare din județul Ilfov!

Stimate domnule ministru,

În anul 2023, majoritatea localităților din județul Ilfov arată ca acum 100 ani, cetățenii neavând acces la apă potabilă. Pe lângă lipsa investițiilor în infrastructură, lipsesc cu desăvârșire proiectele privind sistemele publice de alimentare cu apă și canalizare a apelor uzate.

Este inadmisibil să ne concentrăm doar pe tranziția către energiile verzi, energiile curate și nepoluante, pe tranziția către clădiri sustenabile, pe un trai mult mai bun și mai echilibrat, însă nu există apă potabilă și canalizare.

Este necesară o preocupare intensă asupra necesităților fundamentale ale cetățenilor!

O altă problemă des întâlnită în județ este faptul că actualele sisteme de alimentare cu apă și canalizare sunt subdimensionate, nu au avut o mentenanță corectă și în prezent cedează sau furnizează apă de o calitate inferioară, chiar dacă la stația de pompare este în parametrii optimi.

Există numeroase proiecte, programe, fonduri naționale și europene prin care pot fi realizate toate aceste sisteme de alimentare cu apă și canalizare din județul Ilfov.

Avem numeroase râuri în județ și apa din pânza freatică este ușor de captat datorită tehnologiilor din prezent la costuri reduse.

Consider că în anul 2023 nu există impedimente privind accesul cetățenilor la apă potabilă de calitate și la sistemul de canalizare.

Domnule ministru, doresc să îmi transmiteți următoarele:

1. Care este procentul locuitorilor racordați la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare a apelor uzate în județul Ilfov?

2. Ce proiecte vor fi demarate în următoarele 12 luni privind implementarea sistemelor publice de alimentare cu apă și canalizare a apelor uzate în județul Ilfov?

3. Ce sume vor fi alocate pentru îmbunătățirea sistemelor publice de alimentare cu apă și canalizare a apelor uzate în județul Ilfov existente?

4. Se vor face lucrări de extindere în localitățile ce se află în plin proces de expansiune? Doresc răspuns defalcat pe localități.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

România continuă să fie țara contrastelor între cei care ne conduc vremelnic, care sunt niște îmbuibați în funcții publice, și între românii obișnuiți, care trăiesc cu grija zilei de mâine. În vreme ce președintele țării și foștii președinți, prim-miniștrii și miniștrii, alături de alți demnitari ai […]
După ce timp de 34 de ani a creat o legislație întreagă care favorizează Uniunea Democrată Maghiară din România, o organizație xenofobă, anti-românească, care acționează în România în coordonarea serviciilor secrete ungurești și rusești pentru a altera ordinea constitutională din România, PSD îi propune infamului Kelemen […]
Acum doi ani, la 24 februarie 2022, Rusia putinistă a declanșat un război de agresiune împotriva Ucrainei, după ce în 2014 ocupase ilegal peninsula Crimeea. Războiul numit de Moscova „Operațiune Militară Specială” a făcut sute de mii de victime omenești de ambele părți în ultimii doi […]
La 11 martie 2020, Organizația Mondială a Sănătății a declarat COVID-19 pandemie mondială, iar din acel moment întreaga lume a intrat într-o cursă acerbă pentru a face față noului coronavirus despre care nu se știa prea multe, nici cum a apărut, nici de unde, a fost […]
În continuarea demersurilor făcute în Statele Unite ale Americii, vicepreședintele AUR, doctorul Sorin Muncaciu, a participat ieri în Senatul SUA la o masă rotundă organizată de senatorul Ron Johnson. Politicianul american Ron Johnson a organizat ieri, în Senatul SUA, o masă rotundă la care au participat […]
,,Comasări și modificări electorale în avantajul unui singur partid (PNL) țin de țări bananiere, nu democratice așa cum îmi place mie să cred că este in Romania. În iunie 2024 vom avea alegeri europarlamentare și Comisia europeană nu permite comasarea alegerilor europarlamentare cu nici un tip […]