Gianina Șerban – întrebare către Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Lipsa sistemelor de alimentare cu apă și canalizare din județul Ilfov!

Adresată: Domnului Attila CSEKE, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației

De către: Deputat Gianina ȘERBAN

Circumscripția electorală: nr. 25 Ilfov

Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor

Obiectul întrebării: Lipsa sistemelor de alimentare cu apă și canalizare din județul Ilfov!

Stimate domnule ministru,

În anul 2023, majoritatea localităților din județul Ilfov arată ca acum 100 ani, cetățenii neavând acces la apă potabilă. Pe lângă lipsa investițiilor în infrastructură, lipsesc cu desăvârșire proiectele privind sistemele publice de alimentare cu apă și canalizare a apelor uzate.

Este inadmisibil să ne concentrăm doar pe tranziția către energiile verzi, energiile curate și nepoluante, pe tranziția către clădiri sustenabile, pe un trai mult mai bun și mai echilibrat, însă nu există apă potabilă și canalizare.

Este necesară o preocupare intensă asupra necesităților fundamentale ale cetățenilor!

O altă problemă des întâlnită în județ este faptul că actualele sisteme de alimentare cu apă și canalizare sunt subdimensionate, nu au avut o mentenanță corectă și în prezent cedează sau furnizează apă de o calitate inferioară, chiar dacă la stația de pompare este în parametrii optimi.

Există numeroase proiecte, programe, fonduri naționale și europene prin care pot fi realizate toate aceste sisteme de alimentare cu apă și canalizare din județul Ilfov.

Avem numeroase râuri în județ și apa din pânza freatică este ușor de captat datorită tehnologiilor din prezent la costuri reduse.

Consider că în anul 2023 nu există impedimente privind accesul cetățenilor la apă potabilă de calitate și la sistemul de canalizare.

Domnule ministru, doresc să îmi transmiteți următoarele:

1. Care este procentul locuitorilor racordați la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare a apelor uzate în județul Ilfov?

2. Ce proiecte vor fi demarate în următoarele 12 luni privind implementarea sistemelor publice de alimentare cu apă și canalizare a apelor uzate în județul Ilfov?

3. Ce sume vor fi alocate pentru îmbunătățirea sistemelor publice de alimentare cu apă și canalizare a apelor uzate în județul Ilfov existente?

4. Se vor face lucrări de extindere în localitățile ce se află în plin proces de expansiune? Doresc răspuns defalcat pe localități.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, prezent duminică, 19 mai, la Baia Mare, în Maramureș, în cadrul Caravanei Patrioți în Europa, prin care AUR își prezintă candidații la alegerile din data de 9 iunie, a subliniat importanța acestor alegeri și diferențele dintre ceea […]
Sfânta zi de Duminică, 19 mai, a prilejuit oprirea Caravanei Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, în județul Maramureș, la Baia Mare. Sute de oameni au participat la Baia Mare la prezentarea unora dintre candidații AUR la alegerile […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a fost sâmbătă, 19 mai, pentru toată ziua, în județul Bistrița-Năsăud. În Bistrița, după un flashmob în parcul unde se regăsește și Cetatea Bistriței, o parte dintre candidații la alegerile europarlamentare […]
Cristian Terheș, europarlamentar, cel care deschide lista Alianței AUR pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie, lansează un apel urgent către cetățeni în contextul investigațiilor desfășurate de Parchetul European (EPPO) asupra președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cristian Terheș critică vehement protejarea continuă a […]
Între 27 mai și 1 iunie, la Geneva, va avea loc cea de-a 77-a adunare a Organizației Mondiale a Sănătății care, potrivit tuturor informațiilor disponibile până la acest moment, prin adoptarea Tratatului de Pandemie Globală, urmărește să instaureze o nouă formă de control la nivel global. […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, vineri, 17 mai, în județul Mureș, la Sighișoara și la Târgu Mureș. În urma unui flashmob organizat în centrul orașului Sighișoara, participanții au ajuns în Cetatea Medievală din Târgu […]