Gianina Șerban – întrebare către Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Lipsa sistemelor de alimentare cu apă și canalizare din județul Ilfov!

Adresată: Domnului Attila CSEKE, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației

De către: Deputat Gianina ȘERBAN

Circumscripția electorală: nr. 25 Ilfov

Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor

Obiectul întrebării: Lipsa sistemelor de alimentare cu apă și canalizare din județul Ilfov!

Stimate domnule ministru,

În anul 2023, majoritatea localităților din județul Ilfov arată ca acum 100 ani, cetățenii neavând acces la apă potabilă. Pe lângă lipsa investițiilor în infrastructură, lipsesc cu desăvârșire proiectele privind sistemele publice de alimentare cu apă și canalizare a apelor uzate.

Este inadmisibil să ne concentrăm doar pe tranziția către energiile verzi, energiile curate și nepoluante, pe tranziția către clădiri sustenabile, pe un trai mult mai bun și mai echilibrat, însă nu există apă potabilă și canalizare.

Este necesară o preocupare intensă asupra necesităților fundamentale ale cetățenilor!

O altă problemă des întâlnită în județ este faptul că actualele sisteme de alimentare cu apă și canalizare sunt subdimensionate, nu au avut o mentenanță corectă și în prezent cedează sau furnizează apă de o calitate inferioară, chiar dacă la stația de pompare este în parametrii optimi.

Există numeroase proiecte, programe, fonduri naționale și europene prin care pot fi realizate toate aceste sisteme de alimentare cu apă și canalizare din județul Ilfov.

Avem numeroase râuri în județ și apa din pânza freatică este ușor de captat datorită tehnologiilor din prezent la costuri reduse.

Consider că în anul 2023 nu există impedimente privind accesul cetățenilor la apă potabilă de calitate și la sistemul de canalizare.

Domnule ministru, doresc să îmi transmiteți următoarele:

1. Care este procentul locuitorilor racordați la sistemul public de alimentare cu apă și canalizare a apelor uzate în județul Ilfov?

2. Ce proiecte vor fi demarate în următoarele 12 luni privind implementarea sistemelor publice de alimentare cu apă și canalizare a apelor uzate în județul Ilfov?

3. Ce sume vor fi alocate pentru îmbunătățirea sistemelor publice de alimentare cu apă și canalizare a apelor uzate în județul Ilfov existente?

4. Se vor face lucrări de extindere în localitățile ce se află în plin proces de expansiune? Doresc răspuns defalcat pe localități.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR
           Cotidianul Haaretz a publicat în ediția de marți, 19 septembrie, un articol în care se afirmă că ministrul român de externe a refuzat să se întâlnească cu Eli Cohen, ministrul de externe al Israelului, după ce acesta ar fi legitimat și încurajat contactul ambasadorului statului […]
Adresată: Domnului Adrian Câciu, ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene De către: Senator Gheorghe Adrian CĂTANĂ, membru al Comisiei pentru administrație publică Circumscripția electorală: nr. 34 Sibiu Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 20/09/2023 Obiectul interpelării: gradul de absorbție al României din Fondul de Coeziune (UE) […]
Adresată: Doamnei Adriana Constantina COSTESCU, Director general al Regiei Autonome ”Monitorul Oficial” De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 20/09/2023 Obiectul întrebării: Revenire la […]
Adresată: Doamnei Luminița-Teodora ODOBESCU, ministrul Afacerilor Externe De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 20/09/2023 Obiectul întrebării: Persoanele aparținând minorității române din Ucraina căzute […]
Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 20.09.2023 Obiectul interpelării: Poliția din Cluj intervine într-un caz de furt de lemn ilegal: confiscare de 189 metri cubi […]
Adresată: Domnului Mircea FECHET, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Andrei HANGAN Circumscripţia electorală: nr. 9 Brăila Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 20.09.2023 Obiectul întrebării: Situație problematică privind defrișarea unei păduri pentru finalizarea autostrăzii Vestului Stimate domnule Ministru, O problemă birocratică […]