Gianina Șerban – declarație politică – O Românie educată sau eșuată?

O Românie educată sau eșuată?

Înainte de toate, pentru că suntem în luna în care se schimă anotimpurile, în luna dedicată femeilor, aș vrea să le urez colegelor o primăvară frumoasă, plină de bucurii și realizări, iar tuturor româncelor, o primăvară în care soarele să le încălzească sufletele, să poată purta în ele speranța că vom trece cu bine peste toate greutățile, o primăvară plină de bucurii, mai pe scurt, o primăvară de AUR!

Am așteptat cu toții, aproape cu sufletul la gură, pachetul de legi ale educației, având în vedere că învățământul românesc este din ce în ce mai slab, iar președintele României ne-a garantat că România, în timpul mandatului său, va deveni România educată.

Am vazut cu toții platforma lansată cu mare fast de PNL în care incearcă să ne explice reformele pe care le aduc aceste noi prevederi la legea educației naționale din 2011, însă rămân cateva chestiuni esențiale nepuse la punct. Ca și ordonanțele de urgență cu care guvernează coaliția, aceste legi sunt facute în pripă, prima dovadă e declarația doamnei ministru cu privire la vacanța de Paște, unde, la presiunea publică, ne transmite că va adăuga două zile libere pentru copii.

Să ne uităm și la modalitatea neclară de evaluare a cunoștințelor la terminarea primelor 8 clase, iar posibilitatea ca unele licee să programeze examene de admitere poate duce la inechități între copii, în loc să se ia în calcul un examen de treaptă la terminarea celor 10 clase obligatorii.

Așadar, am primit aceste legi cu mare dezamăgire, sunt multe chestiuni nerezolvate, progresul mult lăudat al învățământului fiind inexistent, ba dimpotrivă, înregistrăm un regres în calitatea învățământului.

Însă, în toată povestea acestor legi, un aspect extrem de important pare să scape, ascuns printre sutele de articole ale legii, cel al unei dedicații pentru președintele României.

Astăzi, această propunere de lege, a educației, dedică un articol acestui subiect și anume art.179, din care citez: ”Președintele României, persoanele alese în Parlament…. care au calitatea de cadre didactice titulare, angajate cu contract pe periodă nedeterminată, au drept de rezervare a postului didactic sau a catedrei pe perioada în care îndeplinesc aceste funcții”.

Postul de profesor titular la Colegiul Brukental din Sibiu este blocat de peste un sfert de veac pentru Klaus Iohannis. Din 1997, de cand a ajuns primar al Sibiului, și-a rezervat titulatura la catedră, răstimp în care sistemului de învățământ i-a lipsit un profesor, sau altui profesor i-a fost anulat dreptul la muncă.

Ne aducem aminte de plecăciunea făcută de actualul ministru al educației în fața președintelui la depunerea jurământului și preluarea mandatului. Iată că a ieșit la iveală și micul amănunt care ne face să intelegem acest gest al domnei ministru.

Stim că mandatul domnului Iohannis se încheie peste un an și jumătate. Trebuie prin lege să-i asigurăm un viitor?

Stimați colegi, trebuie oare să înțelegem că PNL și PSD fac legi cu dedicație pentru interese personale? Acesta este rolul nostru aici? Nu cred. Am fost trimiși de români in Parlament să gândim legi și să facem dreptate pentru ei, să le asigurăm lor viitorul!

Dacă nu vom face asta, România lui Iohannis va rămâne eșuată!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a fost sâmbătă, 19 mai, pentru toată ziua, în județul Bistrița-Năsăud. În Bistrița, după un flashmob în parcul unde se regăsește și Cetatea Bistriței, o parte dintre candidații la alegerile europarlamentare […]
Cristian Terheș, europarlamentar, cel care deschide lista Alianței AUR pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie, lansează un apel urgent către cetățeni în contextul investigațiilor desfășurate de Parchetul European (EPPO) asupra președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cristian Terheș critică vehement protejarea continuă a […]
Între 27 mai și 1 iunie, la Geneva, va avea loc cea de-a 77-a adunare a Organizației Mondiale a Sănătății care, potrivit tuturor informațiilor disponibile până la acest moment, prin adoptarea Tratatului de Pandemie Globală, urmărește să instaureze o nouă formă de control la nivel global. […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, vineri, 17 mai, în județul Mureș, la Sighișoara și la Târgu Mureș. În urma unui flashmob organizat în centrul orașului Sighișoara, participanții au ajuns în Cetatea Medievală din Târgu […]
Cultura românească este plină de povestiri despre eroism, unitate și patriotism, povestiri care au fost redate de cinematografia națională. Prin intermediul filmelor istorice, publicul poate să cunoască mai bine figuri emblematice ale istoriei românești, care nu doar că au modelat națiunea, dar au și inspirat generații […]
Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală în cazul lui Nicușor Dan, după sesizările făcute de Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, cu privire la refuzul primarului general de a informa opinia publică despre banii pe care i-a cheltuit pentru campania publicitară. „Am fost chemați […]