Gianina Șerban – declarație politică – Joaca de-a guvernarea afectează încrederea în statul român pe termen lung.

Stimate colege,

Stimaţi colegi,

România nu își permite nici măcar o secundă să se afle într-o incertitudine maximă cu privire la guvernare și soluțiile ce trebuie implementate.

Asistăm cu toții, de ceva timp la o joacă de-a guvernarea, o joacă imatură, iresponsabilă din care nimeni nu are de câștigat, ba mai mult, cetățenii au de suferit.

Cetățenii resimt cel mai bine instabilitatea economică, iar acest lucru îl resimțim zi de zi prin creșteri enorme la prețul alimentelor, energiei electrice, gazelor, combustiblilor, etc. Suntem în prag de iarnă, iar cetățenii nu vor avea apă caldă și căldură.

Sistemul de sănătate este supra-solicitat. Zi de zi asistăm la diverse probleme grave cu care acest sistem se confruntă, precum: lipsa oxigenului, lipsa medicamentelor, lipsa aparaturii și a echipamentelor necesare pentru tratarea COVID-19, criza de personal pe anumite specializări și nu numai.

În domeniul protecției mediului situația este similară, problemele precum gestionarea deșeurilor, tăierile ilegale, poluarea aerului se extind și se agravează fără ca actuala guvernare să își asume răspunderea.

Zilele trecute, premierul propus Dacian Cioloș a venit cu o echipă de miniștri slabă și un program de guvernare foarte sumar. Spre exemplu, ca membru în Comisia pentru mediu și echilibru ecologic, minstrul propus a fost Mihai Goțiu, care a afirmat la audieri că programul de guvernare pe mediu a fost făcut prin prisma lui de jurnalist și cel mai probabil fără a se consulta cu specialiști. Nu a știut să facă diferența între noțiunea de gunoaie și noțiunea de deșeuri.

Astăzi suntem din nou într-o situație ce denotă că nu interesul României primează, ci al funcțiilor personale, al jocurilor politice meschine, în contextul în care domnul Ciucă și-a depus mandatul de premier desemnat.

Se pare că pe președintele Klaus Iohannis nu îl afectează această situație dramatică în care se află țara noastră, din moment ce încă nu a catadicsit să invite partidele la consultări pentru a desemna rapid un premier cu șanse reale de a forma o majoritate parlamentară.

Românii au nevoie de o guvernare transparentă, stabilă, care să-și asume un program de guvernare bine documentat, realist și aplicabil.

Încetați cu joaca de-a guvernarea și luați în calcul propunerile fiecărui partid pentru a găsi cele mai bune soluții!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat că printre prioritățile din această sesiune parlamentară se numără reducerea impozitării muncii în România. Astăzi, în a doua zi de la reluarea activității parlamentare, AUR face un prim pas concret în acest sens prin depunerea unei inițiative legislative prin […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Efectele adverse ale vaccinurilor anti-COVID 19 Stimate Domnule Prim-ministru, Atât în Europa, cât și în Statele Unite cresc numărul rapoartelor care demonstrează o legătură directă între procesul […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Taxarea suplimentară a companiilor energetice Stimate Domnule Prim-ministru, La final de an am asistat la una dintre cele mai îngrijorătoare știri din domeniul energetic, anume faptul că […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Guvernanța corporativă a întreprinderilor publice Stimate Domnule Prim-ministru, La începutul anului 2023, domnul Silviu Geană, președintele Federației Sindicatelor din Silvicultură (FSS) Silva, trăgea public un semnal de […]
Către: Carol-Eduard NOVÁK, Ministrul sportului Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Investiții ale statului ungar în România Stimate Domnule Ministru, Statul ungar a finanțat cu 1 milion de euro construirea unei baze sportive la Miercurea Ciuc. La ceremonia de deschidere, […]
Către: Domnul Alexandru RAFILA, Ministrul Sănătății Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Campanie de conștientizare asupra importanței vaccinării Stimate Domnule Ministru, Din presa națională reiese faptul că ministerul pe care îl coordonați a inițiat pe SICAP o licitație pentru „servicii […]