Gianina Șerban – declarație politică – Joaca de-a guvernarea afectează încrederea în statul român pe termen lung.

Stimate colege,

Stimaţi colegi,

România nu își permite nici măcar o secundă să se afle într-o incertitudine maximă cu privire la guvernare și soluțiile ce trebuie implementate.

Asistăm cu toții, de ceva timp la o joacă de-a guvernarea, o joacă imatură, iresponsabilă din care nimeni nu are de câștigat, ba mai mult, cetățenii au de suferit.

Cetățenii resimt cel mai bine instabilitatea economică, iar acest lucru îl resimțim zi de zi prin creșteri enorme la prețul alimentelor, energiei electrice, gazelor, combustiblilor, etc. Suntem în prag de iarnă, iar cetățenii nu vor avea apă caldă și căldură.

Sistemul de sănătate este supra-solicitat. Zi de zi asistăm la diverse probleme grave cu care acest sistem se confruntă, precum: lipsa oxigenului, lipsa medicamentelor, lipsa aparaturii și a echipamentelor necesare pentru tratarea COVID-19, criza de personal pe anumite specializări și nu numai.

În domeniul protecției mediului situația este similară, problemele precum gestionarea deșeurilor, tăierile ilegale, poluarea aerului se extind și se agravează fără ca actuala guvernare să își asume răspunderea.

Zilele trecute, premierul propus Dacian Cioloș a venit cu o echipă de miniștri slabă și un program de guvernare foarte sumar. Spre exemplu, ca membru în Comisia pentru mediu și echilibru ecologic, minstrul propus a fost Mihai Goțiu, care a afirmat la audieri că programul de guvernare pe mediu a fost făcut prin prisma lui de jurnalist și cel mai probabil fără a se consulta cu specialiști. Nu a știut să facă diferența între noțiunea de gunoaie și noțiunea de deșeuri.

Astăzi suntem din nou într-o situație ce denotă că nu interesul României primează, ci al funcțiilor personale, al jocurilor politice meschine, în contextul în care domnul Ciucă și-a depus mandatul de premier desemnat.

Se pare că pe președintele Klaus Iohannis nu îl afectează această situație dramatică în care se află țara noastră, din moment ce încă nu a catadicsit să invite partidele la consultări pentru a desemna rapid un premier cu șanse reale de a forma o majoritate parlamentară.

Românii au nevoie de o guvernare transparentă, stabilă, care să-și asume un program de guvernare bine documentat, realist și aplicabil.

Încetați cu joaca de-a guvernarea și luați în calcul propunerile fiecărui partid pentru a găsi cele mai bune soluții!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MAI MULTE ARTICOLE

Către: Domnul Viceprim-Ministru Kelemen Hunor Adresată de către: Senator Adrian Costea Circumscripţia electorală: 23 Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Obiectul întrebării: Întâlnirea cu Președintele Ungariei, Doamna Katalin Novak Data: 25 mai 2022 Stimate Domnule Viceprim-Ministru, În calitate de membru al Comisiei de Politică Externă […]
       Adresată: Domnului ministru Marius Constantin BUDĂI                       Ministerul Muncii și Solidarității Sociale De către: Domnul Senator Sorin Cristian MATEESCU Circumscripţia electorală nr.14 Constanța Grupul  Parlamentar  AUR – Senat  Prezentată în şedinţa Plenului din 25 mai 2022       Obiectul întrebării: situația reală a pensionarilor și măsuri […]
Adresată: Domnului Ministru al Sănătății, Alexandru Rafila De către: Senator Rodica Boancă Circumscripția: nr. 23, Ialomița Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 25.05.2022 Obiectul întrebării: măsuri restrictive în spitalele din România Stimate domnule Ministru Alexandru Rafila,                 Au trecut mai bine […]
Adresată: Domnului Ministru al Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Ioan Boloș De către: Senator Rodica Boancă Circumscripția: nr. 23, Ialomița Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 25.05.2022 Obiectul întrebării: fondurile alocate Inspectoratului Școlar Județean Ialomița nu au dat roade Stimate domnule […]
Adresată: Domnului Cseke Atilla – Ministrul dezvoltării, lucrărilor publice și administrației De către: Senator Evdochia AELENEI Circumscripția electorală: NR. 14 Constanța Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 25.05.2022 Proprietarii clădirilor și terenurilor neîngrijite trebuie sancționați!           Stimate domnule ministru, În Strategia […]
Adresată: Domnului Ministru al Afacerilor Interne-Lucian Nicolae Bode De către: Senator Rodica Boancă Circumscripția: nr. 23, Ialomița Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 25.05.2022 Obiectul interpelării: imnul național de stat terfelit de extremiștii iredentiști Stimate domnule Ministru, Lucian Nicolae Bode,           […]