Gianina Șerban – declarație politică – Joaca de-a guvernarea afectează încrederea în statul român pe termen lung.

Stimate colege,

Stimaţi colegi,

România nu își permite nici măcar o secundă să se afle într-o incertitudine maximă cu privire la guvernare și soluțiile ce trebuie implementate.

Asistăm cu toții, de ceva timp la o joacă de-a guvernarea, o joacă imatură, iresponsabilă din care nimeni nu are de câștigat, ba mai mult, cetățenii au de suferit.

Cetățenii resimt cel mai bine instabilitatea economică, iar acest lucru îl resimțim zi de zi prin creșteri enorme la prețul alimentelor, energiei electrice, gazelor, combustiblilor, etc. Suntem în prag de iarnă, iar cetățenii nu vor avea apă caldă și căldură.

Sistemul de sănătate este supra-solicitat. Zi de zi asistăm la diverse probleme grave cu care acest sistem se confruntă, precum: lipsa oxigenului, lipsa medicamentelor, lipsa aparaturii și a echipamentelor necesare pentru tratarea COVID-19, criza de personal pe anumite specializări și nu numai.

În domeniul protecției mediului situația este similară, problemele precum gestionarea deșeurilor, tăierile ilegale, poluarea aerului se extind și se agravează fără ca actuala guvernare să își asume răspunderea.

Zilele trecute, premierul propus Dacian Cioloș a venit cu o echipă de miniștri slabă și un program de guvernare foarte sumar. Spre exemplu, ca membru în Comisia pentru mediu și echilibru ecologic, minstrul propus a fost Mihai Goțiu, care a afirmat la audieri că programul de guvernare pe mediu a fost făcut prin prisma lui de jurnalist și cel mai probabil fără a se consulta cu specialiști. Nu a știut să facă diferența între noțiunea de gunoaie și noțiunea de deșeuri.

Astăzi suntem din nou într-o situație ce denotă că nu interesul României primează, ci al funcțiilor personale, al jocurilor politice meschine, în contextul în care domnul Ciucă și-a depus mandatul de premier desemnat.

Se pare că pe președintele Klaus Iohannis nu îl afectează această situație dramatică în care se află țara noastră, din moment ce încă nu a catadicsit să invite partidele la consultări pentru a desemna rapid un premier cu șanse reale de a forma o majoritate parlamentară.

Românii au nevoie de o guvernare transparentă, stabilă, care să-și asume un program de guvernare bine documentat, realist și aplicabil.

Încetați cu joaca de-a guvernarea și luați în calcul propunerile fiecărui partid pentru a găsi cele mai bune soluții!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă publicarea unei prime forme a unui document intern al Comisiei Europene, adresat traducătorilor, care recomandă evitarea referirii la Crăciun și înlocuirea numelor biblice în limbajul oficial. „Niște birocrați nealeși de nimeni și care par că nu mai reprezintă pe nimeni […]
tricolor
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) îl invită pe Klaus Iohannis la Alba Iulia, la evenimentele dedicate Zilei Naționale, pentru a constata la fața locului cât de dorit mai este de români în funcția prezidențială. „Dacă vrea să fie președintele tuturor românilor, și nu doar al PNL, […]
becuri
A doua zi după învestirea Guvernului Ciucă, cel mai mare furnizor de energie electrică pentru clienții casnici din România, ELECTRICA S.A., a anunțat creșterea substanțială, de la 1 ianuarie 2022, a prețurilor de distribuție. Acestea urmează a fi majorate cu până la 84%. La fel au […]
Președintele Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi invită românii la “Marșul Unirii” de la Alba-Iulia pe 1 decembrie. “Alba Iulia, capitala Unirii tuturor românilor va găzdui și în acest an serbările la 103 ani de la Marea Unire de la 1918. Ca în […]
Reprezentanţii Bucovinei au declarat unirea cu România la 28 noiembrie 1918 în Sala Sinodală a Palatului Mitropolitan din Cernăuţi. Iar acest episod istoric fericit se datorează în principal boierului Iancu Flondor, jurnalistului Valeriu Branişte, profesorului Sextil Puşcaru, medicului Isidor Bodea sau ofiţerului Ilie Lazăr. Iancu Flondor, […]
Către: Domnul Adrian Câciu, Ministrul Finanțelor De la: Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării:Clarificări privind situația economică a României                                       Stimate Doamnule Ministru, Având în vedere că noul Guvern al României a fost investit pe clasica procedură de repede-înainte, cu dezbateri minime […]