Gianina Șerban – declarație politică – Joaca de-a guvernarea afectează încrederea în statul român pe termen lung.

Stimate colege,

Stimaţi colegi,

România nu își permite nici măcar o secundă să se afle într-o incertitudine maximă cu privire la guvernare și soluțiile ce trebuie implementate.

Asistăm cu toții, de ceva timp la o joacă de-a guvernarea, o joacă imatură, iresponsabilă din care nimeni nu are de câștigat, ba mai mult, cetățenii au de suferit.

Cetățenii resimt cel mai bine instabilitatea economică, iar acest lucru îl resimțim zi de zi prin creșteri enorme la prețul alimentelor, energiei electrice, gazelor, combustiblilor, etc. Suntem în prag de iarnă, iar cetățenii nu vor avea apă caldă și căldură.

Sistemul de sănătate este supra-solicitat. Zi de zi asistăm la diverse probleme grave cu care acest sistem se confruntă, precum: lipsa oxigenului, lipsa medicamentelor, lipsa aparaturii și a echipamentelor necesare pentru tratarea COVID-19, criza de personal pe anumite specializări și nu numai.

În domeniul protecției mediului situația este similară, problemele precum gestionarea deșeurilor, tăierile ilegale, poluarea aerului se extind și se agravează fără ca actuala guvernare să își asume răspunderea.

Zilele trecute, premierul propus Dacian Cioloș a venit cu o echipă de miniștri slabă și un program de guvernare foarte sumar. Spre exemplu, ca membru în Comisia pentru mediu și echilibru ecologic, minstrul propus a fost Mihai Goțiu, care a afirmat la audieri că programul de guvernare pe mediu a fost făcut prin prisma lui de jurnalist și cel mai probabil fără a se consulta cu specialiști. Nu a știut să facă diferența între noțiunea de gunoaie și noțiunea de deșeuri.

Astăzi suntem din nou într-o situație ce denotă că nu interesul României primează, ci al funcțiilor personale, al jocurilor politice meschine, în contextul în care domnul Ciucă și-a depus mandatul de premier desemnat.

Se pare că pe președintele Klaus Iohannis nu îl afectează această situație dramatică în care se află țara noastră, din moment ce încă nu a catadicsit să invite partidele la consultări pentru a desemna rapid un premier cu șanse reale de a forma o majoritate parlamentară.

Românii au nevoie de o guvernare transparentă, stabilă, care să-și asume un program de guvernare bine documentat, realist și aplicabil.

Încetați cu joaca de-a guvernarea și luați în calcul propunerile fiecărui partid pentru a găsi cele mai bune soluții!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MAI MULTE ARTICOLE

Adresată: Domnului Lucian ROMAȘCANU, ministru al Culturii De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 05/10/2022 Obiectul întrebării: Înlăturărarea statuii lui Avram Iancu, Erou al […]
Adresată:  Domnului Ionel Nicolae CIUCĂ, prim-ministru al României                    Domnului Bogdan AURESCU, ministru al Afacerilor Externe                    Domnului Barna TÁNCZOS, ministru al Mediului, Apelor și Pădurilor                    Domnului Petre DAEA, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile […]
Adresată: Domnului Alexandru RAFILA – Ministrul Sănătăţii, Domnului CSEKE Attila-Zoltán – Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administraţiei De către Domnul senator: Dorinel COSMA Circumscripția electorală: Nr. 7, Botoșani Grupul Parlamentar: A.U.R. Ședința Senatului din data de: 05.10.2022 Obiectul întrebării – Clarificări asupra anchetei de la Spitalul […]
Adresată:  Domnului Ionel Nicolae CIUCĂ, prim-ministru al României                    Domnului Lucian Nicolae BODE, ministrul Afacerilor Interne                    Domnului Raed ARAFAT, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: […]
În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) și ale art. 75 din Constituția României, republicată și cu prevederile art. 92 alin. (1) din Regulamentul Senatului, republicat, cu modificările și completările ulterioare, vă înaintăm ”Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr. 35/2007 privind creșterea siguranței în unitățile […]
În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) și ale art. 75 din Constituția României, republicată și cu prevederile art. 92 alin. (1) din Regulamentul Senatului, republicat, cu modificările și completările ulterioare, vă înaintăm ”Propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind […]