Gheorghe-Adrian Cătană – Interpelare – Tranzitul a cel puțin 4 milioane tone de cereale lunar dinspre Ucraina

Adresată: Sorin Mihai GRINDEANU, ministrul TRANSPOTURILOR ȘI INFRASTRUCTURII

De către: Senator Gheorghe Adrian CĂTANĂ

Circumscripția electorală: nr. 34 Sibiu

Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor

Data: 12/03/2024

Obiectul interpelării: Tranzitul a cel puțin 4 milioane tone de cereale lunar dinspre Ucraina

Stimate domnule ministru,

Ați declarat, la Tulcea, că România va asigura tranzitul a cel puțin 4 milioane tone de cereale lunar dinspre Ucraina, prin implementarea proiectului PRIMUS dedicat navigației pe timp de noapte pe Canalul Sulina.

Cu stupoare, constatăm că, după declarația dumneavoastră, tranzitul cerealelor dinspre Ucraina a căzut complet și transportatorii și operatorii portuari români șomează. Șomează după ce s-au încărcat, la presiunea mediatizată a statului român mult prea doritor să satisfacă nevoile Ucrainei, cu costurile aferente investițiilor menite creșterii productivității operării volumelor de cereale ucrainene al căror tranzit prin România a durat doar un an.

Acum un an de zile  îmi exprimam, tot printr-o interpelare adresată dumneavoastră, la care am primit un răspuns iresponsabil (în doi peri), îngrijorarea privind lipsa de viziune, precum și lipsa obiectivelor din domeniul transporturilor navale. Am ajuns chiar în situația acceptării tacite a atingerii suveranității României și a afectării grave a intereselor românilor privind transportul naval și a poziției logistice strategice a României, situație imposibil de întors în favoarea țării noastre. Și asta pentru ce? Pentru o eventuală felie din tortul prea îndepărtat al reconstrucției Ucrainei și, poate, ceva concesii.

Toate modificările și completările importante aduse prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 160/2020 sunt în prezent inaplicabile, fiind necesară reluarea procesului de adoptare legislativă, producându-se un blocaj major în reglementarea și buna funcționare a domeniului administrării porturilor și a căilor navigabile.

Încălcarea, cu bună știință, a tuturor reglementărilor interne (Legea 235/2017) și internaționale la numirea conducerii companiilor portuare unde Ministerul Transporturilor este acționar majoritar mă obligă să vă atrag atenția că veți răspunde în scurt timp de toate acestea!

Văzând lipsa dumneavoastră de viziune privind dezvoltarea activităților care măresc volumul mărfurilor care tranzitează România, vă solicit să-mi răspundeți în scris la următoarele întrebări:

  1. Care este motivul încetării tranzitării cerealelor dinspre Ucraina?
  2. Vă asumați, în vreun fel, situația în care ați pus operatorii din portul Constanța, îndemnați la investiții în echipamente pentru operarea unor volume de cereale care au încetat să tranziteze prin România?

2. Care este programul de investiții privind reactivarea și dezvoltarea instalațiilor de transbord, transvarsare, transpunere din stațiile CFR cu acces la ecartamentul de linie largă și sursa de finanțare?

3. Care este soarta celor 160 de vagoane RO LA, neutilizate, în contextul actual, generat de situația de la CFR Marfă ?

4. Cunoașteți ce s-a întâmplat cu navele specializate pentru transportul volumelor de marfă în vagoane (feribot) și RO-RO, vândute la licitație pe sume derizorii, care aparțineau  CFR Marfă?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Adresată de către doamna senator: Evdochia  AELENEI Circumscripţia electorală: Nr. 14 Constanța Grupul Parlamentar:  AUR Şedinţa Senatului din data de: 23.04.2024 Titlul declaraţiei politice:  O problemă socială: locuințe pentru tineri ! Doamnelor și  domnilor senatori!      Pornesc de la ideea că o țară părăsită de tinerii […]
Vreau să aduc în discuție portul din Constanța pentru care guvernul caută în regim de urgență un miliard de Euro pentru construcția de terminale specializate, bani care se doresc aduși din Emiratele Arabe Unite. Acesta a fost și scopul vizitei premierului Ciolacu în Qatar zilele trecute, […]
Spitalul de boli paliative din Botoșani, singura unitate spitalicească ridicată de la zero în ultimele trei decenii în județ, pentru care s-au plătit 3.2 milioane de euro, zace încă nefolosit, fiindcă statul român nu l-a recepționat nici la patru ani de la terminarea lucrărilor. Care sunt […]
Comasare alegerilor reprezintă, cu siguranță, încă o bătaie de joc la adresa cetățenilor acestei țări! Concretizarea acestei coaliții împotriva naturii – PSD-PNL nu reflectă, nici pe departe, vreo preocupare pentru viitorul european al acestei țări ci, mai degrabă, veșnica preocupare a unor adevărate găști mafiote de […]
După eșecul confirmat al ”României Educate”, dublat de eșecul simulării examenelor naționale căruia îi putem adăuga, liniștiți, și nebunia burselor de ”merit” pentru medii de 3 și 4 – o advărată mită electorală din bani publici, pseudoministrul educației, doamna Ligia Deca, recidivează, considerând că examenul de […]
Instituţia militară nu trebuie să fie în topul știrilor!. Cu cât se dă mai puţin în spectacol, cu atât este mai bine pentru ea şi pentru ţară. Calitatea ei se apreciază nu după cum se prezintă în faţa camerelor de luat vederi sau în paginile jurnalelor, […]