Gheba Daniel – declarație politică – De ce ministrul agriculturii, Florin Barbu, trebuie demis?

suveranitate alimentară

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, nu mai poate deține această funcție. Incompetența sa, lipsa de interes pentru fermierii români și favorizarea intereselor străine fac din el un ministru nociv pentru agricultura românească.

Este timpul să vorbim deschis despre o nedreptate flagrantă:

Fermierii români primesc cele mai mici subvenții din UE, fiind marginalizați și amenințați cu falimentul.

Guvernul PSD-PNL nu a luat nicio măsură concretă pentru a sprijini fermierii români în fața importurilor masive din Ucraina.

Subvențiile trebuie să fie egale pentru toți fermierii din UE, indiferent de regiune.

Importurile de produse agroalimentare din Ucraina afectează grav producătorii români, amenințând suveranitatea alimentară a țării, iar Guvernul nu a luat nicio măsură pentru a opri importurile masive din Ucraina, demonstrând o atitudine pasivă și lipsită de interes pentru agricultura românească.

Florin Barbu nu are nicio legătură cu agricultura românească, fiind preocupat doar de interesele de partid și ale baronilor PSD.

În timpul mandatului său, a susținut o serie de măsuri care favorizează corporațiile străine și supermarketurile, în detrimentul producătorilor români.

A refuzat inclusiv închiderea supermarketurilor în weekend, o măsură care ar fi avantajat fermierii români și a pornit un război nejustificat împotriva Casei Unirea, o instituție care promovează produsele românești.

Florin Barbu spune că mănâncă bio și îi încurajează pe români să își facă propriile sere, pentru a scăpa de pesticide. E incredibil cum ministrul Agriculturii continuă să îi sfideze pe români. Cum să le ceri românilor amărâți să cumpere produse bio după ce Guvernul din care faci parte a majorat TVA pentru aceste alimente de la 5 la 9% la început de an?

Domnule ministru, românii nu știu cum să mai facă economie, iar dumneata le ceri să cumpere produse bio, ignorând realitatea economică precară a majorității populației? În loc să veniți doar cu sfaturi de viață, mai bine luați măsuri pentru eliminarea alimentelor nesănătoase din marile magazine, majoritatea produse din import.

Soluția după demiterea ministrului agriculturii mai înseamnă adoptarea unui program de guvernare responsabil, orientat către prosperitatea reală a fiecărui român.

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor are următoarele propuneri pentru a reașeza România pe harta Europei și a ajuta-o să redevină grânarul Europei:

Dublarea subvențiilor pentru exploatațiile agricole mici;

Asigurarea suveranității agroalimentare și agroenergetice a României;

Finanțarea producției și achiziției de utilaje agricole;

Înființarea a 50 de centre logistice en-gros la nivel de cooperative județene;

Sprijinirea a 25.000 de țărani pentru investiții în carmangerii;

Prezervarea și valorificarea agro-biodiversității României;

Declararea gospodăriei țărănești familiale ca obiectiv strategic național;

Investiții în renașterea învățământului agricol.

Incompetența, lipsa de interes și trădarea intereselor naționale de către ministrul agriculturii, Florin Barbu, îl fac incompatibil cu această funcție. Demisia sa este necesară pentru a salva agricultura românească și a asigura suveranitatea alimentară a țării, iar propunerea AUR este ca Parlamentul României să adopte moțiunea de cenzură și să demită ministrul agriculturii, Florin Barbu.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, împreună cu o echipă de voluntari, au organizat o acțiune de curățenie în Delta Văcărești din București. Această zonă, situată la doar 5 km de centrul orașului, reprezintă cel mai mare spațiu verde compact din București, acoperind o suprafață […]
Specialiștii care au lucrat la programul de guvernare propus de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) au prezentat vineri, 12 aprilie, în cadrul unui eveniment organizat la Grand Hotel București, mai multe măsuri care apar în acesta. AUR a ales să prezinte măsuri ale programului de guvernare […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, Claudiu Târziu, a reacționat foarte dur față de votul din 11 aprilie din Parlamentul European, privind includerea, în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, a dreptului la avort. „O oroare fără margini a fost votată de […]
Revendicăm atenția asupra unui eveniment profund șocant, care a avut loc recent în cadrul sistemului medical românesc și care aruncă o umbră întunecată asupra integrității acestui malaxor condus de Ministrul Rafila. Un asistent medical din cadrul Spitalului Sf. Pantelimon din București aduce acuzații grave, sugerând că […]
În această săptămână, la Bruxelles, s-a votat dosarul privind gestionarea situațiilor legate de azil și migrație care prevede impunerea unor cote de refugiați pentru statele membre, un subiect fierbinte ce revine periodic în prim-plan și care a creat de-a lungul timpului controverse și tensiuni între reprezentanții […]
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Municipiului București, solicită președinților PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, retragerea de urgență a candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu la funcția de primar al Capitalei. Potrivit lui Mihai Enache, în ultimele zile au apărut mai multe informații care devoalează […]