George Simion – întrebare parlamentară către Curtea de Conturi a României – Situația financiară actuală a COLTERM SA Timișoara.

Adresată:Domnului Președinte Mihai Busuioc Curtea de Conturi a României   
De către:  George Nicolae SIMION Deputat circumscripția nr. 42  București   
Subiectul:Situația financiară actuală a COLTERM SA Timișoara   

Stimate domnule Președinte,

Recent au apărut în spațiul public informații privitoare la faptul că societatea de termoficare a Municipiului Timișoara a intrat oficial în insolvență.

COLTERM SA Timișoara a fost înființată în 2004 prin Hotărâre a Consiliului Local, acesta fiind acționarul unic al aceste companii locale de termoficare.

Aflată, așadar, în subordinea Consiliului Local Timișoara,  COLTERM SA are ca obiect principal de activitate furnizarea apei calde și a căldurii către populația localității.

Reprezentanții administrației locale au declarat că necesitatea intrării în insolvență a acestei companii a fost determinată de datoriile istorice ale acesteia în cuantum de 320 milioane lei.

Dată fiind însemnătatea acestei companii pentru Municipiul Timișoara și, totodată, dimensiunile efectelor negative în urma unui eventuale eșuări a procedurii de reorganizare în care compania se află în prezent, vă adresez rugămintea de a ne transmite răspuns la următoarele întrebări:

  1. În ultimii 3 ani s-au efectuat acțiuni de audit sau control la această companie?
  2. Cu prilejul efectuării acestor acțiuni de audit sau control au fost constatate abateri de la legalitate și regularitate ce vizează patrimoniul deținut sub orice formă de compania COLTERM SA, în ceea ce privește proveniența lui, componența acestuia (public sau privat al statului, public sau privat al municipalității, privat al companiei sau deținut de aceasta în administrare/folosință/comodat) și modul de utilizare și gestionare al acestuia în folosul comunității locale?
  3. Cum au fost valorificate aceste constatări?
  4. S-au efectuat acțiuni de verificare a ducerii la îndeplinire a măsurilor/recomandărilor dispuse în urma efectuării acțiunilor de audit/control?
  5. Sunt programate acțiuni de audit sau control pentru anul 2021 sau 2022 care să vizeze aceste aspecte, având în vedere noile realități determinate de incapacitatea administrațiilor locale de soluționare a acestei probleme, ceea ce a dus la intrarea în insolvență a companiei, cu riscul major ca municipiul Timișoara să piardă propriul patrimoniu și implicit riscul ca activitatea de termoficare să devină exclusiv privată? Dacă da, în ce perioade?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published.

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) solicită partidelor aflate la guvernare să renunțe la propunerea de creștere cu 60% a impozitului pe dividende și cu 80% a TVA-ului pentru industria HORECA, măsuri fiscale care ar afecta dramatic antreprenorii români. „În loc să procedeze la debirocratizare, la reducerea […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a strâns la nivel național, precum și din diaspora, peste 2 milioane de semnături pentru demiterea lui Klaus Iohannis din funcția de președinte al României. „Românii nu îl mai vor pe Klaus Iohannis. Această campanie s-a bucurat de o largă susținere […]
Către: Domnul Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății Domnul Attila-Zoltán Cseke, Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației Adresată de către: Senator Adrian Costea Circumscripţia electorală: 23 Grupul Parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor (A.U.R.) Obiectul întrebării: Deficitul de medici de familie în România Data: 22 iunie 2022 Stimați Domni Miniștri, […]
Adresată: Domnului Barna TÁNCZOS, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către:  Senator Dorinel Cosma Circumscripţia electorală: Grupul parlamentar: AUR Şedința Senatului din data de: 22.06.2022 Obiectul întrebării: Controalele la  societățile comerciale ce practică arderi ilegale de deșeuri Stimate domnule Ministru, Pe 14 aprilie au avut loc […]
 Adresată:  Domnului ministru Carol Eduard NOVAK, Ministrul Sporturilor De către:  Domnul Senator Sorin Cristian MATEESCU  Circumscripţia electorală nr.14 Constanța,  Grupul  Parlamentar  AUR – Senat  şi prezentată în şedinţa Plenului din 22.06.2022 Obiectul întrebării : situația în care fostului mare fotbalist  Stelian Carabaș  i s-a îngrădit dreptul […]
Adresată: Domnului Ministru al Transporturilor Și Infrastructurii, Sorin Mihai GRINDEANU De către: Senator Andrei BUSUIOC Circumscripția electorală: NR. 39, Vaslui Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Obiectul întrebării: Probabilitatea dezvoltării unui drum de mare viteză pe ruta Tișița- Vama Albița. Data: 22.06.2022 Stimate domnule ministru, Sorin […]