George Simion – întrebare parlamentară către Curtea de Conturi a României – Situația financiară actuală a COLTERM SA Timișoara.

Adresată:Domnului Președinte Mihai Busuioc Curtea de Conturi a României   
De către:  George Nicolae SIMION Deputat circumscripția nr. 42  București   
Subiectul:Situația financiară actuală a COLTERM SA Timișoara   

Stimate domnule Președinte,

Recent au apărut în spațiul public informații privitoare la faptul că societatea de termoficare a Municipiului Timișoara a intrat oficial în insolvență.

COLTERM SA Timișoara a fost înființată în 2004 prin Hotărâre a Consiliului Local, acesta fiind acționarul unic al aceste companii locale de termoficare.

Aflată, așadar, în subordinea Consiliului Local Timișoara,  COLTERM SA are ca obiect principal de activitate furnizarea apei calde și a căldurii către populația localității.

Reprezentanții administrației locale au declarat că necesitatea intrării în insolvență a acestei companii a fost determinată de datoriile istorice ale acesteia în cuantum de 320 milioane lei.

Dată fiind însemnătatea acestei companii pentru Municipiul Timișoara și, totodată, dimensiunile efectelor negative în urma unui eventuale eșuări a procedurii de reorganizare în care compania se află în prezent, vă adresez rugămintea de a ne transmite răspuns la următoarele întrebări:

  1. În ultimii 3 ani s-au efectuat acțiuni de audit sau control la această companie?
  2. Cu prilejul efectuării acestor acțiuni de audit sau control au fost constatate abateri de la legalitate și regularitate ce vizează patrimoniul deținut sub orice formă de compania COLTERM SA, în ceea ce privește proveniența lui, componența acestuia (public sau privat al statului, public sau privat al municipalității, privat al companiei sau deținut de aceasta în administrare/folosință/comodat) și modul de utilizare și gestionare al acestuia în folosul comunității locale?
  3. Cum au fost valorificate aceste constatări?
  4. S-au efectuat acțiuni de verificare a ducerii la îndeplinire a măsurilor/recomandărilor dispuse în urma efectuării acțiunilor de audit/control?
  5. Sunt programate acțiuni de audit sau control pentru anul 2021 sau 2022 care să vizeze aceste aspecte, având în vedere noile realități determinate de incapacitatea administrațiilor locale de soluționare a acestei probleme, ceea ce a dus la intrarea în insolvență a companiei, cu riscul major ca municipiul Timișoara să piardă propriul patrimoniu și implicit riscul ca activitatea de termoficare să devină exclusiv privată? Dacă da, în ce perioade?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Pentru a evita în viitor eșecuri de magnitudinea celui înregistrat pe 8 decembrie, România trebuie să facă o ajustare fermă și rapidă a raporturilor bilaterale cu țările care îi prejudiciază interesele politice și economice la nivelul Uniunii Europene. Gestul paradoxal și ilogic al reprezentantului Olandei, prin […]
AUR
Ratarea aderării la Spațiul Schengen este un eșec monumental de politică externă al Președintelui Iohannis și al Guvernului Ciucă. Pentru români, este o trezire cruntă la realitate și o dovadă în plus că umilința, compromisurile, lașitatea și impostura nu sunt instrumente cu care să poată fi […]
Adresată:  Domnului Nicolae-Ionel CIUCĂ, prim-ministru al României                    Domnului Lucian ROMAȘCANU, ministru al Culturii De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 07/12/2021 Obiectul întrebării: […]
Deputatul AUR, Dumitru-Viorel Focșa, a declarat că AUR a inițiat un proiect de lege care a fost în această săptămâna dezbătut în Comisia pentru Energie de la Senat și care prevede fuziunea dintre 2 coloși de producere a energiei electrice: CE Oltenia și Hidroelectrica. Potrivit deputatului […]
Deputatul AUR, Antonio Andrușceac, a declarat, în cadrul conferinței săptămânale de presă, că AUR își dorește să vadă în bugetul de stat și acele proiecte benefice pentru țară pe care le va depune opoziția. Liderul deputaților AUR a precizat că AUR se va opune unui buget […]
Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, a declarat, în cadrul conferinței de presă săptămânale, că pretextul invocat de Cancelarul Austriei că prin România sau din România există fluxuri masive de imigranți ilegal este unul rușinos din punctul de vedere al AUR. Liderul […]