George Simion – întrebare parlamentară către Curtea de Conturi a României – Situația financiară actuală a COLTERM SA Timișoara.

Adresată:Domnului Președinte Mihai Busuioc Curtea de Conturi a României   
De către:  George Nicolae SIMION Deputat circumscripția nr. 42  București   
Subiectul:Situația financiară actuală a COLTERM SA Timișoara   

Stimate domnule Președinte,

Recent au apărut în spațiul public informații privitoare la faptul că societatea de termoficare a Municipiului Timișoara a intrat oficial în insolvență.

COLTERM SA Timișoara a fost înființată în 2004 prin Hotărâre a Consiliului Local, acesta fiind acționarul unic al aceste companii locale de termoficare.

Aflată, așadar, în subordinea Consiliului Local Timișoara,  COLTERM SA are ca obiect principal de activitate furnizarea apei calde și a căldurii către populația localității.

Reprezentanții administrației locale au declarat că necesitatea intrării în insolvență a acestei companii a fost determinată de datoriile istorice ale acesteia în cuantum de 320 milioane lei.

Dată fiind însemnătatea acestei companii pentru Municipiul Timișoara și, totodată, dimensiunile efectelor negative în urma unui eventuale eșuări a procedurii de reorganizare în care compania se află în prezent, vă adresez rugămintea de a ne transmite răspuns la următoarele întrebări:

  1. În ultimii 3 ani s-au efectuat acțiuni de audit sau control la această companie?
  2. Cu prilejul efectuării acestor acțiuni de audit sau control au fost constatate abateri de la legalitate și regularitate ce vizează patrimoniul deținut sub orice formă de compania COLTERM SA, în ceea ce privește proveniența lui, componența acestuia (public sau privat al statului, public sau privat al municipalității, privat al companiei sau deținut de aceasta în administrare/folosință/comodat) și modul de utilizare și gestionare al acestuia în folosul comunității locale?
  3. Cum au fost valorificate aceste constatări?
  4. S-au efectuat acțiuni de verificare a ducerii la îndeplinire a măsurilor/recomandărilor dispuse în urma efectuării acțiunilor de audit/control?
  5. Sunt programate acțiuni de audit sau control pentru anul 2021 sau 2022 care să vizeze aceste aspecte, având în vedere noile realități determinate de incapacitatea administrațiilor locale de soluționare a acestei probleme, ceea ce a dus la intrarea în insolvență a companiei, cu riscul major ca municipiul Timișoara să piardă propriul patrimoniu și implicit riscul ca activitatea de termoficare să devină exclusiv privată? Dacă da, în ce perioade?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

privire
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) critică noile măsuri ”de relaxare” anunțate de CNSU, care nu reprezintă altceva decât noi măsuri jignitoare la adresa românilor cinstiți și muncitori, a căror singură vină este că nu s-au vaccinat. „Așa-numitele <<măsuri de relaxare>> nu rezolvă, în esență, nimic, pentru […]
Adresată: Domnului Ministru al Afacerilor Interne-Lucian Nicolae Bode De către: Senator Rodica Boancă Circumscripția: nr. 23, Ialomița Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 08.12.2021 Obiectul întrebării: construirea noului stadion Dinamo Stimate domnule Ministru, Lucian Nicolae Bode,                 Sportul înseamnă în primul […]
Adresată:  Domnului Sorin Mihai GRINDEANU, viceprim-ministru, ministru al Transporturilor și Infrastructurii                    Domnului Mihai-Cătălin VĂSII, prefect al județului Brașov                    Domnului István RÁDULY, prefect al județului Covasna De către: Senator Ionuț NEAGU, secretar al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: […]
Rodica Boancă
Adresată: Domnului Ministru al Sănătății, Alexandru Rafila De către: Senator Rodica Boancă Circumscripția: nr. 23, Ialomița Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 08.12.2021 Obiectul interpelării: Costul tratamentului pentru Covid-19 Stimate domnule Ministru Alexandru Rafila,          Nu mai este niciun secret faptul […]
Adresată: Domnului Ministru al Sănătății, Alexandru Rafila De către: Senator AELENEI Evdochia Circumscripția: nr. 14, Constanţa Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 08.12.2021 Obiectul interpelării: certificatele verzi versus adeverințele de vaccinare Stimate Domnule Ministru Alexandru Rafila,           De la săptămână la […]
Adresată: Domnului Ministru al Economiei, Florin Marian SPĂTARU De către: Senator Valentin-Rică Cioromelea Circumscripția: nr. 38, Tulcea Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Ședința Senatului din data de: 08.12.2021 Obiectul interpelării: resursele neexploatate de grafit Stimate domnule Ministru, Florin Marian SPĂTARU             Deși mare parte a […]