Focșa Dumitru-Viorel – întrebare parlamentară către Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă – Tragediile de la Constanța.

Către: Domnul Raed ARAFAT,

Secretar de stat, șef al Departamentului Situații de Urgență

De la: Deputat AUR Dumitru-Viorel FOCȘA,

Circumscripția Nr. 14, Constanța

Obiectul interpelării: Tragediile de la Constanța

Stimate domnule Secretar de Stat,

Dumneavoastră, în calitate de „declanșator de anchete cu asprime” de fiecare dată după ce ne mor românii cu zile și care se finalizează cu fix nimic, vă amintesc următoarele:

Marți, 16 februarie, în municipiul Constanța a avut loc un incendiu care a lăsat în urmă o tragedie. O familie lovită deja de o nenorocire, fiul acestora decedând în urmă cu o lună, a jelit până… s-a stins, la propriu. În apartamentul acestora de la etajul 6 dintr-un bloc de 7 nivele a izbucnit un incendiu. Femeia s-a agățat disperată de balcon, pentru a nu fi arsă de vie. În fața neputinței forțelor de intervenție, a căzut și a decedat. O utilitară cu o autoscară a ajuns la fața locului, parcurgând un traseu de peste 8 km, fiind… prea târziu. A ajuns după 20 DE MINUTE de la sesizare!

Potrivit ISU Dobrogea, există doar trei autoscări la nivelul întregului județ Constanța! Vă amintesc domnule ministru secretar de stat că județul Constanța este cel mai urbanizat județ al țării: TREI municipii și alte câteva orașe. Existența a doar trei autoscări pentru astfel de intervenții este O CRIMĂ, domnule ministru secretar de stat, o crimă pe care o cunoașteți și o tolerați! Îmi asum cuvintele și veți vedea de ce!

Dumneavoastră cunoașteți județul Constanța din prisma poziției la Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de organizator de bilanțuri la ISU Dobrogea și IPJ Constanța și IJJ Constanța, pentru că… știm bine: NIMENI nu vă iese din cuvânt, deși LEGAL nu aveți această autoritate!

Ne tot explicați că „presa coruptă are interese oculte”. Mulțumită presei din Constanța, am aflat că MINȚIȚI cu nerușinare și că autoscara nu a ajuns „în două minute”, ci în 20 DE MINUTE!

Tot presa este de vină când ne spune că ați EȘUAT în Munții Apuseni? În Lacul Siutghiol – unde au murit medicii emblemă ai Constanței? La Colectiv? La Piatra Neamț? La Matei Balș? AZI în MIJLOCUL CONSTANȚEI, la 500 m de SEDIUL ISU Dobrogea? Tot presa e de vină domnule șef DSU?

Știu bine: Șeful ISU Dobrogea va fi sacrificat de dumneavoastră, pentru că el a fost trimis la Constanța de la Botoșani, după ce col. Popa de la ISU Dobrogea a murit și, să fim sinceri, astăzi suportăm detașarea incompetenței dumneavoastră! Șeful ISU Dobrogea de azi NU are nici o vină! Nimeni nu știe, domnule profesionist, de ce ați trimis o botoșănean la Constanța! Care nu are nici o vină! Noi, la Constanța, știm că îl veți demite și apoi veți declara în presa bucureșteană că ați… făcut ordine!

Vina vă aparține Dvs., domnule Arafat!

       Astfel, domnule Secretar de stat, pentru că amândoi avem interesul să prezentăm ADEVĂRUL – sunt convins de asta, haideți să o facem!

          Prin prezenta vă solicit să clarificați pentru toți locuitorii județului Constanța următoarele:Când ați solicitat ultima inspecție la nivelul județului Constanța cu privire la ISU Dobrogea? (Data exactă!)

 1. Aveți la îndemână un raport?
 2. Dacă există, ce vă spune acel raport? VĂ ROG SĂ MI-L PREZENTAȚI INTEGRAL!
 3. Care sunt măsurile pe care le-ați demarat cu privire la ISU Dobrogea?
 4. Când aveți de gând să demarați CONCRET măsuri cu privire la ISU Dobrogea?
 5. Din perspectiva DSU, câte autoscări sunt necesare la nivelul județului Constanța?
 6. Care au fost recomandările în acest sens?
 7. Au fost respectate? Dacă DA – detaliat, dacă NU – detaliat!
 8. De ce nu sunt suficiente autoscările și când ați sesizat acest aspect ultima dată?
 9. Care au fost măsurile în acest sens care vi s-au comunicat?
 10. De ce la nivelul ISU Dobrogea NU există saltele gonflabile, deși dvs. sunteți responsabil de acest aspect de ani de zile?
 11. Pe cine DAȚI VINA pentru că la nivelul ISU Dobrogea nu există saltele gonflabile?
 12. Când aveți de gând să achiziționați saltele gonflabile pentru ISU Dobrogea?
 13. Cine v-a spus să NU achiziționați mai multe autoscări și saltele gonflabile pentru ISU Dobrogea?
 14. DE CE NU AVEM AUTOSCĂRI ȘI SALTELE GONFLABILE ÎN CONSTANȚA?
 15. Când aveți de gând să recunoașteți că sute de români au murit în ultimii ani în tragedii care puteau fi evitate și în loc să plecați dvs. au demisionat premieri și miniștri, tocmai ca să rămâneți în funcția în care tratați toată România cu dispreț?
 16. Ați fost la mormintele decedaților din Apuseni, Siutghiol, Colectiv, Piatra Neamț, Matei Balș, Constanța?
 17. Dacă răspunsul la pct. 17 este NU… Când intenționați să aveți conștiință, fie ea și palestiniană?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

CĂTRE, BIROUL PERMANENT AL SENATULUI           În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1)  și ale art. 75 din Constituția României, republicată, precum și cu prevederile art. 92 alin. (2) și (4) din Regulamentul Senatului, republicat, vă înaintăm propunerea legislativă „Lege pentru modificarea și completarea Legii […]
CĂTRE, BIROUL PERMANENT AL SENATULUI În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) și ale art. 75 din Constituția României, republicată și cu prevederile art. 92 alin. (2) și (4) din Regulamentul Senatului, republicat, vă înaintăm propunerea legislativă intitulată„LEGE pentru completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul […]
CĂTRE, BIROUL PERMANENT AL CAMEREI DEPUTAȚILOR În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) și ale art. 75 din Constituția României, republicată, și cu prevederile art. 92 alin. (1) din Regulamentul Camerei Deputaților, republicat, vă înaintăm propunerea legislativă intitulată „Lege pentru modificarea art. 16 alin. (1) […]
CĂTRE, BIROUL PERMANENT AL SENATULUI În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) și ale art. 75 din Constituția României, republicată și cu prevederile art. 92 alin. (2) și (4) din Regulamentul Senatului, republicat, vă înaintămPropunerea legislativă ”Lege pentru aprobarea Programului național de conformare a fondului […]
CĂTRE, BIROUL PERMANENT AL SENATULUI În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) și ale art. 75 din Constituția României, republicată și cu prevederile art. 92 alin. (2) și (4) din Regulamentul Senatului, republicat, vă înaintăm propunerea legislativă intitulată„Lege pentru modificarea Legii nr.126/1995 privind regimul materiilor […]
CĂTRE, BIROUL PERMANENT AL SENATULUI În conformitate cu prevederile art. 74 alin. (1) și ale art. 75 din Constituția României, republicată și cu prevederile art. 92 alin. (2) și (4) din Regulamentul Senatului, republicat, vă înaintăm propunerea legislativă intitulată„Lege pentru completarea art. 128 din Legea învățământului […]