Către: domnul Petre Daea Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale
De la: domnul Dumitru-Viorel FOCŞA, deputat în circumscripția electorală nr.14
Constanța
Obiectul întrebării: Evoluţia preţurilor alimentelor până la Crăciun
Stimate Domnule ministru,
Sărbătorile se apropie cu pași repezi, iar românii vor avea o masa din ce în ce mai săracă, fapt ce reflectă, până la urmă, și incapacitatea guvernului, din care și dumneavoastră faceți parte, de a genera politici economice și sociale viabile.
Spre exemplu, preţul carcasei de porc din România este de 220 de euro, faţă de media din Uniunea Europeană, care este de 208 euro, iar pentru Crăciun se anunță un preț per kilogram care va atinge chiar și 60 de lei.
Față de cele expuse până acum, domnule ministru, vă rog să îmi faceți următoarele precizări: cum este posibil ca prețul cărnii de porc să atingă aceste praguri, precum și care sunt măsurile imediate pe care le veți adopta pentru ca cetățenii să aibe posibilitatea să achiziționeze produse agroalimentare la prețuri acceptabile și corelate cu veniturile reale din România?
Nu există răspunsuri