Evdochia Aelenei – Declarație politică – Dosarul  vaccinurilor antiCovid la DNA!

Adresată de către doamna senator: Evdochia  AELENEI

Circumscripţia electorală: Nr. 14 Constanța

Grupul Parlamentar:  AUR

Şedinţa Senatului din data de: 5.11.2023

Titlul declaraţiei politice:  Dosarul  vaccinurilor antiCovid la DNA !

Doamnelor și domnilor senatori,

     Senatul României a ridicat săptămâna trecută imunitatea parlamentară domnului Vasile Câțu, fost premier pe vremea pandemiei, cel care a dispus plata unui miliard de euro pentru mai multe zeci de milioane de vaccinuri antiCovid, din care cea mai mare parte au fost distruse, fiind cu termenul de valabilitate depășit.

     Probabil va urma un proces al celor trei persoane pentru care DNA a cerut ridicarea imunității.

     E bine dacă se face lumină în acest dosar asupra căruia planau destule suspiciuni chiar dacă purtătorii lozincii fără penali în funcții publice au sărit ca arși împotriva justiției și cerând protecție de la UE.

     Pentru mine, ca pentru toți cetățenii români, problema este că nu avem un răspuns la întrebarea de ce s-au comandat atât de multe vaccinuri, cu mult peste orice necesar  când se știa că pot expira într-un termen scurt?

     E aici o problemă, pentru că în mai 2021 campania de vaccinare, pornită în trombă la începutul anului cu peste 37 de milioane de doze, suficiente pentru vaccinarea întregii populații de trei ori, deja se dovedea un eșec, în sensul că nici jumătate din populație nu se vaccinase.

     De ce s-au mai achiziționat atunci încă 50 de milioane de vaccinuri?

     Vă spun ce cred eu: președintele și-a asumat campania antiCovid pe cont propriu, guvernanții, în frunte cu premierul, s-au ploconit în fața acestuia disperați că populația nu se vaccinează, iar cu toții au tăcut frumos față de Comisia Europeană, care, la rândul ei, comandase un miliard de doze de vaccin și care trebuiau distribuite la cele câteva sute de milioane de europeni.

     Pentru mine, cea mai plauzibilă explicație a aruncării cu bani pe vaccinuri inutile este atitudinea de risipitori nepăsători cu banii publici, atitudine care se vede de la președinte și până la ultimul primar din această țară. 

      În fine, nu pot să nu observ că în acest context cei mai penibili se dovedesc liderii USR, care, prin recentele ieșiri la rampă, și-au călcat în picioare toate principiile  și valorile morale și politice, principii pe care le clamau și pentru care au fost votați la europarlamentare și la alegerile legislative din campaniile trecute.  Aceștia au făcut un salt mortal, de la „justiția independentă” la „justiția ne face dosare politice”.

     N-aș vrea să cobesc, dar știu că cine face ca Dragnea va păți ce a pățit Dragnea! Electoratul USR nu are decât să strige de data aceasta: USR,PSD, PNL – aceeași mizerie!

     Iată un alt lucru bun al acestui demers al DNA, acela că a dat pe față demagogia politică a acestui partid care se pretindea altceva decât credea cu adevărat.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, prezent duminică, 19 mai, la Baia Mare, în Maramureș, în cadrul Caravanei Patrioți în Europa, prin care AUR își prezintă candidații la alegerile din data de 9 iunie, a subliniat importanța acestor alegeri și diferențele dintre ceea […]
Sfânta zi de Duminică, 19 mai, a prilejuit oprirea Caravanei Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, în județul Maramureș, la Baia Mare. Sute de oameni au participat la Baia Mare la prezentarea unora dintre candidații AUR la alegerile […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a fost sâmbătă, 19 mai, pentru toată ziua, în județul Bistrița-Năsăud. În Bistrița, după un flashmob în parcul unde se regăsește și Cetatea Bistriței, o parte dintre candidații la alegerile europarlamentare […]
Cristian Terheș, europarlamentar, cel care deschide lista Alianței AUR pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie, lansează un apel urgent către cetățeni în contextul investigațiilor desfășurate de Parchetul European (EPPO) asupra președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cristian Terheș critică vehement protejarea continuă a […]
Între 27 mai și 1 iunie, la Geneva, va avea loc cea de-a 77-a adunare a Organizației Mondiale a Sănătății care, potrivit tuturor informațiilor disponibile până la acest moment, prin adoptarea Tratatului de Pandemie Globală, urmărește să instaureze o nouă formă de control la nivel global. […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, vineri, 17 mai, în județul Mureș, la Sighișoara și la Târgu Mureș. În urma unui flashmob organizat în centrul orașului Sighișoara, participanții au ajuns în Cetatea Medievală din Târgu […]