Evdochia Aelenei – Declarație politică – Dosarul  vaccinurilor antiCovid la DNA!

Adresată de către doamna senator: Evdochia  AELENEI

Circumscripţia electorală: Nr. 14 Constanța

Grupul Parlamentar:  AUR

Şedinţa Senatului din data de: 5.11.2023

Titlul declaraţiei politice:  Dosarul  vaccinurilor antiCovid la DNA !

Doamnelor și domnilor senatori,

     Senatul României a ridicat săptămâna trecută imunitatea parlamentară domnului Vasile Câțu, fost premier pe vremea pandemiei, cel care a dispus plata unui miliard de euro pentru mai multe zeci de milioane de vaccinuri antiCovid, din care cea mai mare parte au fost distruse, fiind cu termenul de valabilitate depășit.

     Probabil va urma un proces al celor trei persoane pentru care DNA a cerut ridicarea imunității.

     E bine dacă se face lumină în acest dosar asupra căruia planau destule suspiciuni chiar dacă purtătorii lozincii fără penali în funcții publice au sărit ca arși împotriva justiției și cerând protecție de la UE.

     Pentru mine, ca pentru toți cetățenii români, problema este că nu avem un răspuns la întrebarea de ce s-au comandat atât de multe vaccinuri, cu mult peste orice necesar  când se știa că pot expira într-un termen scurt?

     E aici o problemă, pentru că în mai 2021 campania de vaccinare, pornită în trombă la începutul anului cu peste 37 de milioane de doze, suficiente pentru vaccinarea întregii populații de trei ori, deja se dovedea un eșec, în sensul că nici jumătate din populație nu se vaccinase.

     De ce s-au mai achiziționat atunci încă 50 de milioane de vaccinuri?

     Vă spun ce cred eu: președintele și-a asumat campania antiCovid pe cont propriu, guvernanții, în frunte cu premierul, s-au ploconit în fața acestuia disperați că populația nu se vaccinează, iar cu toții au tăcut frumos față de Comisia Europeană, care, la rândul ei, comandase un miliard de doze de vaccin și care trebuiau distribuite la cele câteva sute de milioane de europeni.

     Pentru mine, cea mai plauzibilă explicație a aruncării cu bani pe vaccinuri inutile este atitudinea de risipitori nepăsători cu banii publici, atitudine care se vede de la președinte și până la ultimul primar din această țară. 

      În fine, nu pot să nu observ că în acest context cei mai penibili se dovedesc liderii USR, care, prin recentele ieșiri la rampă, și-au călcat în picioare toate principiile  și valorile morale și politice, principii pe care le clamau și pentru care au fost votați la europarlamentare și la alegerile legislative din campaniile trecute.  Aceștia au făcut un salt mortal, de la „justiția independentă” la „justiția ne face dosare politice”.

     N-aș vrea să cobesc, dar știu că cine face ca Dragnea va păți ce a pățit Dragnea! Electoratul USR nu are decât să strige de data aceasta: USR,PSD, PNL – aceeași mizerie!

     Iată un alt lucru bun al acestui demers al DNA, acela că a dat pe față demagogia politică a acestui partid care se pretindea altceva decât credea cu adevărat.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Ziua a treia de la Conservative Political Action Conference – CPAC a fost marcată de discursul susținut de Donald Trump, fostul și cel mai probabil viitorul președinte al Statelor Unite ale Americii. Cu acest prilej, președintele AUR George Simion a subliniat că suveranismul trebuie să fie […]
Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]
Președintele AUR, George Simion, a transmis, din Statele Unite ale Americii, de la CPAC, un mesaj cu privire la ultimele evoluții de pe scena politică din România. Acesta a spus că ceea ce se întâmplă în România este inimaginabil, un atac asupra democrației. „Ceea ce se […]