Evdochia Aelenei – Declarație politică – Ce votăm? Idei, programe, oameni cu identitate morală și profesională!

Adresată de către doamna senator: Evdochia  AELENEI

Circumscripţia electorală: Nr. 14 Constanța

Grupul Parlamentar:  AUR

Şedinţa Senatului din data de: 05.03.2024

Titlul declaraţiei politice: Ce votăm? Idei, programe, oameni cu identitate morală și

profesională!

Doamnelor și  domnilor senatori!

     Peste trei luni, românii sunt chemați la urne și deja se întreabă ce și pentru ce să voteze.

     O parte dintre votanți, așa cum ne arată sondajele, știu că se duc la vot și mai știu pe cine vor pune ștampila cu votat.

     Dar rămân încă mulți indeciși, iar aceștia, în caz că vor fi convinși să voteze, pot înclina balanța electorală la toate rândurile de alegeri. În plus, în funcție de calitatea campaniei electorale și a ofertei partidelor, unii dintre alegătorii deciși se pot răzgândi.

     Cu alte cuvinte, partida se joacă, finalul ne poate surprinde. Așa că are rost întrebarea: ce votăm?

     Tehnic vorbind, la locale votăm oameni din partide sau neafiliați politic, la europene votăm lista de persoane propuse de formațiunile politice, teoretic și independenți, la parlamentare votăm partide, iar la prezidențiale votăm omul.

     După cum se poate observa, cam peste tot este vorba de oameni. Chiar și la parlamentare ne orientăm după numele care sunt înscrise la începutul listei. De aceea și partidele își pun în capul listei pe cei mai eligibili candidați.

     În teorie se spune să votăm idei și principii. Pe principii ne putem înțelege și cam toți competitorii se declară adepții lor. Să susținem prin vot aplicarea celor mai bune idei pentru localitățile în care votăm, pentru România și pentru Uniunea Europeană din care facem parte. Idei sunt multe, unele contradictorii și nu întotdeauna oamenii și partidele care promit că susțin cele mai bune idei sunt și cei mai credibili.

     Apoi, idei nu prea se discută pe scena noastră politică, deși, cum spune o zicală,  e dreptul oricărui om să bată câmpii. În politică au prioritate interesele, deși se vorbește mai puțin dspre acestea. Pentru că aici intervine diferența dintre ceea ce vor alegătorii și interesele celor aleși.

     Am constat această mare diferență în urma tuturor alegerilor din ultimii 30 de ani din România.

     Prin urmare, orice am vota – idei, principii, oameni, rămâne întotdeauna loc pentru o substanțială dezamăgire postelectorală.

     Dar aceasta este frumusețea și ceea ce ne atrage spre politică; de fiecare rundă de alegeri încercăm să dăm marea lovitură și de fiecare dată eșuăm mai mult sau mai puțin.

     Negreșit așa va fi si în acest an cu alegerile din țara noastră. Totuși, dezamăgirea postelectorală nu se dovedește demoralizatoare și nici demobilizatoare, pentru că procesul electoral se reia de fiecare dată cu noi speranțe și iluzii. Iar speranța, cum se spune, moare ultima.

     Chiar știind că nu vor alege cele mai frumoase principii, cele mai bune idei și cei mai indicați oameni, eu le cer românilor să participe la vot, să intre în jocul politic democratic, fie și pentru o mică experiență dezamăgitoare. Votul popular este necesar măcar pentru a evita răul cel mare. Să ne încurajăm: dacă acum nu ne-a ieșit cum am dorit, le vom arăta noi politicienilor data viitoare!

     Partidele aflate acum la guvernare în România ne sperie că se poate și mai rău decât cu ele la putere.

     De aceea prin tot felul de manevre electorale, despre care am vorbit în declarația anterioară, vor să se perpetueze în fruntea statului.

     Ar fi cazul ca electoratul să-și spună cuvântul, să vedem atunci dacă poporul vrea schimbarea clasei politice sau îi menține pe actualii politicieni având în față  tandemul, cam ofilit și fără soluții, Ciolacu-Ciucă.

     Personal, mă aștept ca viitoarele apropiate alegeri să aducă o schimbare în bine, nu mai mult rău.

     Cu alte cuvinte, să vină cu principii, idei și oameni corespunzători așteptărilor electoratului, capabili să rezolve problemele din societatea în care trăim.

     Deocamdată, suntem în așteptarea ofertelor politice și a autopropunerilor.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, europarlamentarul Claudiu Târziu, solicită președintelui Klaus Iohannis să se prezinte cât mai repede în fața Parlamentului pentru a explica condițiile pe care le-a acceptat, ca urmare a donării sistemului Patriot către Ucraina. „Președintele Iohannis trebuie să […]
„A fost nevoie să moară oameni pentru a conștientiza și Ciolacu și Ciucă și Iohannis faptul că avem o reală problemă cu urșii în România. Abia acum și-au dat seama cât de scăpată de sub control este populația de urși, după ce o tânără și-a pierdut […]
Europarlamentarul AUR Georgiana Teodorescu, cadru didactic universitar, oferă stagii de practică și vizite la Parlamentul European elevilor care au obținut media 10 la Bacalaureat. Absolvenții de liceu care își doresc să acceseze aceste stagii/vizite la Parlamentul European pot trimite e-mail la următoarea adresă: [email protected] „Partidul AUR […]
„Problema urșilor care au devenit tot mai numeroși și, inevitabil, a contactului lor cu oamenii a evoluat în timp. Situația la care s-a ajuns astăzi e una critică, în care urșii atacă oameni. Alianța pentru Unirea Românilor acuză partidele Sistemului, care s-au perindat la guvernare în […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, europarlamentarul Claudiu Târziu, avertizează despre implementarea unui nou instrument abuziv, care are ca scop controlul populației, fiind astfel aduse grave prejudicii vieții private a românilor. „Guvernul Ciolacu a abrogat viața privată în România. Printr-un nou abuz […]
„De mai bine de o lună, România este una dintre cele mai scumpe piețe spot de energie din Europa. Țara noastră înregistrează prețuri la energia electrică peste media țărilor europene, cu toate că producem mai multă energie decât multe alte state din Uniunea Europeană. România este […]