Dumitrina Mitrea – întrebare parlamentară către M.A.I – Clarificări asupra unui caz sesizat și către IPJ Neamț

Adresată: Domnului Ministru al Afacerilor Interne,  

                Lucian Nicolae BODE

De către:  Dumitrina MITREA ,

                Deputat AUR, circumscripția nr. 23 Neamț

Data: 28.09.2022

Obiectul întrebării: Clarificări asupra unui caz sesizat și către IPJ Neamț

 Stimate Domnule Ministru,

           În calitate  de deputat ales în Circumscriptia 23 Neamt, vă aduc  la cunoștință o situație care ne-a fost sesizată privind un abuz al unui ofițer al Poliției române, situație  ce a avut loc pe raza localității Bicazul Ardelean, semnalată de către persoana în cauză și care este domicilată în județul Neamț, oraș Roznov.

          Astfel, domnul Roșu Ion mi-a relatat că în data de 08 septembrie 2022 se afla în deplasare cu autoturismul proprietate personal, împreună cu soția si fiica, către localitatea Gheorghieni, unde nu au mai putit ajunge, deoarece pe raza localității Bicazul Ardelean a fost oprit de un ofițer de poliție, ce nu era însoțit și de către un alt coleg.

          La semnalul polițistului, care nici măcar nu s-a legitimat si care era extrem de agitat, domnul Roșu  a tras dreapta și a prezentat actele mașinii împreună cu documentul de identitate. Domnul polițist i-a menționat domnului Roșu ca ar fi depășit pe linie continuuă – fapt care nu s-ar fi produs și că îi va reține permisul pentru 30 de zile.

         După ce l-a identificat pe domnul Roșu, ofițerul de poliție a impus familiei Roșu (a se reține că în autoturism era și un copil- infant) să îl însoțească  la secția de poliție cu motivația  că acolo se semnează procesul verbal. În acel moment, soția domnului Roșu a  coborât din mașina și a cerut explicații, dar din păcate nu a dorit  sa stea de vorba cu dumneaei, ba mai mult, s-a închis in mașina, a ridicat geamul  și a dorit să plece de la fata locului cu actele soțului și ale mașinii.

             În momentul cănd domnul polițit a dorit să demareze, domnul Roșu fiind poziționat pe direcția în care dorea să se deplaseze acesta, a fost călcat cu mașina, fracturându-i piciorul stâng și degetele. Soția domnului Roșu a avut sanșa că a ferit  fetița, pe care o avea  in brațe, altfel dădea și peste dumneaei. Soția domnului Roșu s-a panicat din cauza situației create, a bătut in geam sa ferească mașina, dar domnul polițist  nu a dorit să deschidă, și a scos capul pe geam doar la momentul când a văzut ca domnul Roșu era pe jos,cu piciorul prins sub roata mașinii sale .

            Doamna Roșu a sunat la 112, deoarece a  văzut ca și ofițerul de poliție, în cauză, a sunat la secție – neavând încredere în acesta pe fondul situației mai înainte consumate. După 5 minute a mai sosit un coleg al dansului, s-au urcat în mașină și au început să scrie procesul -verbal, iar după alte 30 minute a sosit ambulanta împreună cu un așa zis inspector, care nici măcar nu a întrebat ceilați membrii ai familiei dacă sunt bine, nu s-a prezentat, iar când doamna Roșu l-a  întrebat cine este, i-a vorbit foarte urat, afișând o atitudine extrem de arogantă.

            Domnului Roșu i-a fost măsurată alcoolemia, dar nu și domnului polițist, care a a prezentat o stare neconformă și de agitație continuuă.  Familiei Roșu nu i-a fost prezentată  nici o dovada, ba mai mult, soția domnului Roșu a fost lăsată in strada cu copilul mic de 1 lună, fără acte la mașina și fără actele soțului, care, de altfel, și în acest moment sunt reținute . Mi s-a mai precizat și faptul că domnul Roșu este internat  în spital, deoarece a primit  spitalizare 3 săptămâni și încă 5 săptămâni de fizioterapie.           

            Ținând cont de cele mai sus menționate vă solicit să dispuneți corpului de control  o anchetă, in cel mai scurt timp posibil și să îmi răspundeți la următoarele întrebări:

  1. Care sunt măsurile ce vor fi luate pentru soluționarea acestui caz si tragerea la răspundere a celor ce se vor dovedi vinovați?

2. Ce măsuri aveți în vedere pentru profesionalizarea corpului ofițerilor de poliție pentru a nu mai asista la astfel de evenimente, care încalcă orice urmă de deontologie profesională.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Marcel Boloș refuză să vină în Parlament pentru a da explicații cu privire la situația economică dezastruoasă și la ultimele măsuri luate de ministerul de Finanțe, care nu fac decât să îi sărăcească și mai mult pe români. Concret, ministrul de Finanțe ar fi trebuit să […]
George Simion Meritocratia AUR
Peste 700 de români, specialiști în domenii cheie pentru țară, au aplicat pe LinkedIn la programul „Meritocrația conduce România”, lansat în urmă cu doar trei zile de președintele AUR, George Simion. Sunt români specializați în tehnologie, educație, sănătate, oameni cu experiență vastă, care vor să dea […]
claudiu-tarziu
Senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, critică în termeni foarte duri “Codul de conduită pentru prevenția și sancționarea xenofobiei, radicalizării și discursului instigator la ură”, document adoptat de Ministerul Educației și intrat recent în vigoare. “Conform prevederilor acestui document, […]
AUR Chișinău candidații la alegerile europarlamentare
Alianța pentru Unirea Românilor și-a prezentat duminică, 21 aprilie, la Chișinău, în Republica Moldova, într-un eveniment inedit, o parte dintre candidații pentru alegerile europarlamentare care se vor desfășura pe data de 9 iunie 2024. La evenimentul organizat la Chișinău, la care au participat peste 300 de […]
AUR mașini medici mediul rural
Alianța pentru Unirea Românilor pune la dispoziția medicilor de familie 40 de mașini pe care să le folosească pentru deplasările în teritoriu. Primele două mașini au fost deja redirecționate medicilor de familie din Mureș și Teleorman, în cadrul unui eveniment care a avut loc în fața […]
Regimul de la Kiev, prin intermediul serviciului său de spionaj militar HUR, se amestecă grosolan în treburile interne ale României, în campania electorală în curs. Totodată, Kievul urmărește și intimidarea românilor din Ucraina, precum și intimidarea Patriarhiei Române. Presa de la Kiev, citând ca sursă serviciul […]