Dănuț Aelenei – declarație politică – ”Politică energetică bazată pe slugărnicie!”

”Politică energetică bazată pe slugărnicie!”

     În 1960 David Latimer a introdus într-o sticlă mai multe plante. A sigilat vasul. După 12 ani, l-a redeschis pentru a adăuga apă. Microorganismele au descompus oxigenul în dioxid de carbon, esențial pentru fotosinteză.  Microclimatul a revenit la viață.  

     Cum e cu decarbonizarea planetei?

     Am întrebat zeci de politicieni cum mai e posibilă viața plantelor fără dioxidul de carbon. În zadar. Nu am primit nici un răspuns. Ei continuă lupta pentru decarbonarea României, prin închiderea capacităților de producere a energiei electrice bazate pe cărbune.

     Da, poluarea există și nu poate fi negată.

     Există poluare a aerului, apei solului și subsolului, poluare cu substanțe altele decât CO2, poluare despre care nu se discută, ba din contră este permisă, tolerată, neglijată, prin legislația  de mediu foarte permisivă la noi și pe tot globul.

Stimați colegi,

     România are nevoie de energie electrică și avem oportunități mari pentru producerea ei din cărbune, apă, nucleară, vânt și soare.

     Nu are importanță ce combustibil folosim pentru a genera energie, importante sunt emisiile și, dacă vom reduce mult emisiile prin folosirea de tehnologii noi de filtrare, vom elimina acel certificat de carbon pe megawatul de energie produs.

     În concluzie, închiderea capacităților de producere a energiei bazate pe cărbune este o decizie greșită, decizie luată de către cei ce ne-au condus la presiunea organizațiilor ecologice europene precum și a Uniunii Europene.

     O decizie ce a dus la o creștere a prețurilor nu numai a energiei furnizate spre persoanele fizice și juridice, ci și la creșterea prețurilor bunurilor materiale  și  o scădere a nivelului de trai al românilor.

     Lupta nu este pierdută atât timp cât la Paroșeni, Rovinari, Turceni se mai produc Megawați chiar și de la o singură unitate.

     Stă în puterea noastră sa fim verticali și să nu mai adoptăm acea atitudine slugarnică de preș în fața intereselor altor state și ale Uniunii Europene.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

  Adresată: Domnului Florin-Ionuț BARBU, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 16.06.2025 Obiectul întrebării: Situația industriei de morărit […]
Adresată:  Doamnei Raluca TURCAN, ministru al Culturii De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 18.06.2024 Obiectul întrebării: Protejarea și recuperarea operelor lui Brâncuși de […]
Președintelui AUR, George Simion, i s-a restricționat astăzi accesul în incinta Parchetului General, acolo unde a mers pentru a depune o solicitare de restituire a telefonului mobil, confiscat în mod abuziv de procurori. „E o țară în care procurorii au voie să te ridice în mod […]
Toți cei șase europarlamentari AUR au aderat la Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR). „Ne-au cântat prohodul, dar s-au înșelat! Europarlamentarii AUR vor activa în cadrul Grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), cel mai important grup conservator din Parlamentul European. Sper ca alături de celelalte guverne […]
  Adresată:  domnului Alexandru RAFILA, ministrul Sănătății De către: Senator Gheorghe Adrian CĂTANĂ Circumscripția electorală: nr. 34 Sibiu Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 18/06/2024 Obiectul interpelării: fără sprijin guvernamental în țară nu se mai produc medicamente inovative Stimate domnule ministru, România nu mai produce […]
  Adresată: Doamnei Luminiţa-Teodora ODOBESCU, Ministrul Afacerilor Externe De către: Senator Ionuț NEAGU, membru al Comisiei pentru  drepturile omului, egalitate de șanse, culte şi minorităţi Circumscripția electorală: nr. 15 Covasna Grupul parlamentar: Alianța pentru Unirea Românilor Data: 16.06.2025 Obiectul întrebării: Înființarea Institutului Cultural Român la Cernăuți […]