Dănuț Aelenei – declarație politică – ”Politică energetică bazată pe slugărnicie!”

”Politică energetică bazată pe slugărnicie!”

     În 1960 David Latimer a introdus într-o sticlă mai multe plante. A sigilat vasul. După 12 ani, l-a redeschis pentru a adăuga apă. Microorganismele au descompus oxigenul în dioxid de carbon, esențial pentru fotosinteză.  Microclimatul a revenit la viață.  

     Cum e cu decarbonizarea planetei?

     Am întrebat zeci de politicieni cum mai e posibilă viața plantelor fără dioxidul de carbon. În zadar. Nu am primit nici un răspuns. Ei continuă lupta pentru decarbonarea României, prin închiderea capacităților de producere a energiei electrice bazate pe cărbune.

     Da, poluarea există și nu poate fi negată.

     Există poluare a aerului, apei solului și subsolului, poluare cu substanțe altele decât CO2, poluare despre care nu se discută, ba din contră este permisă, tolerată, neglijată, prin legislația  de mediu foarte permisivă la noi și pe tot globul.

Stimați colegi,

     România are nevoie de energie electrică și avem oportunități mari pentru producerea ei din cărbune, apă, nucleară, vânt și soare.

     Nu are importanță ce combustibil folosim pentru a genera energie, importante sunt emisiile și, dacă vom reduce mult emisiile prin folosirea de tehnologii noi de filtrare, vom elimina acel certificat de carbon pe megawatul de energie produs.

     În concluzie, închiderea capacităților de producere a energiei bazate pe cărbune este o decizie greșită, decizie luată de către cei ce ne-au condus la presiunea organizațiilor ecologice europene precum și a Uniunii Europene.

     O decizie ce a dus la o creștere a prețurilor nu numai a energiei furnizate spre persoanele fizice și juridice, ci și la creșterea prețurilor bunurilor materiale  și  o scădere a nivelului de trai al românilor.

     Lupta nu este pierdută atât timp cât la Paroșeni, Rovinari, Turceni se mai produc Megawați chiar și de la o singură unitate.

     Stă în puterea noastră sa fim verticali și să nu mai adoptăm acea atitudine slugarnică de preș în fața intereselor altor state și ale Uniunii Europene.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alături de activistul Tiberiu Boșutar, dăm startul celui mai important proiect inițiat împotriva mafiei pădurilor. AUR înființează Departamentul „Legea Codrului de AUR”, prin care vrem să aducem investigații de proporții despre jaful făcut asupra resurselor țării de șmecheri protejați la nivel local chiar de cei care […]
Alianța pentru Unirea Românilor îi îndeamnă pe românii patrioți, indiferent de culoarea politică, să se alieze la alegerile locale împotriva reprezentanților PNL-PSD, care țin România în subdezvoltare de mai bine de 30 de ani. „Având în vedere graba guvernării de a face alegeri comasate, ne schimbăm […]
Adresată: Domnului Tudorel ANDREI, Președinte al Institutului Național de StatisticăDe către: Deputat Boris VOLOSATÎI, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țăriiCircumscripția: nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara graniţelor ţăriiObiectul întrebării: Datele recensămintelor generale ale populației României privind […]
Către: Domnul Ion-Marcel CIOLACU, Prim-ministrul RomânieiDe la:Dan TANASĂ, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureş Subiectul întrebării: Renovarea Palatului Victoria Stimate domnule Prim-ministru, Având în vedere anunțul recent al Premierului Marcel Ciolacu privind planurile de reabilitare a Palatului Victoria, finanțate cu fonduri europene, exprimăm preocupare specială asupra […]
Către: Florin – Ionuț BARBU, Ministrul Agriculturii și Dezvoltării RuraleDe la: Dan TANASĂ, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureş Subiectul întrebării: Lipsa măsurilor eficiente în beneficiul agricultorilor Stimate domnule Ministru, Situația agriculturii din România reprezintă unul dintre principalele subiecte de interes și preocupare pentru cetățenii țării, […]
Către: Domnul Ion-Marcel CIOLACU, Prim-ministrul Guvernului RomânieiDe la: Dan TANASĂ, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureş Subiectul întrebării: Decizia de impozitare a concediilor medicale și a indemnizației de maternitate Stimate domnule Prim-ministru, Recenta introducere a unei noi taxe pentru angajații aflați în concediu medical sau de […]