Dan Tanasă – întrebare către Ministerul Sănătății – Corelația miocardită – vaccin Covid 19

Către: Domnul Alexandru RAFILA, Ministrul Sănătății

Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș

Subiectul întrebării: Corelația miocardită – vaccin Covid 19

Stimate Domnule Ministru,

Studiile recente demonstrează faptul că miocardita post-vaccinare, o formă de inflamație a inimii, a fost identificată la un subgrup de persoane care au murit „în mod neașteptat” acasă în 20 de zile de la primirea unui vaccin Covid-19. Cercetătorii au analizat autopsiile care au fost efectuate asupra oamenilor și au efectuat cercetări suplimentare, inclusiv studierea probelor de țesut.

„În general, o legătură cauzală între miocardită și vaccinarea anti-SARS-CoV-2 este susținută de mai multe considerații”, au spus cercetătorii, inclusiv „relația temporală strânsă cu vaccinarea”, „absența oricărei alte boli cardiace preexistente semnificative” și testarea negativă pentru orice „agenți infecțioși care cauzează miocardită”.

Studiul a fost publicat de Clinical Research in Cardiology pe 27 noiembrie. Toți cercetătorii lucrează pentru Spitalul Universitar Heidelberg, iar studiul a fost finanțat de autoritățile germane iar Moderna și Pfizer nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

Înainte de studiul german, alți cercetători din întreaga lume au raportat rezultate din autopsiile persoanelor care au murit brusc după vaccinare. În 2021, cercetătorii americani au raportat că doi adulți au dezvoltat miocardită în decurs de două săptămâni de la vaccinarea Covid-19 și nu au putut găsi alte cauze decât vaccinarea.

În 2021, cercetătorii din Coreea de Sud au raportat că, după ce au examinat moartea unui tânăr de 22 de ani care a murit la cinci zile după ce a primit vaccinul Pfizer, au stabilit că principala cauză a fost „miocardita, asociată cauzal” cu vaccinul.

În ianuarie, cercetătorii din Noua Zeelandă au raportat că vaccinul Pfizer a fost probabil responsabil pentru miocardita bruscă care a dus la moartea unei femei de 57 de ani, scriind că „alte cauze au fost ignorate cu o certitudine rezonabilă”.

În februarie, cercetătorii din mai multe state din SUA au raportat că doi adolescenți care au murit la scurt timp după ce au primit vaccinul Pfizer au suferit inflamații ale inimii și că inflamația a fost cauza principală a decesului.

În mai, cercetătorii CDC au raportat că un tânăr a murit după ce a suferit o inflamație a inimii post-vaccinare, miocardita fiind considerată cauza morții.

În septembrie, un cercetător german a raportat că un bărbat de 55 de ani care a murit la patru luni după ce a primit vaccinul Pfizer a murit de miocardită.

Doresc să vă reamintesc faptul că există o serie crescândă de persoane tinere care mor de probleme cardiace sau accidente vasculare cerebrale, în ultimul an.

Având în vedere cele menționate mai sus și faptul că acest fenomen nu a ocolit România, vă rog respectuos să binevoiți să-mi răspundeți punctual la următoarele întrebări:

  1. Ministerul Sănătății a luat cunoștință de aceste efecte adverse larg răspândite ?
  2. Ministerul Sănătății a demarat vreo acțiune pentru a constata prezența sau absența acestui fenomen în România ?
  3. Considerați în continuare faptul că vaccinul anti-covid 19 este sigur și eficient ?
  4. Considerați viabilă renunțarea la schema de vaccinare anti-covid 19 din prezent ?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat sâmbătă, 2 decembrie, Congresul Extraordinar al partidului în cadrul căruia au fost adoptate o serie de rezoluții și au fost completate structurile de conducere ale partidului. La eveniment au participat 555 de delegați din toate județele țării. În cadrul […]
Pe 1 decembrie 2019 apărea pe scena politică din România o mișcare ce avea să schimbe cu totul peisajul politic, o mișcare ce avea să dea o nouă speranță românilor: Alianța pentru Unirea Românilor (AUR). Astăzi, la patru ani distanță, AUR a celebrat acest moment festiv […]
Peste 10.000 de români din toate colțurile țării au participat de 1 decembrie la Marșul Unirii organizat de AUR și George Simion la Alba Iulia. La ora 8:00 a ajuns în gara din Alba Iulia trenul Unirii cu sute de români care și-au dorit să participe […]
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria București a mers cu Trenul Unirii, un proiect inedit al partidului pentru  a marca Ziua Națională a României și împlinirea a 105 ani de la Marea Unire.  Acest demers reflectă poziția sa în angajamentul pe care AUR îl are pentru […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat joi, 30 noiembrie, la Râmnicu Vâlcea, lista pe care o propune pentru alegerile europarlamentare de anul viitor. AUR propune o listă compusă din profesioniști, oameni care și-au demonstrat fidelitatea pentru România. Președintele AUR, George Simion, a declarat celor peste […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a prezentat, în cadrul unui eveniment organizat la Râmnicu Vâlcea, candidatul pentru primăria municipiului în persoana omului de afaceri vâlcean, Vicențiu Mocanu. La evenimentul de la Râmnicu Vâlcea au fost prezenți președintele AUR, George Simion, președintele Consiliului Național de Conducere al […]