Dan Tanasă – declaraţie politică – “UDMR – organizaţie care promovează terorismul”

Uniunea Democrată Maghiară din România a produs în ultimii ani o serie întreagă de exemple care probează, dincolo de orice urmă de îndoială, faptul că UDMR este o organizaţie profund antiromânească, antieuropeană, xenofobă, iredentistă şi care promovează terorismul împotriva românilor.

Voi prezenta, celor care au urechi să audă şi minte să priceapă, câteva exemple. În orice ţară cu apă caldă la robinet aceste câteva exemple ar fi fost suficiente pentru ca UDMR să fie marginalizată şi tratată ca o organizaţie care atentează la siguranţa naţională. În România, în schimb, UDMR este slugărită şi invitată în Guvern, unde i se dau pe mână sute de milioane de euro din dezvoltarea României.

În 2006, actualul primar al oraşului Sfântu Gheorghe, la vremea respectivă deputat în Parlamentul României, făcea următoarea declaraţie, într-un ziar local de limbă maghiară: “Am speranţa că preşedintelui Băsescu nu-i va plăcea dacă românii din secuime vor ajunge să împărtăşească soarta sârbilor din Kosovo (masacraţi de albanezi – nota mea)!”.

Doi ani mai târziu, acelaşi personaj, întrebat de un ziarist de la Radio Cluj ce anume a vrut să spună cu aceste cuvinte, Antal Árpád a declarat, pe bandă audio, că, dacă maghiarimea din Transilvania nu va obţine autonomia teritorială pe criterii etnice, atunci, lucrurile vor scăpa de sub control. “Răbdarea maghiarilor s-ar putea termina la un moment dat, vin generaţiile tinere care sunt mult mai active, mai nerăbdătoare, n-au fost socializaţi în timpul comunismului, nu trăiesc cu frica cu care au trăit părinţii noştri în perioada comunismului, şi lucrurile pot scăpa de sub control”, a declarat Antal Árpád în emisiunea “Ideea Europeană” de la Radio Cluj. O ameninţare cu caracter terorist, mai directă, din partea unui lider al UDMR, nu se putea. Şi totuşi s-a putut mai mult!

În decembrie 2014, procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ameninţare, prevăzută de art. 206 Cod penal, săvârşită în condiţiile Legii nr. 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, după ce primarul UDMR din Sfântul Gheorghe a declarat, de la tribuna Consiliului Reprezentanţilor Unionali al UDMR de la Târgu Mureş, că, dacă premierul Victor Ponta nu îl va “instrui” pe prefectul de Covasna “să lase maghiarii în pace”, atunci în secuime s-ar putea întâmpla ceea ce s-a întâmplat în martie 1990 la Târgu Mureş. Aşadar, un lider UDMR invoca în spaţiul public atrocităţile din martie 1990 de la Târgu Mureş, când românul Mihăilă Cofariu a fost bătut cu bestialitate de mai mulţi maghiari pentru a intimida chiar statul român pentru simplul fapt că prefectul de Covasna de la acea dată a îndrăznit să aplice legea.

Din nou, acelaşi lider UDMR sugerează acţiuni violente cu caracter terorist împotriva românilor dacă UDMR nu este lăsat să facă ce vrea în Transilvania. Din nou, UDMR nu se dă în lături de la declaraţii cu, evident, caracter terorist, cu scopul de a răspândi teroare în rândurile populaţiei româneşti din acea zonă. După ce am acţionat în judecată DIICOT pentru a afla stadiul anchetei în acest dosar, am aflat cu stupoare că dosarul penal deschis în acest caz a fost clasat din motive procedurale, nu pentru că fapta nu ar exista.

Opinia publică a trecut foarte uşor peste faptul că doi cetăţeni români de etnie maghiară au fost condamnaţi definitiv la 5 ani închisoare pentru tentativă de atentat terorist împotriva românilor.

Şi, ca să nu existe niciun dubiu că UDMR este o organizaţie promotoare a terorismului, în mai, anul acesta, doi parlamentari ai UDMR au participat la un eveniment public în care cei doi condamnaţi pentru terorism au fost premiaţi de o asociaţie din Ungaria chiar în incinta unei instituţii publice a statului român din Târgul Secuiesc. Gestul incalificabil a fost tolerat de întreaga clasă politică de la Bucureşti, de la Ciolacu la Cîţu, de la Tudose la Gorghiu, de la Iohannis la Băsescu şi Ponta, toţi au tăcut, într-un cor al slugărniciei, şi au tolerat acest gest inacceptabil.

Dovezile sunt, aşadar, cât se poate de şocante şi atât de evidente. UDMR este o organizaţie care promovează terorismul şi care reprezintă o vulnerabilitate la adresa securităţii naţionale a României. România este patria tuturor cetăţenilor, indiferent de etnie, care respectă Constituţia României. Comunitatea maghiară din România merită respectul şi aprecierea noastră. Cei care sprijină terorismul însă merită tot dispreţul nostru!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat că printre prioritățile din această sesiune parlamentară se numără reducerea impozitării muncii în România. Astăzi, în a doua zi de la reluarea activității parlamentare, AUR face un prim pas concret în acest sens prin depunerea unei inițiative legislative prin […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Efectele adverse ale vaccinurilor anti-COVID 19 Stimate Domnule Prim-ministru, Atât în Europa, cât și în Statele Unite cresc numărul rapoartelor care demonstrează o legătură directă între procesul […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Taxarea suplimentară a companiilor energetice Stimate Domnule Prim-ministru, La final de an am asistat la una dintre cele mai îngrijorătoare știri din domeniul energetic, anume faptul că […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Guvernanța corporativă a întreprinderilor publice Stimate Domnule Prim-ministru, La începutul anului 2023, domnul Silviu Geană, președintele Federației Sindicatelor din Silvicultură (FSS) Silva, trăgea public un semnal de […]
Către: Carol-Eduard NOVÁK, Ministrul sportului Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Investiții ale statului ungar în România Stimate Domnule Ministru, Statul ungar a finanțat cu 1 milion de euro construirea unei baze sportive la Miercurea Ciuc. La ceremonia de deschidere, […]
Către: Domnul Alexandru RAFILA, Ministrul Sănătății Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Campanie de conștientizare asupra importanței vaccinării Stimate Domnule Ministru, Din presa națională reiese faptul că ministerul pe care îl coordonați a inițiat pe SICAP o licitație pentru „servicii […]