Acatrinei Dorel și Pușcașu Lucian – întrebare către M.A.I. – Solicităm să trimiteți Corpul de Control al Ministrului de Interne să verifice funcționarea a serviciului de evidență a persoanelor din Primăria Suceava, dar și condițiile de muncă ale personalului.

Adresată:       Domnului Ministru, Lucian Bode,

                           Ministrul Afacerilor Interne

De către:     dl. Deputat Acatrinei Dorel Gheorghe,

                        dl. Deputat Pușcașu Lucian Florin

Circumscripția electorală nr.35, Suceava, Grupul AUR

Obiectul întrebării:

Solicităm să trimiteți Corpul de Control al Ministrului de Interne să verifice funcționarea a serviciului de evidență a persoanelor din Primăria Suceava, dar și condițiile de muncă ale personalului.

                                                  Domnule Ministru,

            Functionarea serviciului de evidență a persoanelor este afectată prin faptul că funcționează cu un număr redus de personal și nu se pot asigura condiții de muncă optime pentru angajații acestei instituții în conditiile scandalului rubedeniilor mediatizat de presa locală din Suceava.

            Un număr de 22 de familii lucrează în Primăria Suceava, a declarat primarul Ion Lungu, ca răspuns la întrebarea presei referitoare la acest aspect. Potrivit primarului, “în trei cazuri este vorba despre câte trei membri din aceeași familie, iar în celelalte, despre câte doi membri. Cele 22 de familii ar reprezenta 4% din cei 711 angajați ai primăriei. „O parte din familii le-am găsit în primărie, altele au venit pe parcurs. Nu vreau să fac un oprobiu public cu ele, nu le dau numele. Vreau să vă spun altceva: asigur pe toată lumea că angajările s-au făcut corect și nicăieri legea nu interzice că, dacă un membru al familiei lucrează în primărie, nu poate să vină și altul”, a declarat primarul Lungu.

Această cifră nu include finii, nașii și cumătrii, care, spune primarul că “din punct de vedere legal nu sunt considerați membri de familie”, dar lăsăm la aprecierea cetățenilor cum se vede această chestiune “din punct de vedere moral”.  Cum în cele precizate de primar nu sunt inclusi nici membrii familiilor politice PDL și PNL angajați pe criteriul apartenenței la partidul din care face parte primarul considerăm că acesta a început un lucru pe care nu l-a terminat.

Cum cele 22 familii au cate 2 sau 3 membri angajati la Primăria Suceava procentul persoanelor aflate în incompatibilitate, cel puțin morală, se apropie de 10% dintre angajați iar dacă se adaugă nași, fini, cumătrii procentul se apropie de 50% dintre angajați. Dacă la acest procent se adaugă membrii familiilor politice din partidele prin care a trecut primarul, rezultă că peste 50% dintre angajați ar putea fi descoperiți în stare de incompatibilitate, ceea ce înseamnă că ceilalți angajați preiau si sarcinile celorlalți fiind suprasolicitați și lucrează sub teroare, ceea ce face imposibilă desfășurarea unei activități normale în favoarea cetățeanului și funcționarea normală a serviciilor publice în Primăria Suceava.

În acest context, la data de 09.12.2022, a fost emisă Dispoziția nr. 2373 a Municipiului Suceava prin care se dispune sancționarea cu mustrare scrisă a doamnei Straton Maria, consilier în cadrul serviciului de evidență a peroanelor, nefondată, pentru că a făcut unele propuneri pentru îmbunătățirea activității serviciului.

Astfel, doamna consilier a apreciat că este nevoie de adaptarea numărului de lucrători la volumul de muncă, pregătirea continua a personalului în așa fel încât fiecare lucrător să cunoască toată procedura în vederea eficientizării activității. De asemenea, unii lucrători, probabil dintre aceia implicați în scandalul rubedeniilor, nu numai că nu respectă condițiile minimale de muncă și liniște pentru a se putea concentra asupra activității de relații cu publicul, ci chiar vorbesc ostentativ tare la telefon aplicând procedee de bullying în scopul determinării angajaților cinstiți, eventual să-și găsească alt loc de muncă pentru a elibera locul.

Față de această situație precizăm că este afectată funcționarea serviciului public si solicităm să interveniți pentru răspunderile pe care le aveți conform legii! De asemenea, vă rugăm să sesizați corpul de control al componentei administrație din cadrul Ministerului Dezvoltării și corpul de control al Primului Ministru!

Dacă în 30 de zile nu se rezolvă problema vom sesiza DNA CLUJ!

Față de această situație vă solicităm să ne răspundeți la următoarea întrebare: La ce dată veți timite  Corpul de Control al Ministrului de Interne să verifice funcționarea serviciului de evidenta a persoanelor din Primăria Suceava, dar și condițiile de muncă ale personalului?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Democrația a fost oficial ucisă de Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, disperați să rămână la putere pentru următorii 10 ani de iluzorie stabilitate. Ce nu înțeleg ei este că românii s-au săturat de cele două partide care au nenorocit România timp de 34 de ani și […]
AUR a luat act de protestele românilor în privința amplasării statuii Hidra a sculptorului contemporan Costin Ioniță în fața grupului statuar al Voievozilor Români, lucrare de artă de for public, din perioada interbelică, șapte dintre statui fiind incluse în lista monumentelor istorice. Întrebarea legitimă este cine […]
Demiterea șefului APIA, Ionuț Lupu, după doar două luni de mandat, pe motiv că ar fi blocat banii pentru fermieri nu este altceva decât o mascaradă făcută de ministrul PSD al agriculturii, Florin Barbu, nimeni altul decât marioneta lui Paul Stănescu, doar pentru a ascunde adevăratul […]
Alături de activistul Tiberiu Boșutar, dăm startul celui mai important proiect inițiat împotriva mafiei pădurilor. AUR înființează Departamentul „Legea Codrului de AUR”, prin care vrem să aducem investigații de proporții despre jaful făcut asupra resurselor țării de șmecheri protejați la nivel local chiar de cei care […]
Alianța pentru Unirea Românilor îi îndeamnă pe românii patrioți, indiferent de culoarea politică, să se alieze la alegerile locale împotriva reprezentanților PNL-PSD, care țin România în subdezvoltare de mai bine de 30 de ani. „Având în vedere graba guvernării de a face alegeri comasate, ne schimbăm […]
Adresată: Domnului Tudorel ANDREI, Președinte al Institutului Național de StatisticăDe către: Deputat Boris VOLOSATÎI, vicepreședinte al Comisiei pentru comunitățile de români din afara granițelor țăriiCircumscripția: nr. 43 pentru cetățenii români cu domiciliul sau reședința în afara graniţelor ţăriiObiectul întrebării: Datele recensămintelor generale ale populației României privind […]