Acatrinei Dorel și Pușcașu Lucian – întrebare către M.A.I. – Solicităm să trimiteți Corpul de Control al Ministrului de Interne să verifice funcționarea a serviciului de evidență a persoanelor din Primăria Suceava, dar și condițiile de muncă ale personalului.

Adresată:       Domnului Ministru, Lucian Bode,

                           Ministrul Afacerilor Interne

De către:     dl. Deputat Acatrinei Dorel Gheorghe,

                        dl. Deputat Pușcașu Lucian Florin

Circumscripția electorală nr.35, Suceava, Grupul AUR

Obiectul întrebării:

Solicităm să trimiteți Corpul de Control al Ministrului de Interne să verifice funcționarea a serviciului de evidență a persoanelor din Primăria Suceava, dar și condițiile de muncă ale personalului.

                                                  Domnule Ministru,

            Functionarea serviciului de evidență a persoanelor este afectată prin faptul că funcționează cu un număr redus de personal și nu se pot asigura condiții de muncă optime pentru angajații acestei instituții în conditiile scandalului rubedeniilor mediatizat de presa locală din Suceava.

            Un număr de 22 de familii lucrează în Primăria Suceava, a declarat primarul Ion Lungu, ca răspuns la întrebarea presei referitoare la acest aspect. Potrivit primarului, “în trei cazuri este vorba despre câte trei membri din aceeași familie, iar în celelalte, despre câte doi membri. Cele 22 de familii ar reprezenta 4% din cei 711 angajați ai primăriei. „O parte din familii le-am găsit în primărie, altele au venit pe parcurs. Nu vreau să fac un oprobiu public cu ele, nu le dau numele. Vreau să vă spun altceva: asigur pe toată lumea că angajările s-au făcut corect și nicăieri legea nu interzice că, dacă un membru al familiei lucrează în primărie, nu poate să vină și altul”, a declarat primarul Lungu.

Această cifră nu include finii, nașii și cumătrii, care, spune primarul că “din punct de vedere legal nu sunt considerați membri de familie”, dar lăsăm la aprecierea cetățenilor cum se vede această chestiune “din punct de vedere moral”.  Cum în cele precizate de primar nu sunt inclusi nici membrii familiilor politice PDL și PNL angajați pe criteriul apartenenței la partidul din care face parte primarul considerăm că acesta a început un lucru pe care nu l-a terminat.

Cum cele 22 familii au cate 2 sau 3 membri angajati la Primăria Suceava procentul persoanelor aflate în incompatibilitate, cel puțin morală, se apropie de 10% dintre angajați iar dacă se adaugă nași, fini, cumătrii procentul se apropie de 50% dintre angajați. Dacă la acest procent se adaugă membrii familiilor politice din partidele prin care a trecut primarul, rezultă că peste 50% dintre angajați ar putea fi descoperiți în stare de incompatibilitate, ceea ce înseamnă că ceilalți angajați preiau si sarcinile celorlalți fiind suprasolicitați și lucrează sub teroare, ceea ce face imposibilă desfășurarea unei activități normale în favoarea cetățeanului și funcționarea normală a serviciilor publice în Primăria Suceava.

În acest context, la data de 09.12.2022, a fost emisă Dispoziția nr. 2373 a Municipiului Suceava prin care se dispune sancționarea cu mustrare scrisă a doamnei Straton Maria, consilier în cadrul serviciului de evidență a peroanelor, nefondată, pentru că a făcut unele propuneri pentru îmbunătățirea activității serviciului.

Astfel, doamna consilier a apreciat că este nevoie de adaptarea numărului de lucrători la volumul de muncă, pregătirea continua a personalului în așa fel încât fiecare lucrător să cunoască toată procedura în vederea eficientizării activității. De asemenea, unii lucrători, probabil dintre aceia implicați în scandalul rubedeniilor, nu numai că nu respectă condițiile minimale de muncă și liniște pentru a se putea concentra asupra activității de relații cu publicul, ci chiar vorbesc ostentativ tare la telefon aplicând procedee de bullying în scopul determinării angajaților cinstiți, eventual să-și găsească alt loc de muncă pentru a elibera locul.

Față de această situație precizăm că este afectată funcționarea serviciului public si solicităm să interveniți pentru răspunderile pe care le aveți conform legii! De asemenea, vă rugăm să sesizați corpul de control al componentei administrație din cadrul Ministerului Dezvoltării și corpul de control al Primului Ministru!

Dacă în 30 de zile nu se rezolvă problema vom sesiza DNA CLUJ!

Față de această situație vă solicităm să ne răspundeți la următoarea întrebare: La ce dată veți timite  Corpul de Control al Ministrului de Interne să verifice funcționarea serviciului de evidenta a persoanelor din Primăria Suceava, dar și condițiile de muncă ale personalului?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat că printre prioritățile din această sesiune parlamentară se numără reducerea impozitării muncii în România. Astăzi, în a doua zi de la reluarea activității parlamentare, AUR face un prim pas concret în acest sens prin depunerea unei inițiative legislative prin […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Efectele adverse ale vaccinurilor anti-COVID 19 Stimate Domnule Prim-ministru, Atât în Europa, cât și în Statele Unite cresc numărul rapoartelor care demonstrează o legătură directă între procesul […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Taxarea suplimentară a companiilor energetice Stimate Domnule Prim-ministru, La final de an am asistat la una dintre cele mai îngrijorătoare știri din domeniul energetic, anume faptul că […]
Către: Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministru al Guvernului României Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Guvernanța corporativă a întreprinderilor publice Stimate Domnule Prim-ministru, La începutul anului 2023, domnul Silviu Geană, președintele Federației Sindicatelor din Silvicultură (FSS) Silva, trăgea public un semnal de […]
Către: Carol-Eduard NOVÁK, Ministrul sportului Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureș Subiectul întrebării: Investiții ale statului ungar în România Stimate Domnule Ministru, Statul ungar a finanțat cu 1 milion de euro construirea unei baze sportive la Miercurea Ciuc. La ceremonia de deschidere, […]
Către: Domnul Alexandru RAFILA, Ministrul Sănătății Din partea: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28, Mureș Subiectul întrebării: Campanie de conștientizare asupra importanței vaccinării Stimate Domnule Ministru, Din presa națională reiese faptul că ministerul pe care îl coordonați a inițiat pe SICAP o licitație pentru „servicii […]