Acatrinei Dorel și Pușcașu Lucian – întrebare către Guvernul României – La ce dată veți iniția completarea legii 341 din 2004 pentru stabilirea unui termen privind depunerea dosarelor pentru adevărații luptători care au luptat în Revoluția din decembrie 1989 ?

Adresată:  Domnului Prim-Ministru al Guvernului României, Nicolae
                       Ciucă

De către:     dl. Deputat Acatrinei Dorel Gheorghe,

                        dl. Deputat Pușcașu Lucian Florin

Circumscripția electorală nr.35, Suceava,

Obiectul întrebării: La ce dată veți iniția completarea legii 341 din 2004 pentru stabilirea unui termen privind depunerea dosarelor pentru adevărații luptători care au luptat în Revoluția din decembrie 1989 ?

                                             Domnule Prim-Ministru,

                Corpul de control al Primului Ministru a realizat, de curând, un control la Secretariatul de Stat pentru recunoasterea meritelor  luptătorilor împotriva regimului comunist (SSRML) din care a  rezultat că SSRML nu are o bază de date actualizată a beneficiarilor legii 341 din 2004 a recunoștinței față de eroii-martiri și luptătorii care au contribuit la victoria Revoluției române din decembrie 1989 și a drepturilor distribuite acestora. În dezbaterea publică s-a pus în discuție însăși existența revoluției, prezența teroriștilor, a diversiunilor de tot felul care să ducă la preluarea puterii de către foștii comuniști. Anul acesta, Ion Iliescu și acoliții lui au fost trimiși în judecată pentru crime împotriva umanității. Din probatoriul administrat rezultă că “întreaga forţă militară a României, Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul de Interne – Departamentul Securităţii Statului, precum şi Gărzile Patriotice, începând cu data de 22.12.1989, orele 16:00, s-au pus la dispoziţia Consiliului Frontului Salvării Naţionale şi conducerii acestuia. Din acelaşi moment, grupul de decizie politico-militară al C.F.S.N. a luat deciziile importante cu caracter politic şi militar, urmărind accederea la puterea politică a unui grup preconstituit şi legitimarea politică în faţa poporului român. Cercetările vizează faptul că prin instaurarea unei psihoze generalizate a terorismului ar fi fost create numeroase situaţii de foc fratricid, trageri haotice, ordine militare contradictorii etc.”

Astfel, la Revolutia din decembrie 1989 contabilizăm 1166 morți, 4089 răniți, dar și foarte mulți dintre cei care au luptat pentru apărarea obiectivelor de interes național și care au fost la un pas să-și piardă viața. În data de 07.10.2022 a fost în audiență la sediul parlamentarilor AUR din Suceava domnul COTOC AUREL din Valea Moldovei, județul Suceava. Acesta a ridicat o problemă de mult uitată peste care s-a așternut praful. Problema falșilor revoluționari, dar și aceea a adevăraților revoluționari ai Revoluției din decembrie 1989 care, din modestie și bun simț, nu și-au solicitat drepturile prevăzute de lege.

Domnul COTOC AUREL a fost militar în termen până în septembrie 1990 la Regimentul 7 Mecanizat de artilerie Ploiești UM 01065. Pe data de 17 decembrie 1989 s-a dat alarma și au fost scoase armele din polygon, iar pe 22.12.1989  au plecat in misiune la Bucuresti cu obiectiv de  apărare a televiziunii romane (TVR) unde au fost schimburi de focuri si au murit oameni. Mai apoi au fost mutați la aeroport, la Otopeni, unde, de asemenea, au fost schimburi de focuri și au murit oameni.

Fiind militar în teremen domnul COTOC AUREL are dreptul la certificat de revolutionar conform legii 42 din 1990 cu valabilitate pană în 1997, trebuie doar să facă dovada cu o adeverință de la unitatea militară în cauză. Modificările adoptate prin legea 341 din 2004 preschimbă certificatele vechi în unele noi si nu eliberează alte certificate noi, termenul de depunere a documentației nefiind prelungit. Domnul Cotoc Aurel solicită initierea unei legi prin care să se elibereze noi certificate pentru oameni aflati în această situație pentru care s-a eliberat dovada de la UM 01065 sau alte unități militare și care au participat efectiv la lupte pentru apararea obiectivelor de importanță strategică respectiv TVR, Aeroportul Otopeni și alte obiective.

Avînd în vedere recentele majorări de prețuri considerăm că revoluționarii care nu au depus dosarul de revoluționar au calitatea morală de a solicita drepturile legale atunci când nu mai pot face față cheltuielilor aferente traiului de zi cu zi, fiind eroii poporului roman și a idealurilor revoluției.

Vă solicităm, domnule prim-ministru, să inițiați dumneavoastră un proiect de lege pentru prelungirea termenelor de depunere a documentației pentru obținerea certificatului de revoluționar doar pentru cei care își efectuau, în decembrie 1989, stagiul militar în legătură cu apărarea obiectivelor de importanță națională. În caz contrar, vă solicităm să vă mandatați parlamentarii și să convingeți partenerii de guvernare să voteze o astfel de propunere legislativă inițiată de Parlamentarii AUR Suceava, fără a considera acest lucru o problemă politică care trebuie să fie respinsă doar pentru că este propusă de partidul de opoziție.

Față de această situație vă rugăm să ne răspundeți la următoarea întrebare:

La ce dată veți iniția completarea legii 341 din 2004 pentru stabilirea unui termen privind depunerea dosarelor pentru adevărații luptători care au luptat în Revoluția din decembrie 1989?

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]
Președintele AUR, George Simion, a transmis, din Statele Unite ale Americii, de la CPAC, un mesaj cu privire la ultimele evoluții de pe scena politică din România. Acesta a spus că ceea ce se întâmplă în România este inimaginabil, un atac asupra democrației. „Ceea ce se […]
conferință de presă AUR
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat joi, 22 februarie, o conferință de presă în cadrul căreia s-a prezentat poziția partidului despre desfășurarea alegerilor din acest an. Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, a declarat în cadrul conferinței de presă organizată chiar în fața Guvernului României, că actuala coaliție […]
Adresată:  Către Mircea FECHET  – Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor De către: Senator  AUR Evdochia Aelenei Circumscripția electorală: nr. 14 ConstanțaŞedinţa Senatului Romaniei din data de: 20.02.2024  Obiectul înterpelării: ”Automatele de reciclare – ne pare rău, nu funcționează!” Domnule Ministru,      Am numit obiectul prezentei interpelări […]