The Washington Times a scris despre Conferința Internațională Make Europe Great Again: ”România conduce Europa într-o nouă eră conservatoare”

Prestigioasa publicație americană The Washington Times, citită zilnic de milioane de oameni, a publicat luni, 6 mai, un articol în care jurnaliștii americani îl descriu pe președintele AUR, George Simion, ca pe unul dintre liderii mișcării conservatoare din Europa.

Materialul, publicat în contextul organizării la București a Conferinței Internaționale Make Europe Great Again subliniază ideea că România conduce Europa într-o nouă eră conservatoare, aducând aminte de trecut și de prezent prin nume marcante în această direcție, precum: Ronald Reagan, Viktor Orban sau Giorgia Meloni.

”Europa a alunecat în general tot mai mult spre stânga, iar conducerea UE îmbrățișează migrația refugiaților către o varietate de țări și critică puternic națiunile îngrijorate de impactul, din punct de vedere financiar sau cultural. Mai mult, UE promovează o ideologie transgenderistă, în timp ce multe biserici din Europa de Vest sunt aproape goale duminica. Conservatorii au spus, în sfârșit, <<Ajunge!>>, scriu jurnaliștii americani.

Publicația The Washington Times scrie că parlamentari din diverse țări precum Polonia, Ungaria, Bulgaria, Italia sau Spania s-au adunat la București pentru a se susține reciproc și pentru a se organiza.

”Adunarea a fost ideea liderului partidului de opoziție din România, George Simion. În vârstă de numai 37 de ani, domnul Simion joacă de ani de zile un rol din ce în ce mai important în mișcarea conservatoare din România. Reunirea unor politicieni de aceeași părere din întreaga Europă a fost un exercițiu important, nu doar pentru planificare, ci și pentru o verificare a realității. Cu o presă care îi cataloghează drept extremiști pe cei care favorizează familiile tradiționale în detrimentul politicilor privind transsexualitatea, de exemplu, a fost esențial pentru conservatorii din întreaga Europă să se întâlnească și să își reamintească că au frați și surori cu aceleași idei pe tot continentul”, explică ziariștii americani despre Make Europe Great Again.

The Washington Times relatează aspecte din discuția cu George Simion și amintește:

”Europa poate reveni la măreția de care s-a bucurat cândva, până la implicarea tot mai mare a UE prin ideologia LGBTQ+, Pactul Verde sau ”Cancel Culture”. Consider că victoria lui Donald Trump, în 2016, în SUA, a fost un semn pentru schimbare și în Europa. Se întâmpla în toată lumea, de ce nu în Italia, Franța sau România? Este important să scăpăm de reflexele comuniste. Ei vor să controleze piața. Nu poți controla o piață liberă. Lasă-i pe toți să decidă singuri”.

Întrebat fiind de ce România a devenit un punct central în mișcarea conservatoare, George Simion a explicat că suntem nou veniți pe scena conservatoare, dar că vedem cu disperare necesitatea de a unifica mișcarea conservatoare.

”Să sperăm că aceasta este contribuția noastră la mișcarea conservatoare, să ne unim. Noi avem mandatul. Avem voința poporului. Vom câștiga alegerile din România. Vom câștiga alegerile în Polonia, în Ungaria, în Slovacia. Vom câștiga în Italia. Vom câștiga în Franța”, îl citează ziariștii din SUA pe liderul AUR.

Jurnaliștii americani concluzionează că de multă vreme liderii cei mai vizibili din Europa nu au mai fost conservatori de încredere și că ”dacă George Simion din România își urmează calea, acele zile se vor întoarce curând”.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, prezent duminică, 19 mai, la Baia Mare, în Maramureș, în cadrul Caravanei Patrioți în Europa, prin care AUR își prezintă candidații la alegerile din data de 9 iunie, a subliniat importanța acestor alegeri și diferențele dintre ceea […]
Sfânta zi de Duminică, 19 mai, a prilejuit oprirea Caravanei Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, în județul Maramureș, la Baia Mare. Sute de oameni au participat la Baia Mare la prezentarea unora dintre candidații AUR la alegerile […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a fost sâmbătă, 19 mai, pentru toată ziua, în județul Bistrița-Năsăud. În Bistrița, după un flashmob în parcul unde se regăsește și Cetatea Bistriței, o parte dintre candidații la alegerile europarlamentare […]
Cristian Terheș, europarlamentar, cel care deschide lista Alianței AUR pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie, lansează un apel urgent către cetățeni în contextul investigațiilor desfășurate de Parchetul European (EPPO) asupra președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cristian Terheș critică vehement protejarea continuă a […]
Între 27 mai și 1 iunie, la Geneva, va avea loc cea de-a 77-a adunare a Organizației Mondiale a Sănătății care, potrivit tuturor informațiilor disponibile până la acest moment, prin adoptarea Tratatului de Pandemie Globală, urmărește să instaureze o nouă formă de control la nivel global. […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, vineri, 17 mai, în județul Mureș, la Sighișoara și la Târgu Mureș. În urma unui flashmob organizat în centrul orașului Sighișoara, participanții au ajuns în Cetatea Medievală din Târgu […]