Suciu Sebastian – declarație politică – Jaf ca-n codru din patrimoniului CFR

Jaf ca-n codru din patrimoniului CFR

Aș dori să atrag atenția asupra unor nereguli premeditate comise de către Guvern, mai precis de către Ministerul Transporturilor afat sub conducerea lui Sorin Grindeanu.

Este vorba despre cele 15 spitale și 22 de ambulatorii pe care domnul Grindeanu dorește să le scape de jurisdicția actuală, din varii motive.

Prima intrebare, care sper să nu rămână retorică este – de ce se dorește acest lucru? Iar a doua ar fi – cum se face acest lucru?

Avem aici mai multe probleme identificate la prima strigare. În primul rând, textul vag al Ordonanței. Nu este scris nicăieri, explicit, CUI, CÂND și CUM ar urma să aibă loc transferul acestor unități sanitare!

În al doilea rând, avem probleme legate de legalitatea acestui act, care ar încălca atât legislația națională precum și directivele europene.

Ce se va întâmpla cu personalul medical ale unităților respective din moment ce ele vor fi incluse în alte structuri?

Citez din OUG 41/24 din 2023 scrisă de reponsabilii aflați la cârma țării: „unitățile sanitare din rețeaua sanitară proprie a Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta ordonanță de urgență, se transferă din subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii în subordinea altor ministere și instituții cu rețea sanitară proprie”.

Pe lângă faptul că această formulare vagă ridică numeroase suspiciuni de fraudă imobiliară, mai avem și problemele semnalate de sindicatele din CFR.

Reamintesc faptul că nu este pentru prima oară când PNL + PSD incearcă să facă astfel de manevre cu patrimoniul statului, ba chiar mai mult de atât, în Guvernarea USL de acum 10 ani, domnul Relu Fenechiu a încercat aceeași manevră care, ulterior, a fost declarată ca fiind ilegală!
Domnilor, nu vă jucați cu patrimoniul românilor, ați demonstrat, deja, în pandemie că interesele statului nu mai converg demult cu interesele poporului și nu vă mai pasă de judecata istoriei.
Căutați soluții să construiți, să modernizați și să dotați spitale, în loc să le desființați sau să jucați ping-pong cu ele de la un minister la altul.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Un nou trio-comic își face apariția pe scena politică. După trio-ul Iohannis, Ciolacu și Ciucă, acum își face apariția grupul Orban, Drulă și Tomac, trei indivizi care nu au făcut nimic la viața lor, deși au avut puterea în mâini. Acum, pentru că nu au niciun […]
Ziua a treia de la Conservative Political Action Conference – CPAC a fost marcată de discursul susținut de Donald Trump, fostul și cel mai probabil viitorul președinte al Statelor Unite ale Americii. Cu acest prilej, președintele AUR George Simion a subliniat că suveranismul trebuie să fie […]
Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]