Sorin-Cristian Mateescu – Declarație politică – ”Sfârșitul unei situații politice inedite: FSN-ul renaște, iar PNL dispare încet-încet!”

Adresată de către domnul senator: Sorin-Cristian MATEESCU

Circumscripţia electoralănr. 14 Constanța

Grupul Parlamentar Alianța pentru Unirea Românilor (AUR)

Ședinţa Plenului Senatului României din: 24.11.2021

Titlul declarației politice : „Sfârşitul unei situaţii politice inedite:

FSN-ul renaşte, iar PNL dispare încet-încet!”

Doamnă/Domnule Preşedinte de şedinţă,

Stimate doamne și stimați domni senatori,

În sfârşit vom avea un Guvern. Visul domnului Klaus Iohannis de a avea o coaliţie guvernamentală după modelul lui Dan Voiculescu din 2009 a prins viaţă dupa 12 ani. Când patronul Antenelor l-a propus pe primarul de atunci al Sibiului ca prim-ministru într-o Coaliţie PSD-PNL-UDMR-PC a prins contur acum.

Singura piesă în plus este dată de apariţia tripletei pedeliste Emil Boc – Gheorghe Flutur – Rareş Bogdan care, în 2009, prin Emil Boc, reprezentau la vremea respectivă pierzătorii viitoarei alianţe. Dar acum şi ei fac parte din hora puterii şi toți care au sânge fesenist sunt bucuroși.

Cel mai mare pierzător va fi – ceea ce a mai rămas din – vechiul PNL.

Stimaţi colegi, cu precădere cei naţional-liberali,

Asistaţi zilele acestea la prohodul apropiat al propriului partid. V-au mâncat oportuniştii din vechiul PDL care s-au reîntors la origini, la cele din anii’ 90, adică FSN.

În câteva luni, maxim un an, a spune că PNL-ul este un partid guvernamental va fi doar o glumă proastă. Aţi devenit epigonii unui partid care a făcut posibilă dezvoltarea României în urmă cu un secol. Oameni de genul lui Gheorghe Flutur, Emil Boc, Vergil Chiţac, Rareş Bogdan, Alina Gorghiu, Lucian Bode sau Iulian Dumitrescu vor fi cei care vor pesediza viitorul încă unicului partid liberal din România.

Dar există şi o parte bună: adevăraţii naţional-liberali, oameni cu viziuni de dreapta, conservatoare, patriotice, vor face front comun cu noi cei de la AUR. Chiar daca anumiți reprezentanți ai actualei Puteri afirmă că nu am fi un partid frecventabil, că nu am avea o atitudine europeană, noi vom demonstra că suntem şi pro-europeni, dar şi pro-români.

Noi, cei de la AUR, vom fi cei care vom prelua valorile naţionale ale ceea ce a fost Partidul Naţional Liberal, le vom integra în politica noastră şi vom prelua acel electorat dezamăgit de ce fac actualii lideri ai PNL.

Închei prin a afirma că până şi Florin Vasile Cîţu, actualul lider al PNL, îşi dă seama că formațiunea sa a eşuat sub mandatul său de preşedinte.

Cam despre asta este vorba în politică atunci când te preocupă doar banii, nu interesul electoratului care te-a votat pentru a deveni parlamentar. Aici este diferenţa între AUR şi actualul PNL.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Către: Ministerul transporturilor și infrastructurii, domnului Ministru Sorin-Mihai GRINDEANU De la: Mihail ALBIŞTEANU, Cristian-Daniel IVĂNUŢĂ, deputați AUR aleși în circumscripția electorală nr. 24 Iași Subiectul întrebării: Demararea procedurii de transferare a 15 spitale și a 20 de policlinici din subordinea Ministerului Transporturilor în cea a autorităților […]
Către: Ministerul Sănătății, domnului Ministru, prof. univ. Dr. Alexandru RAFILA De la: Mihail ALBIŞTEANU, Cristian-Daniel IVĂNUŢĂ, deputați AUR, circumscripția electorală nr. 24 Iași Subiectul întrebării: Necesitatea construirii Institutului Regional de Medicină Cardiovasculară în județul Iași Stimate domnule Ministru, Institutul Regional de Medicină Cardiovasculară din județul Iași, […]
George Simion, președintele AUR, a solicitat conducerii comisiei de anchetă cu privire la achizițiile din timpul pandemiei să demareze lucrările acesteia în cel mai scurt timp, astfel încât cei responsabili să vină să ofere explicații în fața parlamentarilor cu privire la achizițiile din pandemie. „Tragem un […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că una dintre prioritățile legislative pentru prima sesiune a Parlamentului în 2023 vizează reducerea taxării muncii. În acest sens, AUR va iniția un proiect de lege care va modifica impozitarea muncii. „Nu mai […]
Către: Ministerul Sportului Domnului Răzvan BURLEANU, Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal De la: Dan Tanasă, Deputat AUR, circumscripția electorală 28 Mureş Subiectul întrebării: Incidente la meciul de fotbal SEPSI – „U” CRAIOVA 1948 Stimate domnule Președinte, Chiar dacă seamănă identic cu sute de alte manifestări condamnabile, […]
Către: Domnul Nicolae-Ionel CIUCĂ, Prim-ministrul Guvernului României   De la: Doamna Raisa ENACHI, Deputat AUR, circumscripția electorală nr. 39 Vaslui Subiectul întrebării: Verificările la domiciliu. Românii rămân fără carte de identitate? Se anulează cartea de identitate? Stimate Domnule Prim-ministru, Ministerul Afacerilor Interne a organizat, pe data de […]