Sorin-Cristian Mateescu – Declarație politică – “Apel pentru extrădarea Alinei Irina Apostol, aflată în stadiu avansat de degradare a sănătății, întemnițată în China pentru 13 ani”

Adresată de către domnul senator Sorin-Cristian MATEESCU

Circumscripţia electoralănr.14 Constanța, Grupul  Parlamentar

Alianța pentru Unirea Românilor ( AUR)

Ședinţa Plenului Senatului României din07.11.2023

Titlul declarației politice: “Apel pentru extrădarea Alinei Irina Apostol, aflată în stadiu avansat de degradare a sănătății, întemnițată în China pentru 13 ani ”

Domnule Preşedinte de şedinţă ,

Stimaţi doamne și domni senatori !

Zilele trecute, datorită mediatizării și apelului lansat de profesorul Marius Balo, care a trecut prin iadul închisorilor comuniste din China, am aflat de o tânără din România care din anul 2019 este într-o închisoare chineză în condiții de neimaginat.  Acuzată de fraudă cu cardul de credit, Alina Irina Apostol a fost condamnată la 13 ani de închisoare grea, iar tatăl ei se luptă, fără succes deocamdată, să fie transferată într-un penitenciar din țară.

La fel ca și cazul profesorul clujean Marius Balo, care a fost condamnat abuziv timp de 8 ani de închisoare în China, iar, în urma mediatizării cazului și a interpelărilor către domnii prim-ministri Cîțu și ulterior Ciucă, s-a reușit demararea procedurilor de extrădare, vă prezint și acest caz, care a fost tratat cu lejeritate de reprezentanții diplomatici din Ministerul Justiției și Ministerul Afacerilor Externe și care se întâmplă tot în China comunistă.

Alina Irina Apostol avea 28 de ani când a fost arestată în provincia Fujian din estul Chinei în data de 21 decembrie 2017 și acuzată de fraudă cu cardul de credit. Absolventă a Facultății de Litere a Universității București, Alina era traducătoare într-o firmă internațională. După un an și jumătate de arest preventiv, timp în care a fost torturată psihic în fiecare zi și forțată să trăiască în condiții de neimaginat pentru o femeie, este condamnată pe nedrept în data de 15 iulie 2019 la 13 ani și jumătate de închisoare în sistemul odios de muncă forțată al închisorilor chinezești.

Stimați colegi, mă adresez în special doamnelor senatori de la PNL (care sunt și mame de fete),  această femeie nu mai suportă regimul din iadul pușcăriei comuniste, este foarte slăbită și tot mai deznădăjduită de la an la an. Fostul ministru al Justiției, domnul Cătălin Predoiu, a remis un comunicat de presă în care invoca drept motiv în calea transferului o amendă în cuantum de 400 000 yuani chinezești (aprox. 50 000 de euro) pe care Alina ar trebui să o achite pentru a fi eligibilă pentru transfer, cu toate că tatăl fetei a vândut apartamentul său din București pentru a achita amenda, dacă autoritățile noastre îi cer. Nu a primit vreun răspuns deoarece domnul Predoiu avea alte priorități decât soarta unui om.

Între timp, la data de 08.03.2023 prin sentința penală nr. 45/F, Curtea de Apel București admite sesizarea formulată de Parchet și dispune transferarea Alinei într-un penitenciar din România pentru executarea pedepsei, însă adaptează pedeapsa aplicată de autoritățile chineze, de la 13 ani și jumătate la 9 ani și patru luni. Dar, din păcate, subalternii doamnei Alina Gorghiu, noul ministru al Justiției, o mint și pe dumneai pentru a nu-și face datoria. Mai precis, Direcţia Drept Internaţional și Cooperare Judiciară din cadrul Ministerului Justiției afirmă că autoritățile chineze nu le-au răspuns la e-mail și că dânșii nu mai au ce face.

În acest moment, regimul tinerei femei din pușcăria comunistă este unul infernal. Tânăra poate vorbi doar o dată pe lună la telefon, preț de câteva minute și doar în limba engleză, cu părinții ei. Nu poate trimite scrisori și nu îi este permis niciun alt fel de contact cu lumea din exterior. Acest gest este singura confirmare că încă nu a murit.

Dragi colegi, doamnelor senatoare, domnilor senatori, mulți dintre domniile voastre sunteti mame sau tați de fete. Fac un apel către dumneavoastră să depuneți eforturile pentru a fi sensibilizate instituțiile de profil din cadrul Ministerul Justiției, Ministerul Afacerilor Externe și Ministerul Afacerilor Interne pentru ca, împreună cu miniștrii de resort, să negocieze cu autoritățile chineze și să găsească soluții pentru a obține transferul într-o închisoare din România a tinerei Alina Irina Apostol.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor și-a lansat sâmbătă, 15 iunie, candidatul la alegerile prezidențiale, în persoana lui George Simion. Evenimentul a avut loc la Arenele Romane, în prezența a peste 7.000 de membri și simpatizanți AUR. „Noi știm să depunem efort. Poate de aceea sunt singurul care […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]
Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale. „România este un stat capturat, iar puterea politică de la București, efectiv, a asasinat democrația. Spun […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, susține că democrația este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care 5% din voturile românilor exprimare la alegerile europarlamentare au fost anulate. „Într-un stat condus de hoți, nu se putea altfel decât ca aceste alegeri să fie fraudate, pornind de la […]
AUR a reușit la alegerile din 9 iunie un scor istoric. După doar 4 ani de la înființare, AUR este a doua forță politică a României după alianța comasaților. Am reușit ca în 4 ani de zile aproape să ne triplăm numărul de voturi obținute, de […]
Au trecut mai bine de 15 ore de când s-au închis urnele, iar Biroul Electoral Central refuză să publice rezultate parțiale oficiale. Între timp, sunt răspândite date neverificate, care induc intenționat lumea în eroare. Pe site-uri specializate sunt încărcate procese verbale neverificate, fără să se fi […]