Schengen aerian și naval: PSD – PNL umilesc România la comanda grofilor de la Viena

Schengen aerian și naval

Pe 31 Martie românilor li se pregătește o farsă de prost gust. Intră în vigoare așa-zisul Schengen aerian și naval, adică vor fi eliminate controalele de la frontierele aeriene și maritime dintre România și statele din Spațiul Schengen, conform deciziei Consiliului European din 30 decembrie 2023.

”Schengen aerian” este o farsă. Dreptul României de aderare la Spațiul Schengen este consfințit prin tratate, nu este o favoare

Dreptul României de a adera la Spațiul Schengen este stabilit prin tratate europene cum ar fi Tratatul Schengen din anul 1985, Tratatul de la Maastricht din 1992 și Tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană din anul 2005, nu este o favoare pe care cineva poate sau nu să o acorde.

Drepturile României și tratatele europene sunt încălcate de Austria, care trăiește de pe seama bogățiilor României

Dreptul României de a adera la Spațiul Schengen și dreptul românilor de a circula liber este încălcat cu dispreț și grosolănie de către Austria, care în bună măsură subzistă prin exploatarea bogățiilor naturale și a economiei naționale a României. La reuniunile Consiliului European de șefi de state și guverne Austria își folosește dreptul de veto pentru a bloca ilegal România.

România nu poate negocia respectarea tratatelor

Nu există nimic de negociat privind aderarea României la Spațiul Schengen, pentru că nu se poate negocia respectarea sau nerespectarea prevederilor din tratatele europene. Dacă ajungem să negociem respectarea tratatelor, a legilor, atunci unde mai este supremația legii sau statul de drept, care este unul dintre criteriile de la Copenhaga și în numele căruia Comisia Europeană își arogă dreptul să intervină în afacerile interne ale statelor membre UE?

PSD – PNL vând Țara sub pretextul “negocierilor” cu Austria

Așadar, asigurările pe care politicienii PSD și PNL le dau românilor că “negociază” cu Austria sunt deopotrivă trădătoare și umilitoare.

Ce pot “negocia” politicienii PSD și PNL cu austriecii? Un nou jaf tip Petrom, adică preluarea de către lacomii austrieci a zăcămintelor de sare și a Societății Naționale Salrom SA, după cum au acaparat zăcămintele de petrol și gaze prin privatizarea frauduloasă a Petrom?
Reamintim că Guvernul Cioloș, sprijinit în parlament de PSD – PNL, a avut o tentativă de a vinde Salrom companiei Salinen Austria și liderii AUR au denunțat public manevrele Guvernului Cîțu de a livra Salrom stăpânilor săi, de la Salinen Austria.

Șantajiștii austrieci mai vor să poruncească acoliților din PSD – PNL să-i scutească de obligația de a vinde în România o cotă din gazul românesc extras din Marea Neagră pentru consumul intern, deși doar 30% dintre gospodăriile românești sunt racordate la conductele de gaze și mulți se încălzesc sau gătesc folosind drept combustibil coceni uscați sau tizic, adică turte din bălegar amestecat cu paie și uscate la soare. Gazul este necesar pentru stăpâni, pentru petrochimia austriacă. Iobagii din România nu au dreptul să-și folosească propriul gaz.

Nu întâmplator, Virgil Popescu, alias “Virgil Hoțul”, fostul ministru al Energiei și unealta austriecilor este răsplătit cu un post de europarlamentar pe lista PSD – PNL. Odată ajuns în Parlamentul European “Virgil Hoțul” îi va reprezenta pe grofii de la Viena, nu pe iobagii din România.

AUR este unicul partid care se luptă pentru apărarea drepturilor românilor

Ținerea României în afara Spațiului Schengen are motivații economice. După cum se știe, AUR este partidul care s-a bătut pentru români, inclusiv împotriva adoptării Directivei Europene de discriminare a transportatorilor români de TIR, care pune în pericol un export românesc de servicii de peste 5 miliarde euro anual. Transportatorii francezi și germani au încercat prin metode neloiale să elimine concurența românească.

La ce i-a folosit României că deține postul de comisar european pentru Transporturi prin Adina Vălean? Nu întâmplator, Adina Vălean candidează pe lista PSD – PNL pentru Parlamentul European, impusă de însăși Ursula von der Leyen. Odată ajunsă în PE, Vălean nu va reprezenta alegătorii din România, ci pe stăpânii săi din Comisia Europeană și Partidul Popular European.

Poziția AUR privind admiterea României în Spațiul Schengen este unica realistă, justă și demnă

Așa-zisul “Schengen Aerian” este doar un surogat umilitor pentru români. Această găselniță a stăpânilor austrieci și a slugilor lor din PSD – PNL nu rezolvă problema dreptului la liberă circulație pentru milioanele de români care trec anual prin frontierele terestre, pentru exportatorii și transportatorii români.

Așa-zisele negocieri dintre stăpânii de la Viena și slugile de la București nu rezolvă nimic, sunt doar umilitoare acte de trădare națională, de transfer sub șantaj a bogățiilor naturale ale României către Austria.

Activitatea ineptă și trădătoare a PNL s-a putut vedea și cu ocazia adoptării la conferința PPE de la București a manifestului PPE, unde se preia exact teoria Austriei, care leagă blocarea României de realizarea pretențiilor austriece privind securitatea frontierelor externe ale UE, deși cele două subiecte nu sunt si nu trebuie legate.

AUR cere Comisiei Europene ca în calitatea sa de gardian al tratatelor europene să constate că opoziția ilegală a Austriei împotriva aderării României la Spațiul Schengen încalcă mai multe tratate europene printre care Tratatul Schengen și Tratatul de aderare la UE.

Ca atare, AUR cere Comisiei Europene să deschidă procedura de infringement împotriva Austriei pentru încălcarea tratatelor europene prin blocarea României, și anume ca Austria să fie sancționată cu suma de zece milioane euro zilnic, până când își retrage opoziția față de aderarea României la Schengen.

PNL și PSD nu vor îndrâzni să ceară respectarea tratatelor și sancționarea Austriei care le încalcă, pentru a nu-i supăra pe stăpânii lor de la Bruxelles și Viena.

Români, dacă vreți să nu mai fiți umiliți, dacă vreți ca drepturile voastre și interesele naționale ale României să fie reprezentate cu cinste și demnitate în Europa, susțineți AUR! Nu mai permiteți ca celelalte partide să vă trădeze, să vă mintă și să vă înșele!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Dan Tanasă candidat AUR Primăria Brașov
Alianța pentru Unirea Românilor, filiala Brașov, a prezentat vineri, 19 aprilie, candidatul pentru funcția de primar al Municipiului Brașov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat că AUR prezintă românilor în aceste alegeri locale singura soluție pentru a scăpa de blatul PSD-PNL-USR de la nivelul […]
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, împreună cu președintele George Simion, îi solicită lui Nicușor Dan să declare public, până duminică, suma de bani cheltuită până acum pentru panourile, mesh-uri și bannerele electorale cu care a împânzit Bucureștiul. „Cine sunt candidații propuși de partidele politice […]
Cătălin Silegeanu, candidat AUR la Primăria Botoșani: Ilegalități electorale marca PSD-PNL
În peisajul precampaniei electorale, legislația este mai degrabă un sfetnic decât un stăpân pentru partidele care controlează puterea. Indiferent de interdicțiile formale, străzile din municipiul Botoșani și împrejurimi sunt tapetate cu mesaje electorale care strigă un singur cuvânt: „VOTAȚI”. PSD, neținând cont de niciun canon al […]
cort AUR ridicat Sectorul 3
Au comasat alegerile doar pentru a bloca AUR să câștige alegerile europarlamentare. Au încălcat Constituția, au călcat în picioare toate legile din această țară și tratatele internaționale în privința desfășurării alegerilor doar pentru a salva posturile de conducere ale lui Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă. Nu […]
Sorin Lavric AUR
Tupeul și șmecheria au devenit în mod oficial „valorile” de bază pe care actuala coaliție guvernamentală PSD-PNL le susține și le promovează. Iar pentru a le ilustra cetățenilor cât mai bine această “schemă” de reușită în viață, PSD și PNL l-au ales pe medicul Cătălin Cîrstoiu, […]
Cătălin Silegeanu, candidat AUR la Primăria Botoșani
În calitate de candidat la funcția de primar al municipiului Botoșani, una dintre prioritățile mele vizează protecția tinerilor față de tentațiile și riscurile asociate cu unitățile care comercializează produse pe bază de cafea, tutun și alcool în apropierea școlilor. Această problemă, des întâlnită în preajma unităților […]