Raisa Enachi – declarație politică – Vasluiul în „ruine”.

Statisticile demonstrează că județul Vaslui este una dintre cele mai sărace zone  ale României, prin urmare, necesită sprijin și asistență an de an.

          Vasluiul poate fi considerat rezultatul analfabetismului clasei politice românești, și niciun partid politic nu este scutit de vină pentru situația grea a țării.

          Timp de 50 de ani, de exemplu, moara de grâu și fabrică de pâine din cartierul 13 Decembrie a municipiului Vaslui a fost producătorul de pâine numărul unu al județului, aceasta fiind considerată un adevărat simbol ale zonei noastre. După mai mulți ani de inactivitate, a ajuns să fie demolată în favoarea unui presupus „centru comercial”, adică distrugem producătorii români în avantajul vânzătorilor străini. Generațiile dinainte de 1989, au rămas doar cu mirosul de pâine coaptă în amintire.

          Și orașul Negrești pare a fi acum o epavă! Înainte de 1989, locuitorii acestui oraș lucrau la fabrica de pâine, filatura de bumbac, fabrica de mobilă, fabrica de utilaj greu, dar toate au avut același destin: au dispărut în urma escrocheriilor.

          Întreprinderile private au cumpărat toate aceste structuri la un preț de nimic și le-au vândut la fier vechi. Ca în toată economia românească, există o mare îngrijorare cu privire la viitorul locurilor de muncă a generațiilor care vin după noi! Sărăcia și disperarea sunt din ce în ce mai răspândite în zona Vasluiului. Orașele își pierd industria, spitalele, locurile de muncă și chiar simbolurile care au fost transmise de la înaintași. Infrastructura precară împiedică dezvoltarea, unde există apă – pompele nu funcționează, iar oamenii, fie că locuiesc în blocuri sau în case, se încălzesc cu lemne sau la butelia cu gaz.

          Din păcate, Vasluiul se situează pe primul loc în ceea ce privește statisticile negative. Mulți dintre locuitori nu au ce să mănânce și nici cu ce să-și trimită copiii la școală. Și din acest motiv tinerii nu pot obține nici educația de bază la care au dreptul legal, șansele de a-și găsi un loc de muncă bine plătit sunt minime.

          Factorii de decizie și responsabilii politici sunt conștienți de prezența sărăciei, pregătirea profesională precară a tinerilor, și le convine acest fapt, de ce? Oamenii săraci și puțin pregătiți pot fi manipulați.

          Vasluienii încă au un sentiment de demnitate în viața lor, deși doresc să aibă un rol în societate, principalele lor preocupări se reduc la aspectele de bază ale vieții: precum hrana, siguranța, adăpostul, sănătatea și locurile de muncă.

          În aceste condiții, vom ajunge în situația de a nu avea cu cine să muncim, chiar dacă am dori să dezvoltăm unele sectoare prioritare pentru viața vasluienilor.

Sectorul industriei de morărit și panificație se confruntă cu probleme serioase legate de scăderea consumului, dar și de o evaziune fiscală fără precedent în special la făină și produse de panificație. În loc să simțim miros de pâine proaspătă, aici la noi, acasă, stăm și privim cum „indivizi dubioși” ne vând produse de nivel inferior. Clasa politică nu înțelege, sau nu-și dorește să impună măsuri inteligente pentru a scoate județul Vaslui din sărăcie și mizerie (exemplul ar fi lipsa unui wc în locul de întâlnire pentru cei ce urmează să susțină examenul de conducător auto).

          Dacă dorim să valorificăm potențialul economic al unei zone a țării care nu-și merită poziția actuală în economia noastră, trebuie să-i ajutăm pe acești oameni printr-o politică menită să canalizeze banii europeni spre dezvoltarea țării și spre crearea de avantaje fiscale pentru investitori.

          Dragi politicieni ai județului Vaslui, haideți să fim cu adevărat alături de cetățenii noștri, care ne-au votat cu încredere!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a fost sâmbătă, 19 mai, pentru toată ziua, în județul Bistrița-Năsăud. În Bistrița, după un flashmob în parcul unde se regăsește și Cetatea Bistriței, o parte dintre candidații la alegerile europarlamentare […]
Cristian Terheș, europarlamentar, cel care deschide lista Alianței AUR pentru alegerile europarlamentare din data de 9 iunie, lansează un apel urgent către cetățeni în contextul investigațiilor desfășurate de Parchetul European (EPPO) asupra președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Cristian Terheș critică vehement protejarea continuă a […]
Între 27 mai și 1 iunie, la Geneva, va avea loc cea de-a 77-a adunare a Organizației Mondiale a Sănătății care, potrivit tuturor informațiilor disponibile până la acest moment, prin adoptarea Tratatului de Pandemie Globală, urmărește să instaureze o nouă formă de control la nivel global. […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru prezentarea candidaților la alegerile din 9 iunie, a ajuns, vineri, 17 mai, în județul Mureș, la Sighișoara și la Târgu Mureș. În urma unui flashmob organizat în centrul orașului Sighișoara, participanții au ajuns în Cetatea Medievală din Târgu […]
Cultura românească este plină de povestiri despre eroism, unitate și patriotism, povestiri care au fost redate de cinematografia națională. Prin intermediul filmelor istorice, publicul poate să cunoască mai bine figuri emblematice ale istoriei românești, care nu doar că au modelat națiunea, dar au și inspirat generații […]
Direcția Națională Anticorupție a început urmărirea penală în cazul lui Nicușor Dan, după sesizările făcute de Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, cu privire la refuzul primarului general de a informa opinia publică despre banii pe care i-a cheltuit pentru campania publicitară. „Am fost chemați […]