Raisa Enachi – declarație politică – “România s-a pricopsit cu un Guvern al ipocriziei”

Doamna Raisa Enachi:

Bună dimineaţa!

Vă mulţumesc, doamnă preşedinte.

Stimată colegă,

Stimaţi colegi,

În declaraţia mea politică de astăzi vreau să vorbesc despre cum România s-a pricopsit cu un Guvern al ipocriziei.

Alianţa pentru Unirea Românilor constată cu îngrijorare cum partidele aflate la guvernare încearcă să conducă ţara cu un Guvern format din oameni total nepregătiţi, mulţi numiţi prin tot felul de sinecuri politice, fără a avea nicio competenţă reală care să aducă plusvaloare angajatorului, care este, până la urmă, poporul român, plătitorii de taxe şi impozite ai acestei ţări.

Pentru a informa cetăţenii ţării într-un mod corect şi real, vă prezint în mod cronologic un scurt istoric cu privire la pensiile speciale, sporurile bugetare şi recalcularea pensiilor.

Deci, cum au apărut pensiile speciale?

În anul 1997, Valeriu Stoica a iniţiat Legea nr. 142, unde apare pentru prima dată conceptul de pensie specială.

Apoi, prin Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, magistraţii primesc dreptul la pensii speciale. Legea a fost votată de parlamentarii Partidului Naţional Liberal în unanimitate şi, tot prin această lege, magistraţii militari au primit şi ei dreptul de a cumula pensia militară cu pensia de magistrat civil şi, de aici, au apărut pensiile nesimţite de 30.000-40.000 de lei.

Şi, tot în anul 2015, Partidul Naţional Liberal, prin parlamentarul Alina-Ştefania Gorghiu, iniţiază şi votează Legea nr. 83, lege care se referă la pensiile speciale pentru aviatori.

A urmat Legea nr. 216/2015 privind pensiile diplomaţilor, unde 78 de parlamentari ai PNL au votat “pentru”, inclusiv Ludovic Orban.

În acelaşi an, care a fost şi anul în care partidele politice s-au întrecut să ofere pensii speciale, s-au acordat pensii speciale şi funcţionarilor parlamentari. Atunci, PNL s-a abţinut la vot, dar nu a votat împotrivă. Mai mult, prin parlamentarul Florin-Claudiu Roman, a propus o modificare privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi, prin care a acordat pensii speciale şi funcţionarilor de la Curtea de Conturi.

A urmat Legea nr. 357/2015 pentru completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor, când s-au acordat indemnizaţiile parlamentarilor. Proiectul a fost iniţiat de 225 de parlamentari, dintre care 20 ai PNL, şi au fost 303 voturi “pentru”, 124 “împotrivă” şi două “abţineri”.

În 2019, prin Codul administrativ, s-au votat pensiile speciale pentru primari, viceprimari şi preşedinţi de consilii judeţene.

Să vedem, acum, care sunt sporurile financiare pentru bugetari?

De trei luni, de când a fost învestit, Guvernul Câţu spune public că nu sunt bani la bugetul ţării, din cauza sporurilor salariale ale bugetarilor.

Credem că aceşti oameni nu au citit Legea nr. 153/2017 privind salarizarea unitară, căci, dacă o citeau, cu siguranţă ar fi văzut că la art. 25 se menţionează că sporurile salariale sunt plafonate la 30% şi încălcarea acestei prevederi legale duce la imputarea sporului acordat în mod nelegal.

Într-adevăr, prin Ordonanţa de urgenţă nr. 131/2020, Guvernul Orban a acordat sporuri salariale angajaţilor din prefecturi, dar acest fapt nu are legătură cu Legea salarizării.

În ceea ce priveşte recalcularea pensiilor.

Legea nr. 127/2019 privind pensiile a fost adoptată de Parlament cu 197 voturi “pentru”, 70 “abţineri” şi niciun vot “împotrivă”. Deci, cum poate să spună acum Alianţa aflată la guvernare că se impune o nouă Lege a pensionării, ştiind foarte bine că, în conformitate cu Legea mai sus-menţionată, de la 1 ianuarie 2020 ar fi trebuit să înceapă recalcularea dosarelor de pensie, iar ei, într-un an şi jumătate, nu au făcut absolut nimic?

Din cele expuse până acum se vede în mod cât se poate de clar că acest Guvern este în aer şi orice om de bună-credinţă ar trebui să înţeleagă că intenţia lui este una singură – distrugerea ţării şi crearea unor diferenţe majore şi frustrante între diversele pături sociale printr-o discriminare salarială care, iată, astăzi, întruneşte zece categorii de pensii speciale.

Vă mulţumesc.

Deputat de Vaslui, Circumscripţia nr. 39.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condamnă publicarea unei prime forme a unui document intern al Comisiei Europene, adresat traducătorilor, care recomandă evitarea referirii la Crăciun și înlocuirea numelor biblice în limbajul oficial. „Niște birocrați nealeși de nimeni și care par că nu mai reprezintă pe nimeni […]
tricolor
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) îl invită pe Klaus Iohannis la Alba Iulia, la evenimentele dedicate Zilei Naționale, pentru a constata la fața locului cât de dorit mai este de români în funcția prezidențială. „Dacă vrea să fie președintele tuturor românilor, și nu doar al PNL, […]
becuri
A doua zi după învestirea Guvernului Ciucă, cel mai mare furnizor de energie electrică pentru clienții casnici din România, ELECTRICA S.A., a anunțat creșterea substanțială, de la 1 ianuarie 2022, a prețurilor de distribuție. Acestea urmează a fi majorate cu până la 84%. La fel au […]
Președintele Comisiei pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi invită românii la “Marșul Unirii” de la Alba-Iulia pe 1 decembrie. “Alba Iulia, capitala Unirii tuturor românilor va găzdui și în acest an serbările la 103 ani de la Marea Unire de la 1918. Ca în […]
Reprezentanţii Bucovinei au declarat unirea cu România la 28 noiembrie 1918 în Sala Sinodală a Palatului Mitropolitan din Cernăuţi. Iar acest episod istoric fericit se datorează în principal boierului Iancu Flondor, jurnalistului Valeriu Branişte, profesorului Sextil Puşcaru, medicului Isidor Bodea sau ofiţerului Ilie Lazăr. Iancu Flondor, […]
Către: Domnul Adrian Câciu, Ministrul Finanțelor De la: Silviu-Titus PĂUNESCU, Deputat AUR, circumscripţia electorală nr.23 IALOMIŢA Obiectul întrebării:Clarificări privind situația economică a României                                       Stimate Doamnule Ministru, Având în vedere că noul Guvern al României a fost investit pe clasica procedură de repede-înainte, cu dezbateri minime […]