Raisa Enachi – declarație politică – “România Educată”.

“România Educată”.

“Educaţia constituie o prioritate de top pentru România şi o investiţie strategică în viitorul nostru. Prin urmare, privim cu speranţă către Summitul Viitorului, care va avea loc în 2024”, a declarat preşedintele Klaus Iohannis în cadrul dezbaterilor generale ale celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, de la sfârşitul lunii septembrie anul curent.

Nu vi se pare că este un limbaj de lemn, care ascunde doar dorinţa de a bifa plecări prezidenţiale în toate colţurile lumii? Cum se traduce “educaţia constituie o prioritate de top pentru România” pentru preşedintele României, de altfel, profesor de meserie, cu catedra păstrată la liceul la care a predat, deşi a plecat de mai bine de 25 de ani?

“Prioritate de top” înseamnă, în acest moment, în România, ca şcolile să închidă curentul şi să nu mai încălzească clasele dacă plătesc bursele şi transportul copiilor!

“Prioritate de top” înseamnă, în acest moment, în România, ca elevii să se culce flămânzi, fiindcă părinţii nu au bani, din cauza costurilor vieţii. Facturile la curent şi încălzire nenorocesc românii, iar noi vorbim în faţa lumii întregi, la sediul ONU, despre viitorul educaţiei!

“Prioritate de top” înseamnă, în acest moment, în România, că rata de părăsire timpurie a şcolii sau procentul de elevi care abandonează şcoala este foarte mare, şi nu din cauza faptului că merg, în secolul XXI, la WC-uri în fundul curţii şcolii!

Acestea înseamnă România reală, domnule preşedinte al României, profesor plecat spre alte demnităţi după ce şi-a câştigat şase case din meditaţii neimpozitate de acelaşi stat care doreşte acum impozitarea profesorilor care au curajul să dea meditaţii elevilor în privat!

În ultimii ani, sectorul educaţiei a avut în mod constant sub 3 procente din PIB, în condiţiile în care Legea actuală a educaţiei, în vigoare din 2011, prevede 6 procente din PIB pentru educaţie. Dar avem alocate pentru înarmare 2,5 procente din PIB pentru a cumpăra fregate vechi, avioane construite acum 40 de ani, pentru că, nu-i aşa, trebuie să dăm bine în faţa altor ţări! Pentru că ne-ar plăcea să primim un post important la NATO! Şeful statului a spus, că “provocările cu care ne confruntăm în prezent, precum impactul schimbărilor climatice şi pierderea biodiversităţii, insecuritatea energetică, lipsa accesului la alimente şi educaţie şi inechităţile sociale devin din ce în ce mai grave”. Deşi este frecvent menţionată în campaniile politice, ideea unei Românii educate nu există, de fapt, în realitate, deci despre ce tot vorbim în discursuri? Nu este o întrebare retorică, domnule preşedinte al României, puteţi mai mult decât discursuri, poze şi plimbări pe banii acestui popor sărăcit de clasa politică pe care o păstoriţi!

Dacă pentru occidentali, cele mai importante companii, cu rol strategic pentru funcţionarea statului, trebuie să fie deţinute de politicile publice din statul respectiv, în “România eşuată”, totul se reduce la discursuri cu limbaj de lemn, tăiat de panglici şi poze pe Facebook! Fiindcă aşa ştiţi să guvernaţi – pe Internet, fără să coborâţi printre români!

One response

 1. Școlile Profesionale Ar Trebuii Să Dispară Definitiv Din Lume, Deoarece Sunt Degeaba !

  Cel Mai Bine Este La Liceu, Ori Facultate, Dacă Se Poate; Aia Dacă Este Absolvent, Ori Absolventă De Bacalaureat, Altfel Nu Se Poate.

  Vizionați Și Ascultați Cu Atenție Aceste Video-uri Până La Final:

  https://youtu.be/dI1d9eLJV4o?si=hlMk8zRTPUbsTzyP

  https://youtu.be/imUtFmlRsQE?si=qn1xwjHZ21ZR8fWt

  Ce Este Bun, Necesită Învățământ Universitar Adică Facultate Absolvită, Însă Ca Să Ajungi Acolo, Trebuie Să Fi Absolvent Ori Absolventă De Bacalaureat, Aia Se Numește Diploma De Bacalaureat, Ce Se Obține De La Secretariatul Liceului, După Absolvirea Bacalaureatului, Însă Trebuie Dus 4 Poze De Format Mic Pentru Buletin, Copie După Buletin, Eventual Copie După Certificatul De Naștere, Este Valabil Și Pentru Absolvirea Liceului Fără Bacalaureat.

  Bacalaureatul Este Inventat De Napoleon Bonaparte Împreună Cu Învățământul Superior [Facultate], Mai Exact Spus El A Creat Un Document Pe Nume Decret După Care Se Face Legile În Învățământ În Ziua De Azi, Care Nu Va Dispărea Nici-o Dată, Și Care Se Află În Franța Și Este Foarte Bine Protejat, Pentru Că: Învățământul Superior Înseamnă Valoare, Nu Altceva, Eventual Învățământul Liceal.

  Facultatea Este Doar Cu Bani + Învățat Bineînțeles Altfel Nu Se Poate.

  Este Mai Bine La Liceu, Pentru Că Nu Mai Dai De Tâmpiții Ori Tâmpitele De Maiștrii Și Maistre, Care Știu Să Facă Pe Alții Și Altele Cu Ou Și Cu Oțet, Și Știu Să Facă Mișto De Alții Și Altele.

  Mai Mult De Atât La Profesională Nu Mai Există Posibilitatea De Bacalaureat, Decât Numai La Liceu, Adică Doar La Partea Liceală.

  Decât La Profesională, Mai Bine Este La Liceu, Pentru Că Învățământul Profesional Este Considerat Învățământ De Proști Și De Proaste.

  Există Cursuri De Calificare Pe Internet, Unde Se Poate Găsii Și Adresă De Contact, Și Așa Mai Departe, Bineînțeles Cu Cost, În Comparație Cu Școlile Profesionale, Dar Este Mai Bine La Cursuri De Calificare, Decât La Școlile Profesionale, Pentru Că La Partea Liceală, Ai Posibilitatea Pentru Bacalaureat Mai Târziu La Seral, Ori Frecvență Redusă, Adică La Liceele Care Au Seral Și Frecvență Redusă.

  Trimiteți Mai Departe Aceste Informații Pentru A Ajunge La Cât Mai Multă Lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) va lua parte la protestul organizat de mai multe organizații civice belgiene, care va avea loc joi, 23 mai, începând cu ora 13:30, pe esplanada din fața Parlamentului European. Protestul este îndreptat împotriva cenzurii exercitate de Radioteleviziunea Uniunii Europene (EBU). Contextul […]
Producătorii locali au nevoie de susținere reală din partea autorităților locale. Candidatul AUR la funcția de primar al municipiului Botoșani, antreprenorul Cătălin Silegeanu, propune o serie de măsuri care vin în sprijinul comercianților și consumatorilor deopotrivă, prin crearea condițiilor optime de comercializare a produselor agroalimentare. Piața […]
Potrivit lui Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, nu mai există bani pentru a plăti motorina și curentul necesare STB, dar nici pentru salariile angajaților societății. Situația este cauzată de neplata datoriilor de către de către Primăria Municipiului București, care a acumulat datorii uriașe în […]
Cel mai sensibil aspect care necesită o implicare deosebită din partea autoritaților locale este cel al spitalelor botoșănene, pentru care nu de puține ori, am avut dovada clară că se lucrează mai mult împotriva pacienților decât în favoarea acestora! Am ajuns la acestă tristă concluzie după […]
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat un marș electoral la Iași la care au participat peste o mie de persoane. Înaintea acestuia, Claudiu Târziu, președintele Consiliulul Național de Conducere al AUR, le-a adresat participanților câteva cuvinte despre votul din 9 iunie. “Dragi susținători ai Mișcării Naționale […]
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat un marș electoral la Iași la care au participat peste o mie de persoane. În timpul evenimentului, președintele AUR, George Simion, l-a acuzat pe primarul Iașiului, Mihai Chirica, de legături cu mafia imobiliară și i-a îndemnat pe românii din diaspora […]