Raisa Enachi – declarație de presă – „Măcelul fiscal…”

„Măcelul fiscal…”
„Revoluţia fiscală”, sau mai bine zis „măcelul fiscal”, promovată de Guvernul Ciolacu reprezintă o nouă încercare a celor din conducerea ţării de a-i jecmăni pe români.

Cam cât de mare să fie gaura bugetară creată de PSD şi PNL dacă Marcel Ciolacu şi gaşca iresponsabilă de la guvernare s-au gândit să pună mâna pe banii economisiţi de români la Pilonul II de pensii?
Vorbim despre amendamentul privind naţionalizarea Pilonului II, putem deduce că gaura făcută în bugetul României este atât de mare încât, neştiind de unde să scoată o aşa sumă colosală, au recurs la metode vicioase, aşa cum ştiu ei mai bine.
Nici Marcel Ciolacu şi nici cei din conducerea PSD sau PNL, bineînţeles că nu îşi asumă nicio parte din vină, în momentul în care greşesc, încearcă să dea vina pe altcineva. De data aceasta au găsit un secretar de stat din Ministerul Finanţelor care nu are nici putere de decizie şi nici posibilitatea de a depune amendamente în Parlament.
Ei bine, potrivit acestuia, românii, 8 milioane în total, care au cotizat până în momentul de faţă la Pilonul II de pensii, aveau să nu mai vadă nici măcar un ban în momentul pensionării, dacă nu şi-ar fi exprimat, în scris, faptul că doresc să contribuie în continuare la pilon.
Disperarea după bani este mare la PSD şi PNL, logica lor e simplă: ce mai contează cum trăiesc românii? Ce mai contează că majoritatea pensionarilor din România trăiesc de pe o lună pe alta şi nici nu îşi permit să cumpere nici măcar medicamentele de care au nevoie, că stau în fiecare lună să se gândească cum să îşi drămuiască banii mai bine, dacă să cumpere mâncare, să cumpere medicamente sau să plătească facturile. Asta e realitatea cu care se confruntă lună de lună pensionarii români.
Un milion de oameni scoşi din Pilonul II şi condamnaţi la o pensie nedemnă în viitor, asta este moştenirea PSD-PNL la guvernare!
De ce guvernul Ciolacu, coaliţia pe care PSD o conduce, nu elimină pensiile speciale aşa cum au promis? Până pe 31 august a garantat Marcel Ciolacu că vor fi eliminate pensiile speciale.
Noi, AUR, nu vom permite ca românii să fie umiliţi de actuala guvernare! Românii trebuie să beneficieze la bătrâneţe de banii cu care au contribuit, nu să fie lăsaţi să moară de foame de un stat eşuat.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, a criticat soluția propusă de ministrul agriculturii, Florin Barbu, prin care ministerul să intervină cu un mecanism prin care să le fie amânate ratele la bănci o anumită perioadă fermierilor. Marius Lulea consideră că, prin această măsură, datoria fermierilor va crește, subliniind […]
George Simion, candidatul AUR pentru funcția de Președinte al României, a inaugurat luni, 22 iulie, sediul de campanie pentru alegerile de la finalul anului la Magazinul București în prezența a sute de persoane. Oamenii prezenți la evenimentul de deschidere a sediului au semnat contractul de înscriere […]
România se confruntă cu una dintre cele mai severe secete din istoria recentă, fiind cea mai afectată țară din Uniunea Europeană. Din cauza secetei extreme, UE riscă să piardă 800.000 de tone de porumb, jumătate din această cantitate fiind din România. Mai mult, recoltele fermierilor noștri […]
Marcel Ciolacu a organizat astăzi o ședință de urgență la Guvern din cauza riscului de blackout. O întâlnire care, dacă nu ar fi fost politicile distructive din domeniul energetic ale PSD și PNL din ultimii 34 de ani, nu ar fi trebuit să aibă loc. Care […]
Claudiu Târziu Parlamentul European Ursula von der Leyen
Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor și liderul europarlamentarilor AUR, Claudiu Târziu, a declarat, în contextul sesiunii plenare desfășurate la Strasbourg în cadrul căreia Ursula von der Leyen a fost aleasă cu 401 voturi din 707 valabil exprimate pentru conducerea Comisiei Europene, […]
Delegația AUR în Parlamentul European a votat astăzi împotriva desemnării Ursulei von der Leyen pentru încă un mandat de președinte al Comisiei Europene. În schimb, europarlamentarii PSD – PNL – USR – UDMR au susținut-o entuziaști și au ridicat mâna aprobator pentru continuarea tuturor politicilor de […]