Raisa Enachi – declarație de presă – Cheltuielile extravagante ale preşedintelui Klaus Iohannis în anul 2023 au fost de peste 8 milioane de euro!

Cheltuielile extravagante ale preşedintelui Klaus Iohannis în anul 2023 au fost de peste 8 milioane de euro!


Cele peste 8 milioane de euro cheltuite reflectă, în mod clar, decalajul dintre priorităţile Guvernului care le-a aprobat şi realităţile zilnice ale populaţiei!

Vin cu un exemplu tulburător, în acest context, ce provine din inima Munţilor Apuseni, unde copiii sunt nevoiţi să parcurgă distanţe incredibile pentru a ajunge la şcoală, uneori şi până la 16 kilometri pe jos. Această situaţie devine şi mai dramatică în urma deciziei de desfiinţare a peste 30 de unităţi şcolare în judeţul Alba într-un singur an şcolar, pentru că, nu-i aşa, „România educată” a preşedintelui Klaus Iohannis este numai pe hârtiile de la Palatul Cotroceni, instituţie care se pare că nu face parte din ”statul eşuat”, unde milioane de cetăţeni trăiesc la limita sărăciei!


Copiii din Munţii Apuseni sunt extrem de afectaţi de comasările unităţilor de învăţământ, iar consecinţele se resimt dramatic în viaţa cotidiană a acestora, transformîndu-i în navetiştii zilelor noastre. Decizia Inspectoratului Școlar Alba de a desfiinţa 26 de şcoli şi 7 grădiniţe a generat o creştere semnificativă a numărului de elevi care trebuie să facă naveta, inclusiv pe distanţe de peste 20 de kilometri de locuinţa lor!


Cu un cinism fără margini, autorităţile au neglijat necesitatea asigurării transportului pentru aceşti elevi, în ciuda consecinţelor evidente ale comasărilor şi distanţelor considerabile. Un exemplu cutremurător este cazul unui elev din clasa I din comuna Avram Iancu, care este nevoit să parcurgă pe jos 8 kilometri în fiecare zi pentru a ajunge la şcoală, într-o zonă în care accesul cu maşina este imposibil. Prin comparaţie cu cheltuielile exorbitante şi inutile ale preşedintelui, ale cuplului prezidenţial, aceste situaţii evidenţiază disproporţia dintre cheltuielile preşedintelui şi nevoile stringente ale comunităţilor locale, care se luptă cu problemele de transport şi infrastructură şcolară de bază, iar situaţia este cu atât mai tristă având în vedere că ambii membri ai cuplului prezidenţial sunt profesori!


Este imperativ ca Guvernul să-şi reevalueze priorităţile, să investească în infrastructura şcolară şi să asigure resurse adecvate pentru comunităţile vulnerabile, în loc să risipească banii publici în mod iresponsabil, încă un an, până se termină mandatul prezidenţial!


Este clar că actuala administraţie nu îşi propune să răspundă nevoilor de bază ale populaţiei şi să asigure un viitor solid pentru România. În loc să fie un lider care să îşi pună în prim-plan cetăţenii, preşedintele Iohannis alege un mod de trai extravagant pentru care deja este taxat pe reţelele de socializare, fiindcă, domnule preşedinte, poporul s-a trezit şi vede cum ignoraţi problemele reale ale românilor. Ce ar fi să se publice toate cheltuielile pe care le-aţi efectuat în cei 9 ani de mandat, fiindcă restul rezultatelor le ştim cu toţii.


Poporul va taxa în acest an electoral vacanţele inutile de lux, unde tot ceea ce a făcut preşedintele României a fost să se asigure că poate cheltui banii publici, fără nici un rezultat, secretizând documentele şi fără să prezinte un minim raport celor care l-au ales.


Va fi nevoie de o schimbare autentică în ceea ce priveşte guvernarea României! Este momentul să investim în viitorul copiilor noştri şi să punem în prim plan doar interesele românilor! AUR reprezintă o voce puternică şi hotărâtă care se angajează să aducă schimbarea pe care o merită România!


AUR este pentru România, pentru români, soluţia corectă în acest an electoral pentru că va fi alternativa pentru o guvernare care să pună în prim-plan nevoile cetăţenilor care se vor simţi reprezentaţi cu adevărat! Este timpul să ne asigurăm că resursele naţionale sunt direcţionate către binele comun, ci nu către escapade costisitoare şi neconcludente!


România merită o schimbare reală şi AUR este vocea care o va face posibilă!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]
Președintele AUR, George Simion, a transmis, din Statele Unite ale Americii, de la CPAC, un mesaj cu privire la ultimele evoluții de pe scena politică din România. Acesta a spus că ceea ce se întâmplă în România este inimaginabil, un atac asupra democrației. „Ceea ce se […]
conferință de presă AUR
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat joi, 22 februarie, o conferință de presă în cadrul căreia s-a prezentat poziția partidului despre desfășurarea alegerilor din acest an. Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, a declarat în cadrul conferinței de presă organizată chiar în fața Guvernului României, că actuala coaliție […]