Raisa Enachi – declarație de presă – Cheltuielile extravagante ale preşedintelui Klaus Iohannis în anul 2023 au fost de peste 8 milioane de euro!

Cheltuielile extravagante ale preşedintelui Klaus Iohannis în anul 2023 au fost de peste 8 milioane de euro!


Cele peste 8 milioane de euro cheltuite reflectă, în mod clar, decalajul dintre priorităţile Guvernului care le-a aprobat şi realităţile zilnice ale populaţiei!

Vin cu un exemplu tulburător, în acest context, ce provine din inima Munţilor Apuseni, unde copiii sunt nevoiţi să parcurgă distanţe incredibile pentru a ajunge la şcoală, uneori şi până la 16 kilometri pe jos. Această situaţie devine şi mai dramatică în urma deciziei de desfiinţare a peste 30 de unităţi şcolare în judeţul Alba într-un singur an şcolar, pentru că, nu-i aşa, „România educată” a preşedintelui Klaus Iohannis este numai pe hârtiile de la Palatul Cotroceni, instituţie care se pare că nu face parte din ”statul eşuat”, unde milioane de cetăţeni trăiesc la limita sărăciei!


Copiii din Munţii Apuseni sunt extrem de afectaţi de comasările unităţilor de învăţământ, iar consecinţele se resimt dramatic în viaţa cotidiană a acestora, transformîndu-i în navetiştii zilelor noastre. Decizia Inspectoratului Școlar Alba de a desfiinţa 26 de şcoli şi 7 grădiniţe a generat o creştere semnificativă a numărului de elevi care trebuie să facă naveta, inclusiv pe distanţe de peste 20 de kilometri de locuinţa lor!


Cu un cinism fără margini, autorităţile au neglijat necesitatea asigurării transportului pentru aceşti elevi, în ciuda consecinţelor evidente ale comasărilor şi distanţelor considerabile. Un exemplu cutremurător este cazul unui elev din clasa I din comuna Avram Iancu, care este nevoit să parcurgă pe jos 8 kilometri în fiecare zi pentru a ajunge la şcoală, într-o zonă în care accesul cu maşina este imposibil. Prin comparaţie cu cheltuielile exorbitante şi inutile ale preşedintelui, ale cuplului prezidenţial, aceste situaţii evidenţiază disproporţia dintre cheltuielile preşedintelui şi nevoile stringente ale comunităţilor locale, care se luptă cu problemele de transport şi infrastructură şcolară de bază, iar situaţia este cu atât mai tristă având în vedere că ambii membri ai cuplului prezidenţial sunt profesori!


Este imperativ ca Guvernul să-şi reevalueze priorităţile, să investească în infrastructura şcolară şi să asigure resurse adecvate pentru comunităţile vulnerabile, în loc să risipească banii publici în mod iresponsabil, încă un an, până se termină mandatul prezidenţial!


Este clar că actuala administraţie nu îşi propune să răspundă nevoilor de bază ale populaţiei şi să asigure un viitor solid pentru România. În loc să fie un lider care să îşi pună în prim-plan cetăţenii, preşedintele Iohannis alege un mod de trai extravagant pentru care deja este taxat pe reţelele de socializare, fiindcă, domnule preşedinte, poporul s-a trezit şi vede cum ignoraţi problemele reale ale românilor. Ce ar fi să se publice toate cheltuielile pe care le-aţi efectuat în cei 9 ani de mandat, fiindcă restul rezultatelor le ştim cu toţii.


Poporul va taxa în acest an electoral vacanţele inutile de lux, unde tot ceea ce a făcut preşedintele României a fost să se asigure că poate cheltui banii publici, fără nici un rezultat, secretizând documentele şi fără să prezinte un minim raport celor care l-au ales.


Va fi nevoie de o schimbare autentică în ceea ce priveşte guvernarea României! Este momentul să investim în viitorul copiilor noştri şi să punem în prim plan doar interesele românilor! AUR reprezintă o voce puternică şi hotărâtă care se angajează să aducă schimbarea pe care o merită România!


AUR este pentru România, pentru români, soluţia corectă în acest an electoral pentru că va fi alternativa pentru o guvernare care să pună în prim-plan nevoile cetăţenilor care se vor simţi reprezentaţi cu adevărat! Este timpul să ne asigurăm că resursele naţionale sunt direcţionate către binele comun, ci nu către escapade costisitoare şi neconcludente!


România merită o schimbare reală şi AUR este vocea care o va face posibilă!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat astăzi, la Bruxelles, că au trecut trei zile de la închiderea urnelor și, totuși, președintele AEP Toni Greblă refuză să explice de ce nu se anunță rezultatele finale. „Încercăm să înțelegem cum e posibil ca […]
Adrian Axinia, deputat AUR, a atras atenția, în cadrul unei declarații susținută la Bruxelles, asupra numărului uriaș de voturi declarate nule atât la alegerile europarlamentare, cât și la cele locale. „România este un stat capturat, iar puterea politică de la București, efectiv, a asasinat democrația. Spun […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, susține că democrația este pusă sub semnul întrebării, în contextul în care 5% din voturile românilor exprimare la alegerile europarlamentare au fost anulate. „Într-un stat condus de hoți, nu se putea altfel decât ca aceste alegeri să fie fraudate, pornind de la […]
AUR a reușit la alegerile din 9 iunie un scor istoric. După doar 4 ani de la înființare, AUR este a doua forță politică a României după alianța comasaților. Am reușit ca în 4 ani de zile aproape să ne triplăm numărul de voturi obținute, de […]
Au trecut mai bine de 15 ore de când s-au închis urnele, iar Biroul Electoral Central refuză să publice rezultate parțiale oficiale. Între timp, sunt răspândite date neverificate, care induc intenționat lumea în eroare. Pe site-uri specializate sunt încărcate procese verbale neverificate, fără să se fi […]
Georgiana Teodorescu, candidat AUR, a prezentat duminică, 9 iunie, în cadrul unei conferințe de presă, susținută la sediul din Alianței pentru Unirea Românilor, noi informații privitoare la fraudele electorale care se află astăzi în desfășurare. ”Prima și cea mai gravă despre care am aflat recent și […]