Raisa Enachi – declarație de presă – 24 ianuarie 1859 – o sursă de inspiraţie şi învăţăminte pentru noi toţi

24 ianuarie 1859 – o sursă de inspiraţie şi învăţăminte pentru noi toţi


Să ne întoarcem în timp, în acele zile tumultuoase ale secolului al XIX-lea, când poporul nostru îşi dorea cu ardoare să-şi redobândească drepturile şi independenţa.

Prin voinţa şi curajul liderilor vremii, ţara noastră a cunoscut un moment definitoriu în procesul ei de formare ca stat naţional. Astfel, pe 24 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Moldovei, iar în curând şi domn al Țării Româneşti.


În această zi memorabilă, ne oprim pentru a reflecta asupra exemplului şi sacrificiilor predecesorilor noştri, care şi-au dedicat viaţa pentru visul măreţ al unităţii şi independenţei naţionale. Această sărbătoare trebuie să fie un prilej de mândrie pentru toţi românii, iar exemplul eroilor noştri trebuie să ne fie o permanentă lecţie de unitate, respect faţă de aproapele şi iubire pentru ţara noastră.


În contextul actual, când provocările sunt multiple, este esenţial să ne reafirmăm unitatea şi să construim împreună un viitor prosper pentru întreaga comunitate. Îndemnăm liderii noştri, indiferent de afilierea politică, să se inspire din moştenirea celor care au obţinut Mica şi Marea Unire! Să creeze condiţii favorabile pentru întoarcerea acasă a compatrioţilor noştri plecaţi în căutarea unui trai mai bun în străinătate!


Este necesar să susţinem programe şi proiecte concrete menite să stimuleze creşterea natalităţii şi să sprijine categoriile fundamentale pentru viitorul României, copiii şi tinerii.


În acelaşi timp, nu putem să uităm de bătrânii noştri, ale căror contribuţii au modelat fundamentul educaţiei şi al progresului nostru.


Guvernul trebuie să-i trateze cu respect şi corectitudine pe cei care, prin munca lor, au contribuit la buna funcţionare a acestei ţări!


De multe ori ne lăsăm influenţaţi de promisiuni, însă schimbarea trebuie să înceapă de la fiecare dintre noi. Responsabilitatea pentru viitorul ţării noastre ne aparţine tuturor, indiferent de statutul social sau ocupaţie. Dacă dorim să consolidăm temeliile României, trebuie să contribuim cu toţii, să acţionăm cu iubire pentru ţara noastră şi cu determinarea de a oferi un viitor mai bun urmaşilor noştri.


Să ne unim forţele în comunităţile noastre, să sprijinim liderii cu adevărat dedicaţi progresului comunităţii şi să fim vigilenţi împotriva celor care încearcă să ne divizeze! Este momentul să acţionăm pentru a păstra şi a construi mai departe România. Să dezvoltăm ţara, să modernizăm, şi să ne asigurăm că toţi cetăţenii au oportunităţi pentru o viaţă demnă şi un viitor stabil. Cu respect pentru cei care au dat totul pentru ca astăzi să avem o ţară suverană şi unită, şi cu iubire pentru generaţiile viitoare.


Pentru români, pentru România! Pentru noi şi pentru copiii noştri!
Împreună putem avea o Românie unită!

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

După ore îndelungate de discuții cu reprezentanții autorităților locale britanice, la care au luat parte și parlamentarii AUR Antonio Andrușceac și Gheorghe Adrian Cătană, copiii familiei de români care au fost luați din sânul familiei se întorc acasă. Antonio Andrușceac este deputat, dar și specialist în […]
Prim-vicepreședintele AUR, Marius Lulea, a criticat soluția propusă de ministrul agriculturii, Florin Barbu, prin care ministerul să intervină cu un mecanism prin care să le fie amânate ratele la bănci o anumită perioadă fermierilor. Marius Lulea consideră că, prin această măsură, datoria fermierilor va crește, subliniind […]
George Simion, candidatul AUR pentru funcția de Președinte al României, a inaugurat luni, 22 iulie, sediul de campanie pentru alegerile de la finalul anului la Magazinul București în prezența a sute de persoane. Oamenii prezenți la evenimentul de deschidere a sediului au semnat contractul de înscriere […]
România se confruntă cu una dintre cele mai severe secete din istoria recentă, fiind cea mai afectată țară din Uniunea Europeană. Din cauza secetei extreme, UE riscă să piardă 800.000 de tone de porumb, jumătate din această cantitate fiind din România. Mai mult, recoltele fermierilor noștri […]
Marcel Ciolacu a organizat astăzi o ședință de urgență la Guvern din cauza riscului de blackout. O întâlnire care, dacă nu ar fi fost politicile distructive din domeniul energetic ale PSD și PNL din ultimii 34 de ani, nu ar fi trebuit să aibă loc. Care […]
Claudiu Târziu Parlamentul European Ursula von der Leyen
Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor și liderul europarlamentarilor AUR, Claudiu Târziu, a declarat, în contextul sesiunii plenare desfășurate la Strasbourg în cadrul căreia Ursula von der Leyen a fost aleasă cu 401 voturi din 707 valabil exprimate pentru conducerea Comisiei Europene, […]