Nagy Vasile – declarație de presă – Orașul Sântana

 Orașul Sântana

Miercuri, 8 februarie 2023, domnul deputat Vasile Nagy a prezentat în declarația politică situația orașului Sântana din județul Arad, atrăgând atenția asupra nevoii de îmbunătăţire a calităţii vieţii cetăţenilor prin dezvoltarea economică și dezvoltarea potenţialului agricol şi turistic.

Orașul Sântana are o populație de peste 11 mii de locuitori și este situat în zona de nord-vest a județului Arad, la o distanță de 28 km de municipiul Arad, prima atestare documentară datând în anul 1736.

          Principalele repere turistice ale orașului Sântana sunt monumentele istorice și de arhitectură precum clădirea – Convictului, Complexul La cărămidărie și casa urbarială și fortificațiile – Cetatea veche și Parcul Morilor Sântana.

Vasile Nagy a menționat că deși economia orașului este predominant agrară, Sântana fiind un important centru viticol al regiunii, în ultima perioadă sectorul economic secundar și terțiar au avut evoluții ascendente.

Din anul 2003 Sântana devine oraș cu drepturi depline. Fiind în plină dezvoltare, deși nu și-a pierdut specificul agrar, sectorul economic și serviciile din Sântana au luat o mare amploare în ultima perioadă.

Domnul deputat Vasile Nagy atrage atenția că administrația actuală a orașului trebuie să atragă tot mai mulți investitori, să acorde o atenție deosebită  locurilor de muncă pentru cetățeni astfel ca aceștia să nu mai fie nevoiți să plece din oraș.

Totodată, utilizarea eficientă a energiei și dezvoltarea durabilă a orașului trebuie să fie preocupări constante ale autorităților locale, iar investițiile în sectoarele mediu și transport să fie principalele elemente pentru asigurarea calității vieții cetățenilor.

Dezvoltarea mediului de afaceri și a spiritului antreprenorial, dezvoltarea durabilă a infrastructurii locale, dezvoltarea resurselor umane, conservarea și protejarea mediului înconjurător și nu în ultimul rând, dezvoltarea turismului, sunt direcțiile pe care trebuie să se concentreze actuala administrație, consideră deputatul de Arad, Vasile Nagy.

                „Pentru ca Sântana să redevină un oraș prosper, modern și curat este nevoie de proiecte de dezvoltare pentru conservarea și managementul resurselor naturale, pentru producerea de energie verde și de dezvoltarea socio–economică. Este nevoie să creștem calitatea vieții locuitorilor orașului Sântana și prin crearea  de spaţii de recreare și zone de promenadă, locuri de joacă pentru copii și spații pentru practicarea de diverse sporturi. Este esențial să avem în vedere îmbunătățirea sistemului de educație prin deschiderea de școlii profesionale pentru comunitate iar readucerea în școli a celor care au plecat sau au abandonat școala să fie o prioritate. Este important ca orașul Sântana să devină o destinaţie atractivă pentru turism şi afaceri conexe prin promovarea turismului local pentru atragerea unor investitori care să desfășoare activități productive”, a conchis domnul deputat Vasile Nagy.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Producătorii locali au nevoie de susținere reală din partea autorităților locale. Candidatul AUR la funcția de primar al municipiului Botoșani, antreprenorul Cătălin Silegeanu, propune o serie de măsuri care vin în sprijinul comercianților și consumatorilor deopotrivă, prin crearea condițiilor optime de comercializare a produselor agroalimentare. Piața […]
Potrivit lui Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, nu mai există bani pentru a plăti motorina și curentul necesare STB, dar nici pentru salariile angajaților societății. Situația este cauzată de neplata datoriilor de către de către Primăria Municipiului București, care a acumulat datorii uriașe în […]
Cel mai sensibil aspect care necesită o implicare deosebită din partea autoritaților locale este cel al spitalelor botoșănene, pentru care nu de puține ori, am avut dovada clară că se lucrează mai mult împotriva pacienților decât în favoarea acestora! Am ajuns la acestă tristă concluzie după […]
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat un marș electoral la Iași la care au participat peste o mie de persoane. Înaintea acestuia, Claudiu Târziu, președintele Consiliulul Național de Conducere al AUR, le-a adresat participanților câteva cuvinte despre votul din 9 iunie. “Dragi susținători ai Mișcării Naționale […]
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat un marș electoral la Iași la care au participat peste o mie de persoane. În timpul evenimentului, președintele AUR, George Simion, l-a acuzat pe primarul Iașiului, Mihai Chirica, de legături cu mafia imobiliară și i-a îndemnat pe românii din diaspora […]
Caravana Patrioți în Europa, organizată de AUR pentru a prezenta candidații la alegerile din data de 9 iunie, a fost prezentă, luni seară, în Suceava, la Cetatea de scaun! Candidații AUR la alegerile europarlamentare, dar și la cele locale, alegeri comasate neconstituțional de frica AUR, au […]