Nagy Vasile – declarație de presă – Orașul Sântana

 Orașul Sântana

Miercuri, 8 februarie 2023, domnul deputat Vasile Nagy a prezentat în declarația politică situația orașului Sântana din județul Arad, atrăgând atenția asupra nevoii de îmbunătăţire a calităţii vieţii cetăţenilor prin dezvoltarea economică și dezvoltarea potenţialului agricol şi turistic.

Orașul Sântana are o populație de peste 11 mii de locuitori și este situat în zona de nord-vest a județului Arad, la o distanță de 28 km de municipiul Arad, prima atestare documentară datând în anul 1736.

          Principalele repere turistice ale orașului Sântana sunt monumentele istorice și de arhitectură precum clădirea – Convictului, Complexul La cărămidărie și casa urbarială și fortificațiile – Cetatea veche și Parcul Morilor Sântana.

Vasile Nagy a menționat că deși economia orașului este predominant agrară, Sântana fiind un important centru viticol al regiunii, în ultima perioadă sectorul economic secundar și terțiar au avut evoluții ascendente.

Din anul 2003 Sântana devine oraș cu drepturi depline. Fiind în plină dezvoltare, deși nu și-a pierdut specificul agrar, sectorul economic și serviciile din Sântana au luat o mare amploare în ultima perioadă.

Domnul deputat Vasile Nagy atrage atenția că administrația actuală a orașului trebuie să atragă tot mai mulți investitori, să acorde o atenție deosebită  locurilor de muncă pentru cetățeni astfel ca aceștia să nu mai fie nevoiți să plece din oraș.

Totodată, utilizarea eficientă a energiei și dezvoltarea durabilă a orașului trebuie să fie preocupări constante ale autorităților locale, iar investițiile în sectoarele mediu și transport să fie principalele elemente pentru asigurarea calității vieții cetățenilor.

Dezvoltarea mediului de afaceri și a spiritului antreprenorial, dezvoltarea durabilă a infrastructurii locale, dezvoltarea resurselor umane, conservarea și protejarea mediului înconjurător și nu în ultimul rând, dezvoltarea turismului, sunt direcțiile pe care trebuie să se concentreze actuala administrație, consideră deputatul de Arad, Vasile Nagy.

                „Pentru ca Sântana să redevină un oraș prosper, modern și curat este nevoie de proiecte de dezvoltare pentru conservarea și managementul resurselor naturale, pentru producerea de energie verde și de dezvoltarea socio–economică. Este nevoie să creștem calitatea vieții locuitorilor orașului Sântana și prin crearea  de spaţii de recreare și zone de promenadă, locuri de joacă pentru copii și spații pentru practicarea de diverse sporturi. Este esențial să avem în vedere îmbunătățirea sistemului de educație prin deschiderea de școlii profesionale pentru comunitate iar readucerea în școli a celor care au plecat sau au abandonat școala să fie o prioritate. Este important ca orașul Sântana să devină o destinaţie atractivă pentru turism şi afaceri conexe prin promovarea turismului local pentru atragerea unor investitori care să desfășoare activități productive”, a conchis domnul deputat Vasile Nagy.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

AUR propune măsuri de sprijin pentru antreprenorii Români Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a depus un proiect de lege care prevede că, în cazul construcțiilor cu destinație de producție sau depozitare, contribuabilul poate opta pentru metoda de amortizare accelerată pentru o valoare maximă de 1.000.000 lei […]
Nici săptămâna aceasta persoanele chemate la audieri în cadrul Comisiei de anchetă privind achizițiile din timpul pandemiei nu au dat curs invitațiilor transmise. Primele 7 puncte de pe ordinea de zi a comisiei au fost:  1) audierea domnului Alexandru Rafila, ministrul sănătății, 2) audierea domnului Victor […]
AUR
Federația Maghiară de Fotbal a reușit să iasă din anonimat printr-o știre mincinoasă publicată pe siteul oficial al forului. Într-un articol infirmat chiar de UEFA, oficialii maghiari pretindeau că federația europeană și-ar fi dat acceptul pentru utilizarea materialelor cu harta Ungariei mari pe stadioane.    La mai […]
Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat marți, 21 martie, la Parlament, dezbaterea cu tema „Legile educației – de la intenție la realitate”. La evenimentul organizat de AUR au luat parte specialiști în domeniul educației, reprezentanți ai sindicatelor, ai Patriarhiei Române, cadre didactice, studenți, reprezentanți ai […]
AUR
Alianța pentru Unirea Românilor organizează în data de 21 martie 2023 de la ora 12:00, în sala Grupului AUR de la Camera Deputaților, o dezbatere cu tema: Legile educației – de la intenție la realitate. Comisia națională de specialitate din cadrul partidului organizează dezbaterea „Legile educației […]
Claudiu Târziu, preşedintele Consiliului Naţional de Conducere al AUR și președintele Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului României, a avut o întâlnire cu E.S. Ambasadorul Brândușa Predescu și echipa misiunii diplomatice a României la Sofia. Printre temele abordate s-a aflat situația culturală dificilă a comunității […]