Mircia Chelaru – declarație de presă – „Societatea românilor şi starea moralei publice”

Domnul deputat gl. (r) dr. Mircia Chelaru a susţinut, marţi, 12 decembrie, o declaraţie politică în cadrul şedinţei în plen a Camerei Deputaţilor, cu titlul „Societatea românilor şi starea moralei publice”.

”Onorată şi Distinsă Cameră,


Lumea în care trăim este grăbită, superficială şi neglijentă cu sine, fapt pentru care de cele mai multe ori aparenţa este luată drept fond, iar esenţele sunt vădit ignorate.


În această lume virtuţile, acolo unde se întâmplă să mai fie practicate, precum şi buna lucrare pentru omul de lângă tine, sunt, aproape fără excepţie, luate drept defecte sau, în cel mai bun caz, nişte curiozităţi ciudate de comportament individual.


Acestei lumi, tot mai străină de sine, ne adresăm imperativ!


Accederea succesivă a României în stucturile Organizaţiei Atlanticului de Nord şi ale Uniunii Europene a fost considerată un dublu moment de împlinire a devenirii istorice a naţiunii noastre.
Aşteptarea principală a fost construcţia unei Societăţi Sănătoase aducând Civilizaţia Europei Moderne în străvechea Vatră Spirituală a Românilor, ȘI NICIDECUM SPULBERAREA VETREI ROMÂNEȘTI ÎN NEANTUL GLOBALIZĂRII DISTRUGĂTOARE!


Analiza sintetică a societăţii româneşti din ultimii ani conduce, însă, la o serie de concluzii alarmante, în mod deosebit asupra deprecierii devastatoare a comportamentului şi moralei publice, atât la nivelul individului, cât şi la nivel instituţional. Exemplificările sunt multiple.


Prejudiciul moral-social este imens. Actul educaţional familial şi cel instituţional este viciat de neglijenţă, deviaţionism, improvizaţie şi corupere emoţională în formă continuă.


În spaţiul vizualului public se practică vulgaritatea, pornografia, scandalagismul, grotescul, bădărănia şi instigarea directă la ură revanşardă!


Au fost eliminate, cu mici excepţii, temele formative, artele frumoase, manifestul iubirii, duioşia, tandreţa, frumuseţea ca stare de spirit, caritatea, buna cuviinţă, smerenia şi toleranţa.


Strada a devenit o junglă umană. Agresivitatea trotuarului, nesimţirea automobilistului, insolenţa omului de ordine, kitchul omniprezent, extravaganţa şi exhibiţionismul, toate în parte sau la un loc, agresează la tot pasul bunul simţ comun, schilodesc pudoarea naturală şi inhibă violent reacţia individuală de autoapărare.


Taraba publică mediatică insistă pe spaţiul ocupat de corupţie, violenţă şi şarlatanie, cu prim planuri de speculanţi, interlopi şi clienţi abrutizaţi ai reţelelor de crimă organizată, care practică modelul prozelit al răului ca formulă de succes.


Schilodirea fiinţei publice, nimeni altul decât OMUL-CETĂŢEAN, reprezintă cea mai mare ameninţare la adresa viitoarelor generaţii biologice şi educaţionale.


Înţelegând că patrimoniul cel mai de preţ al unei naţiuni este tocmai capitalul său imaterial, în care este inclusă şi morala cetăţii, am luat act şi mă manifest cu profundă îngrijorare faţă de alterarea fondului formativ al noilor generaţii şi, îndeosebi, al modelului de viaţă tradiţional românesc.


Mă adresez, aşadar, tuturor instituţiilor publice şi organizaţiilor private, să recurgă la o atentă şi responsabilă analiză a mediului actual de desfăşurare a vieţii publice, intervenind rapid şi corectiv pentru eliminarea acelor surse nocive care pot produce pervertirea simţurilor şi a legilor naturale, pentru suprimarea programelor de orice natură care, prin sugestie şi contaminare imagologică, produc distrugerea simbolică a identităţilor specifice, MAI ALES PRIN CAMPANII ŢINTITE DE DEFĂIMARE A VALORILOR NAŢIONALE, şi falsifică, prin substituire, esenţele noastre tradiţionale.


În faţa pericolului unei depersonalizări sau chiar sluţiri a modelului de viaţă românesc, cu vădită finalitate a profanării sale spirituale, îmi asum răspunderea, atât în nume personal, cât şi în numele Alianţei pentru Unirea Românilor, de a cere tuturor reprezentanţilor puterilor statului şi, prin extensie, instituţiilor responsabile, de orice natură, angajarea lucidă şi intransigentă, capabilă să respingă insinuările periculoase ale curentelor decadente, excentrice şi imorale.


Întregii societăţi româneşti, ca sursă unică a puterilor statului, adresez chemarea simbol pentru angajarea directă şi activă în REZISTENȚA CIVICĂ IDENTITARĂ PRIN CULTURĂ SUPERIOARĂ ŞI ÎNALTĂ SPIRITUALITATE.


De ani buni încoace, românul băştinaş, oricât de puţin ar avea, nu se mai plânge doar de nevoi şi neputinţe. El plânge mocnit şi surd de RUŞINE pentru HALUL în care a ajuns!
Este momentul să învăţam a spune „NU”(!!) la tot ceea ce nu ne mai reprezintă!


Europenizarea României nu trebuie transformată în propagandă găunoasă a acelora care au ajuns să gestioneze puterea naţiunii. Spiritul novator şi preluarea critică a valorilor aplicabile este o necesitate, dar şi o consecinţă a dialogului între naţiunea română şi celelalte naţiuni europene.


Importul experimentelor ratate şi a derivatelor nocive ale acestora trebuie, însă, eliminate cât mai repede cu putinţă, iar guvernarea să se facă numai în beneficiul românilor!


Peste spaţiul de prosperitate european trebuie să se suprapună noetica naturală şi spiritualitatea unei civilizaţii morale, iar modelul acesteia este însăşi credinţa noastră străbună!


POPORUL ROMÂN MERITĂ ȘI ESTE DEMN DE UN ASTFEL DE DESTIN”.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Aflat la Washington DC, senatorul Claudiu Târziu, președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, a rostit un discurs la cea de-a cincea ediție a „International Crisis Summit”, eveniment din marja Conservative Political Action Conference – CPAC, cea mai mare conferință a liderilor conservatori […]
În cea de-a doua zi a Conservative Political Action Conference (CPAC), delegația AUR a continuat seria de întâlniri oficiale cu reprezentanți ai Partidului Republican din Statele Unite și cu oficiali europeni, dar și din alte colțuri ale lumii. Președintele AUR, George Simion, a acordat mai multe […]
O delegație a partidului Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) condusă de președintele AUR, deputatul George Simion, se află în perioada 21 – 26 februarie în Washington DC, Statele Unite ale Americii, unde participă la CPAC – Conservative Political Action Conference, cea mai mare conferință a liderilor […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, Claudiu Târziu, a declarat, la Washington DC, că ceea ce se întâmplă zilele acestea în România nu este doar un simplu act politic, ci este un atac asupra instituțiilor statului, asupra competitorilor politici care le sunt potrivnici celor aflați […]
Președintele AUR, George Simion, a transmis, din Statele Unite ale Americii, de la CPAC, un mesaj cu privire la ultimele evoluții de pe scena politică din România. Acesta a spus că ceea ce se întâmplă în România este inimaginabil, un atac asupra democrației. „Ceea ce se […]
conferință de presă AUR
Alianța pentru Unirea Românilor a organizat joi, 22 februarie, o conferință de presă în cadrul căreia s-a prezentat poziția partidului despre desfășurarea alegerilor din acest an. Marius Lulea, prim-vicepreședinte AUR, a declarat în cadrul conferinței de presă organizată chiar în fața Guvernului României, că actuala coaliție […]