Lilian Scripnic – declarație de presă – Roşia Montană, laude fără temei

Cu siguranţă, am văzut cu toţii cum prim-ministrul României, domnul Marcel Ciolacu, se lăuda mândru nevoie mare, cu puţin timp în urmă: „Am câştigat procesul cu compania Gabriel Resources”.

Aceasta se întâmpla după ce o echipă de avocaţi de la casa de avocatură românească Leaua Damcali Deaconu Păunescu – LDDP şi firma elveţiană LALIVE SA, a reuşit să obţină un rezultat corect şi favorabil României în procesul cu firma canadiană Gabriel Resources.


Oare chiar nu mai există nicio urmă de onestitate şi bun-simţ printre guvernanţii României.


Cum este posibil ca Marcel Ciolacu să uite atât de uşor, că înainte de proces ne anunţa că vom pierde acest litigiu. Era sigur că vom fi obligaţi la plata unor datorii de miliarde de euro.


Noi, românii, trebuia să fim iarăşi gata să strângem cureaua pentru mai mulţi ani şi de ce? Doar pentru că toate guvernele PSD, PNL, PD şi USR din ultimii 20 de ani nu numai că au gestionat prost problema exploatării miniere de la Roşia Montană, ci pur şi simplu şi-au bătut joc de resursele ţării şi de popor.


Acum revine, fără ruşine, să se laude cu meritele unor oameni care au dat dovadă de profesionalism şi competenţă şi care au făcut tot ce au putut pentru a salva România de pe marginea prăpastiei unde au dus-o Ciolacu şi acoliţii lui.


Ar fi trebuit să iasă în faţa ţării şi să se scuze pentru greşelile făcute, pentru panica produsă românilor şi să arate meritele adevăraţilor câştigători. Crede că printr-un zâmbet şi un buchet de flori arată un comportament corect? Se înşală!


Dacă guvernanţii sunt atât de capabili, de ce nu au pus alături de echipa de avocaţi şi oameni din partid, de profesie jurişti care să colaboreze cu aceştia?


De ce nu i-a însoţit şi chiar coordonat domnul Cătălin Predoiu? Ori dânsul nu ştie decât să se lamenteze că lupta cu drogurile este deja pierdută sau să masacreze codurile civil şi penal ale României, care de la intrarea în vigoare au suferit zeci de modificări, şi mai puţin să facă ceva efectiv bun pentru ţară.


Ne întrebăm de ce? Este foarte simplu! Pentru că oamenii competenţi din Guvern sau dintre colaboratorii acestuia lipsesc cu desăvârşire. Acolo găseşti doar clientelă politică ce trebuie răsplătită pentru eforturile de susţinere a partidului.


Aşadar, să nu ne mai miram de lipsa de ruşine, onestitate şi bun-simţ ale guvernanţilor pentru că şi de această dată Marcel Ciolacu a vrut doar să îşi pună pe el mantia albă de cavaler salvator al României, ca să îi acopere salopeta şi lopata de gropar al ţării pe care nu ştie decât să o jupoaie.

Nu există răspunsuri

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

MAI MULTE ARTICOLE

Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, împreună cu o echipă de voluntari, au organizat o acțiune de curățenie în Delta Văcărești din București. Această zonă, situată la doar 5 km de centrul orașului, reprezintă cel mai mare spațiu verde compact din București, acoperind o suprafață […]
Specialiștii care au lucrat la programul de guvernare propus de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) au prezentat vineri, 12 aprilie, în cadrul unui eveniment organizat la Grand Hotel București, mai multe măsuri care apar în acesta. AUR a ales să prezinte măsuri ale programului de guvernare […]
Președintele Consiliului Național de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, Claudiu Târziu, a reacționat foarte dur față de votul din 11 aprilie din Parlamentul European, privind includerea, în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, a dreptului la avort. „O oroare fără margini a fost votată de […]
Revendicăm atenția asupra unui eveniment profund șocant, care a avut loc recent în cadrul sistemului medical românesc și care aruncă o umbră întunecată asupra integrității acestui malaxor condus de Ministrul Rafila. Un asistent medical din cadrul Spitalului Sf. Pantelimon din București aduce acuzații grave, sugerând că […]
În această săptămână, la Bruxelles, s-a votat dosarul privind gestionarea situațiilor legate de azil și migrație care prevede impunerea unor cote de refugiați pentru statele membre, un subiect fierbinte ce revine periodic în prim-plan și care a creat de-a lungul timpului controverse și tensiuni între reprezentanții […]
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Municipiului București, solicită președinților PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, retragerea de urgență a candidaturii lui Cătălin Cîrstoiu la funcția de primar al Capitalei. Potrivit lui Mihai Enache, în ultimele zile au apărut mai multe informații care devoalează […]